Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 19 februari 2015.

Economiedonderdag, 19 februari 2015

Pril herstel Friese economie, bouw verwacht dat het nog sappelen blijft

Stiens/Leeuwarden - Voorvrouw van het Friese mkb Renate Westdijk hoort dat bij collega's weer vaker de telefoon en kassa rinkelen. ,,Het is pril, maar er is duidelijk groei." Bouwers zijn somber, zeker nu grote projecten aflopen.

Regiodonderdag, 19 februari 2015

Gladheidbestrijding fietspad klus voor ijswegencentrales

Leeuwarden - Er moet een provinciale dienst komen om de gladheid van fietspaden te bestrijden. Daarvoor pleit Kees Mourits van de Fietsersbond afdeling Fryslân in het Friesch Dagblad van 19 februari. Met professionele ondersteuning zouden de 22 ijswegencentrales in Fryslân hun materiaal waar ze schaatsbanen mee in conditie brengen volgens Mourits kunnen inzetten om de fietspaden provinciebreed schoon te maken.

Regiodonderdag, 19 februari 2015

Koper gevonden voor failliete Aqua Zoo

Leeuwarden - De curator van de failliete dierenparken Aqua Zoo, in recreatiegebied De Kleine Wielen even buiten Leeuwarden, Zoo Parc Overloon en Dierenpark Wissel in Epe heeft een koper gevonden: Libéma. Het Rosmalense bedrijf zegt garant te staan voor een gezonde exploitatie van de twee dierenparken in Leeuwarden en Overloon, die open zullen blijven. Dierenpark Wissel gaat dicht.

Regiodonderdag, 19 februari 2015

Bomenplagen grijpen om zich heen

Drachten - ,,Het is nu of nooit wat betreft de essentaksterfte." Boomdeskundige Thale Roosien wond er gisteren op een symposium over deze essenplaag in Drachten geen doekjes om.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 februari 2015

Aartsbisdom Keulen is een ware multinational

Keulen - Kort na het aantreden van paus Fransiscus twee jaar geleden verzuchtte de kerkvorst: ,,Ach, hoe graag wil ik een arme kerk, en een kerk voor de armen". In het aartsbisdom Keulen lijkt vooral dat eerste een probleem te worden, stelde Der Spiegel gisteren kritisch vast.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties