Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 februari 2013.

Hoofdartikeldinsdag, 19 februari 2013

Crisis in vakbeweging duurt maar voort

Er is reden tot zorg over de toekomst van de vakbeweging in Nederland, met name van de vakcentrale FNV. De federatieraad, het overlegorgaan van de verschillende bonden binnen de vakcentrale, had overleg zullen voeren, maar dat is uitgesteld.

Regiodinsdag, 19 februari 2013

Huurverhoging lost niks op voor Fryslân

Leeuwarden | Het is helemaal niet nodig dat Friese woningcorporaties de huurprijzen verhogen om zo de hogere verhuurdersheffing die zij moeten afdragen aan het rijk, te kunnen bekostigen. Sterker nog: het lost niks op. Huurwoningen worden er alleen maar onbetaalbaar door. Er zijn andere, creatieve manieren om geld te ‘winnen’.

Regiodinsdag, 19 februari 2013

Leegloop dreigt in winkelcentrum Bilgaard

Leeuwarden | Meerdere ondernemers vertrekken de komende twee maanden uit winkelcentrum Bilgaard. Onder meer een sportzaak, een boekwinkel, de Friesche Schrijfkamer en een dierenwinkel verlaten het winkelcentrum per 1 april. Ook lunchroom Bonjour overweegt de deuren te sluiten. Ruim twee jaar na de feestelijke heropening van het in 2006 afgebrande winkelcentrum dreigt er een leegloop, vrezen enkele ondernemers.

Regiodinsdag, 19 februari 2013

‘Nee’ tegen provinciefusies

Leeuwarden | De weerstand tegen provinciale fusies is het grootst in Fryslân. Dat blijkt uit onderzoek van tv-programma EenVandaag en regionale omroepen onder 29.000 deelnemers van het EenVandaag Opiniepanel. 79 procent van de Friese respondenten is tegen. Flevoland volgt met 75 procent, gevolgd door Zeeland (73) en Limburg (66 procent).

Regiodinsdag, 19 februari 2013

Nordwin College: een écht groene school

Nog maar een paar maanden aan de slag met het zevenstappenplan van Eco-Schools en alle vijf de locaties van het Nordwin College sleepten het bronzen certificaat binnen.

Regiodinsdag, 19 februari 2013

Redden we het of redden we het niet?

We hebben in Europa afgesproken dat in 2020 de duurzame energie 20 procent van onze behoefte afdekt. Elk land moet daaraan een bijdrage leveren, het ene wat meer dan het andere. Nederland mag volstaan met 14 procent. Het kabinet wil een stapje extra doen, Rutte gaat voor 16 procent.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 februari 2013

PKN Garyp gaat schilderen met Jan Kooistra

De Protestantse Gemeente Garyp gaat in de Veertigdagentijd schilderen met kunstschilder Jan Kooistra uit Dokkum. Een uniek project waarvoor al zestig mensen zich hebben opgegeven.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 februari 2013

Boosheid over sluiten Italiaanse kerken

Rome | Meer dan twintig protestantse kerken in Noord-Italië zijn zomaar gesloten door de Italiaanse overheid. Dat zegt de Federatie van Protestantse Kerken in Italië (FCEI). De kerken moesten de deuren sluiten op basis van een regionale wet inzake kerkbouw uit 2005 die feitelijk een inperking betekent van het recht om als gelovigen samen te komen voor een godsdienstige viering.

Sportdinsdag, 19 februari 2013

Beloftes Heerenveen winnen topper van RKC

Heerenveen | Het belofteteam van Heerenveen heeft gisteravond de koppositie verstevigd door de nummer twee RKC Waalwijk met 2-1 te verslaan.

Sportdinsdag, 19 februari 2013

Martinus per direct naar Ferencváros

Rotterdam | Quenten Martinus speelt per direct voor het Hongaarse Ferencváros. De 21-jarige vleugelaanvaller van Heerenveen werd dit seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam.

Sportdinsdag, 19 februari 2013

Er zat voorgoed een ruitje tussen Coppi en de wereld

Dat het naoorlogse wielrennen in Italië verdeeld was in twee kampen - Coppianen en Bartalianen - mag genoegzaam bekend zijn. In talloze boeken is de rivaliteit tussen de vrome katholiek (Gino Bartali) en de buiten de gebaande wegen tredende campionissimo (Fausto Coppi) beschreven.

Sportdinsdag, 19 februari 2013

Cambuur kiest voor ervaren Lodeweges

Leeuwarden | Dwight Lodeweges wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Cambuur. De eerstedivisieclub uit Leeuwarden maakte vanochtend op een persconferentie bekend dat Lodeweges een contract tekent voor twee seizoenen. De 55-jarige trainer uit Voorthuizen, die eerder voor onder meer FC Groningen, sc Heerenveen, PSV en NEC werkte, is de opvolger van Alfons Arts.

Sportdinsdag, 19 februari 2013

Lodeweges is juiste man op het juiste moment voor Cambuur

Sinds afgelopen december bekend werd dat Alfons Arts na dit seizoen zou vertrekken als trainer van SC Cambuur, werd er volop gespeculeerd over wie hem zou moeten opvolgen. De clubleiding kwam tot lijstje met daarop vier kandidaten. Een van hen was van meet af aan Dwight Lodeweges. Dat de 55-jarige trainer de komende twee jaar verantwoordelijk zal zijn voor het technische beleid in Leeuwarden is een even goede als logische keuze.

Sportdinsdag, 19 februari 2013

Cambuur: drie punten en nieuwe trainer

Na een ouderwets avondje billenknijpen hield SC Cambuur gisteren een zege over aan het duel met rodelantaarndrager FC Eindhoven: 1-0. Goed was het niet, fraai evenmin. Toch was er reden tot blijdschap: drie punten. En een nieuwe trainer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties