Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 februari 2011.

Economiezaterdag, 19 februari 2011

Meubi Trend stopt met meubelfabriek Bylsma

Franeker - De productie van meubelfabriek Bylsma vertrekt uit Franeker. Dit maakte Meubi Trend, onderdeel van de Van Veghel Groep, bekend. Afgelopen week is het personeel van de fabriek ingelicht en is er een begin gemaakt om de hal leeg te halen. De Van Veghel Groep is sinds een half jaar eigenaar van de fabriek. Met het vertrek gaan in Franeker 22 banen verloren.

Economiezaterdag, 19 februari 2011

Spar kiest voor Smeding met groenten en fruit

Sint Annaparochie - Groente- en fruithandel Smeding uit Sint Annaparochie heeft met supermarktformule Spar een belangrijk contract gesloten. Het bedrijf mag de driehonderd supermarkten van het bedrijf van groenten en fruit voorzien.

Economiezaterdag, 19 februari 2011

LTO: duurzaam bedrijf is beter dan megastallen

Den Haag - Landbouworganisatie LTO Nederland wil voor de komende jaren liever kleinere veehouderijbedrijven die financieel kunnen blijven bestaan, dan een sterke schaalvergroting in de sector. Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat in een reactie op een aangenomen motie in de Tweede Kamer, waarin de regering wordt verzocht tot een moratorium op de bouw van megastallen. ,,We zien liever duizend bedrijven die zich verder kunnen ontwikkelen, dan de vestiging van een megastal. De vernieuwing van de grote groep gezinsbedrijven en daarmee investeringen in dierenwelzijn, milieu en landschap moeten vooral door kunnen gaan. Dat is precies wat de samenleving van ons vraagt. Duurzaamheid dus en die ontwikkeling is juist mega-goed”, zegt de voorzitter.

Economiezaterdag, 19 februari 2011

Consumptie van biologisch eten neemt verder toe

Neurenberg - Vorig jaar zijn er meer Nederlandse biologische producten verkocht. In het derde kwartaal van 2010 is in de Nederlandse supermarkten 20 procent meer omzet van biologische producten gehaald. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie op de biologische vakbeurs Biofach in Neurenberg bekend gemaakt. Meer informatie over de omzet van ‘biologisch’ komen in april.

Hoofdartikelzaterdag, 19 februari 2011

De moerbeiboom...

Ouderen kennen het wellicht nog, het gedicht: ‘De moerbeitoppen ruisten’. Het is van Nicolaas Beets (1814-1903). De beginregels zijn de bekendste:

Regiozaterdag, 19 februari 2011

‘Eén Europees leger redding van vliegbasis’

Leeuwarden - Defensie kan bezuinigingen doorvoeren en toch de luchtbasis in Leeuwarden volledig openhouden, als er meer internationaal wordt samengewerkt. Dat zegt Wim van den Burg van de militaire vakbond AFMP. Dat betekent dat er meer vliegtuigen uit het buitenland van de basis gebruik moeten gaan maken.

Regiozaterdag, 19 februari 2011

Subsidie stopt, maar aanpak Heechterp blijft

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden en woningcorporaties Elkien en WoonFriesland steken tot 2018 4,1 miljoen euro eigen geld in het verbeteren van de wijk Heechterp-Schieringen, in het noordoosten van de stad.

Regiozaterdag, 19 februari 2011

Cambuurfans weer zelf naar uitduels

Leeuwarden - Een kleine honderd supporters van Cambuur zijn gistermiddag met eigen vervoer naar Roosendaal vertrokken voor de uitwedstrijd tegen RBC. Voor het eerst sinds lange tijd mochten ze met de auto. De verfoeide bus-combi wordt voortaan zo min mogelijk gebruikt.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 februari 2011

Noordmans studiedag over God en het lijden

Leeuwarden - De jaarlijkse Noordmans studiedag gaat in 2011 over het thema: Over God spreken in de schaduw van het lijden. Noordmans Herschepping als bijdrage aan een geloofsleer voor onze tijd.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 februari 2011

Een vernield leven door misbruik

Berlijn - Een jaar geleden kwamen de onthullingen over seksueel misbruik in katholieke instellingen in Duitsland naar buiten, via het Canisius College in Berlijn. De afhandeling door de verantwoordelijken gaat moeizaam, zeer tot ongenoegen van de toenmalige slachtoffers.

Sportzaterdag, 19 februari 2011

Cambuur verliest punten en spelers

Roosendaal - Met drie opeenvolgende zeges was Cambuur tot gisteren goed op weg naar boven. In Roosendaal volgde tegen RBC echter een teleurstellend gelijkspel en verloor de ploeg naast punten ook nog eens twee belangrijke spelers voor de komende weken.

Sportzaterdag, 19 februari 2011

Grindheim gaat overal en altijd voorop in de strijd

Er zijn mensen bij sc Heerenveen die Christian Grindheim leiderscapaciteiten toe schrijven. Zoals de trainer, Ron Jans. Ook een aantal ploeggenoten ziet een dragende rol weggelegd voor de 27-jarige Noorse middenvelder. Maar een natuurlijke leider vindt de persoon in kwestie zichzelf niet. ,,Ik ben niet zo’n prater in het veld. Ik ben iemand die het moet hebben van zijn loopvermogen en knalhard werken.’’

Sportzaterdag, 19 februari 2011

Jans passeert aanvoerder Breuer

Heerenveen - Michel Breuer komt even niet meer voor in de plannen van trainer Ron Jans. De aanvoerder van sc Heerenveen moet vanavond tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ genoegen nemen met een plaats op de bank. Milan Kopic en Igor Djuric vormen het hart van de defensie van de Friese club. Breuer miste vorige week de door zijn ploeg gewonnen uitwedstrijd bij NAC Breda (0-2) wegens een kuitblessure. Jans was tijdens dat duel tevreden over de inbreng van Kopic en Djuric. Daryl Janmaat krijgt opnieuw de voorkeur als rechtsback. Michael Svec vervangt de geschorste Mika Väyrynen op het middenveld en Roy Beerens is geblesseerd. Bas Dost was ziek, maar trainde gisteren alweer mee. Christian Grindheim draagt bij afwezigheid van Breuer en Väyrynen de aanvoerdersband. Opstelling sc Heerenveen: Stuhr Ellegaard, Janmaat, Djuric, Kopic, Jong-A-Pin; Grindheim, Svec, Djuricic; Narsingh, Elm, Assaidi.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties