Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 19 februari 2007.

Cultuurmaandag, 19 februari 2007

Aansprekende dans bij tienjarig Galili

Tien jaar bestaan is een mooie aanleiding om terug te blikken en op een rijtje te zetten waar het al die jaren om gedraaid heeft. Bij Galili is dat ,,een voortdurende fascinatie met dualiteit” geweest. Alles is nog een keer opgesomd in een grootse choreografie, dat Itzik Galili heeft gemaakt ter ere van het tienjarig bestaan van Galili Dance. De titel Heads or Tales geeft al dubbelzinnig de dualiteit aan: alles heeft twee kanten zoals een munt. Maar beide kanten kunnen opnieuw geïnterpreteerd worden want alles loopt naadloos bij Galili in elkaar over, ook werkelijkheid en dans.

Cultuurmaandag, 19 februari 2007

Verfijnde zang bij de mannen van The Gents

Mannenensemble The Gents heeft na zijn oprichting in 1999 een internationale reputatie opgebouwd. Het repertoire dat zij zingen strekt zich uit van renaissance tot modern, van Bach tot The Beatles. Het geheim van dit succes zit vooral in de klank van dit koor, die een delicatesse voor het oor is. De inzet van het eerste lied Die Nacht van Franz Schubert waarmee vrijdagavond werd begonnen, raakte meteen het publiek. Niet alleen deze doorzichtige sound, ook de eenheid in de zangtechniek, de stembeheersing en de balans in de koorklank droegen daartoe bij.

Cultuurmaandag, 19 februari 2007

NNO geeft alles niet meteen prijs

In extremen vervallen, het NNO had dat gemakkelijk gekund gistermiddag met De Wonderbaarlijke Mandarijn van Bartók en het imposante symfonische gedicht Also sprach Zarathustra van Richard Strauss. En geef dirigenten eens ongelijk als ze het doen. Er staat hun in deze werken een groot orkest ter beschikking en de verleiding is dan groot. Zo niet NNO-dirigent Michel Tabachnik, een man blijkbaar van zelfbeheersing. Hij hoefde de grenzen niet op te zoeken. Hij wist feilloos waar die lagen en bleef er keurig binnen.

Cultuurmaandag, 19 februari 2007

Twee Friezen naar halve finale Christina Concours

Groningen - Pianiste Valentina Toth uit Aldtsjerk en fluitiste Rianne Jongsma uit Drachten staan op 31 maart in de landelijke halve finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag. De Friese muzikanten behaalden die plek gisteren tijdens de regionale finale van afdeling Noord in Groningen. In die finale stonden acht muzikanten, die zaterdag waren gekozen uit negentig deelnemers.

Dossiermaandag, 19 februari 2007

Hier met de poet


Geloof & Kerkmaandag, 19 februari 2007

‘Sint Piter’ heet ds. Pieter welkom

Grou - Tijdens een feestelijke kerkdienst is ds. Pieter Dijkstra zondag verbonden aan de Hervormde Gemeente van Grou en de Gereformeerde Kerk van Grou-Jirnsum. Na afloop van de dienst werd de nieuwe predikant van Grou in hotel Oostergo verwelkomd door Sint Piter.

Geloof & Kerkmaandag, 19 februari 2007

Hoe redden we de Maria in onszelf?

Amersfoort - In december hield Bart Robbers in het dagblad Trouw een pleidooi voor invoering van vijf protestantse zuilen, naar analogie van de vijf zuilen in de islam. Robbers bracht deze vijf zuilen in tegen een vermeend gebrek aan rituelen en gebruiken in het protestants religieus leven. Het Bezinningscentrum van de Protestantse Kerk in Nederland hield er vrijdag een discussie over in de Johanneskerk in Amersfoort.

Geloof & Kerkmaandag, 19 februari 2007

‘Gat’ tussen ziekenhuis en kerk

Leeuwarden - Als ziekenhuispastor ontmoet Margriet van der Kooi geregeld patiënten zonder kerkelijk binding, die grote behoefte hebben aan geestelijk zorg - ook wanneer ze niet (meer) in het ziekenhuis zijn opgenomen. Hoog tijd dat kerken en zorginstellingen op dit terrein samenwerking gaan zoeken, vindt Van der Kooi.

Sportmaandag, 19 februari 2007

Harkema toont karakter


Sportmaandag, 19 februari 2007

Favors vergooit hele dure punten voor Aris

Leeuwarden - Woon!Aris was zaterdag niet te benijden. Luttele seconden was het verwijderd van een overwinning, maar uiteindelijk stonden de Friezen toch met lege handen. Astronauts nam door de winst afstand van de Leeuwarder basketballers in de strijd om de play-offs. Die zijn voor Aris nog haalbaar, als de ploeg tenminste niet te veel spelers door blessures mist.

Sportmaandag, 19 februari 2007

Oranje boven in Grootegast

Grootegast - Kollum heeft zaterdag het commando in de vierde klasse B overgenomen. Door koploper FC Grootegast op eigen veld te verslaan, mogen de oranjehemden van trainer Atze van der Wijk zich nu lijstaanvoerder noemen en leider in de stand om de tweede periode. Het was zaterdag in de topper niet bijster hoogstaand, maar wel oranje boven.

Sportmaandag, 19 februari 2007

Zeerobben, te klein voor het tafellaken

Harlingen - Slechts negen punten en evenzovele goals in dertien competitieduels; met die cijfers begon Zeerobben zaterdag aan het belangrijke duel tegen Mariënberg. Voor de rodelantaarndrager uit Harlingen een cruciale wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Met het gelijkspel dat uit de bus rolde, schoot Zeerobben niks op.

Sportmaandag, 19 februari 2007

Geluk met Harkemase Boys

Harkema – Harkemase Boys-trainer Fritz Korbach bleef beweren, dat er totaal geen druk en paniek in Harkema was, maar de winst op Urk zorgde zienderogen voor veel opgeluchte gezichten . De topper van de laatste jaren is degradatievoetbal niet gewend en daarom moet de zege na zes verliesbeurten in de competitie zorgen voor de ommekeer.

Sportmaandag, 19 februari 2007

Cambuur zit voor dubbeltje op eerste rang

Leeuwarden - Een biljarttafel, tafeltennistafel, dartborden en een tafelvoetbalspel vallen meteen op bij het betreden van de Clipper, de voormalige kantine van Blauw Wit’34. Ze zijn populair bij de vele kinderen in trainingspakken. Het zijn profvoetballertjes in de dop die op het nieuwe jeugdcomplex van Cambuur Leeuwarden hun opleiding gaan genieten. Erwin Bleeker en Omar Wanja, beiden C1-pupillen, leggen een keutje en zijn blij met hun nieuwe tehuis. ,,Het is mooi dat we eigen complex hebben, hiervoor moesten we alles delen met VV Leeuwarden.”

Sportmaandag, 19 februari 2007

Ufo Kievitshof heerst in sporadisch optreden

Wolvega - Op Ufo Kievitshof staat momenteel geen maat. De vijfjarige hengst won zaterdagmiddag in Wolvega het GTI Gouden Paard. Enkele weken eerder won hij op dezelfde baan ook al de Willem H Geersen Prijs, de eerste drafklassieker van het net begonnen seizoen.

Sportmaandag, 19 februari 2007

Heideman zeker van zijn vijfde KNSB-Cup

Alkmaar - Marathonschaatser Jan Maarten Heideman uit Oldebroek is met nog twee wedstrijden te gaan, zaterdag op de kunstijsbaan van Alkmaar al officieus winnaar van de KNSB-Cup geworden. De veertiende competitiewedstrijd werd gewonnen door Miel Rozendaal uit Veeningen, die met succes uit een kopgroep van dertien man ontsnapte. Heideman finishte als veertiende en is in het klassement door niemand meer te achterhalen.

Sportmaandag, 19 februari 2007

Imports Flyers willen nog niet naar huis

Heerenveen - Vooraf had hij er op gehoopt, zei Alex Andjelic. De trainer van Vadeko Flyers wist bij zijn aantreden dat het behalen van de play-offs een lastige klus zou worden. Een thuiswedstrijd in één van de laatste wedstrijden waarin de Heerenveense ijshockeyers die veilig zou stellen, was het mooist denkbare scenario. Tegen Nijmegen moest het gisteravond gebeuren. Flyers bleek er klaar voor.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties