Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 januari 2008.

Cultuurzaterdag, 19 januari 2008

Het Noorden is meer dan alleen Fryslân

Heerenveen - Een expositie met werk van Ploegkunstenaars Jan van der Zee en Wobbe Alkema. Het is een van de plannen die Han Steenbruggen heeft voor Museum Belvédère in Heerenveen. De 47-jarige conservator twintigste-eeuwse kunst van het Groninger Museum wordt vanaf mei de nieuwe directeur-conservator van het museum, zo werd gisteren bekend. Steenbruggen volgt Thom Mercuur op die het vanwege gezondheidsredenen rustiger aan moet doen. ,,Het Noorden is meer dan alleen Friesland. Daarom is het denk ik goed incidenteel aandacht te besteden aan Groningse kunstenaars.’’

Economiezaterdag, 19 januari 2008

Twee noordelijke bouwbeurzen in een week

Leeuwarden/Assen - Twee noordelijke bouwvakbeurzen in dezelfde week. Toeval? ,,We hebben naar de branche geluisterd”, zegt Johan Heijster van de Asser Bouwbeurs Noord-Nederland. ,,Wij gaan uit van eigen kracht”, zegt Douwe Sibma van de Bouwvakbeurs in WTC Expo in Leeuwarden.

Economiezaterdag, 19 januari 2008

De Drie Mollen Bolsward nadert grens in groei

Bolsward - Het gaat goed met koffiebranderij De Drie Mollen in Bolsward. Zo goed zelfs, dat de grenzen van de groei naderen. De overname van De Drie Mollen door investeringsmaatschappij Capvest zal op de productievestiging van Bolsward geen directe invloed hebben. Het bedrijf heeft productielocaties in Bolsward en Den Bosch en vestigingen in het buitenland.

Hoofdartikelzaterdag, 19 januari 2008

Chaotische markten...

Beleggers vrezen dat de Amerikaanse economie in een recessie zal belanden. Die vrees heeft zich vertaald in een wereldwijde daling van de beurskoersen. Achtergrond van de vrees is dat de zogenoemde reële economie hinder zal gaan ondervinden van de malaise in de financiële sector. Na het ineenstorten van een deel van de Amerikaanse hypotheekmarkt is er veel onzekerheid ontstaan over wie gaat opdraaien voor de enorme verliezen die zijn geleden. Het onderlinge vertrouwen tussen financiële instellingen is ver te zoeken, wat zich uit in het niet meer aan elkaar beschikbaar willen stellen van kapitaal dan tegen een exorbitante vergoeding. Enkele centrale banken, waaronder die van Europa, hebben met het op de markt dumpen van kapitaal geprobeerd het vertrouwen weer te herstellen. Tot nog toe zonder succes.

Regiozaterdag, 19 januari 2008

Fryslân heeft vakantieparken nodig

De ondernemer Jonkman was weliswaar de eerste die een enigszins uitgewerkt plan op tafel legde, maar Langweer is niet de enige Friese kanshebber voor een groot vakantiepark. ,,We kijken naar meer plaatsen”, liet ontwikkelingscoördinator Maas Brink van Landal Greenparks zich deze week ontvallen. ,,We zitten nog niet in het Friese Merengebied. Daar willen we sowieso graag heen.”

Regiozaterdag, 19 januari 2008

Route wacht op waddengeld

Vrouwenparochie - Het noordelijke deel van de Elfstedenroute is ofwel eind 2010 volledig bevaarbaar voor bootjes tot 2,5 meter hoogte, of pas rond 2015. Alles hangt af van de vraag of het Waddenfonds meebetaalt aan het verbreden en verdiepen van de route van Berlikum naar Bartlehiem naar Leeuwarden.

Regiozaterdag, 19 januari 2008

Praten over Brinta en een afgevroren teen

Hindeloopen - Praten over die enige echte Elfstedentocht van de twintigste eeuw. Over die barre heroïsche tocht van 1963. Dat gebeurde gisteren in Hindeloopen. Het ging over ontberingen, over een afgevroren teen en over het nuttigen van een bord Brinta. De ‘helden van ’63’ zijn ook na 45 jaar nog niet uitgepraat over die tocht. ,,De ferhalen wurde eins hieltiten in bytsje sterker’’, merkte een tochtrijder op.

Regiozaterdag, 19 januari 2008

‘Raar maar waar, voor je ’t weet rijd je te hard’

In de Noordoosthoek loopt sinds anderhalf jaar het project subjectieve onveiligheid. De politie controleert er op plaatsen waar omwonenden het gevoel hebben dat er te hard wordt gereden. Op zeven beruchte binnenwegen wordt gericht wekelijks gecontroleerd met laserguns: de 60 kilometerwegen de Birdaarderstraatweg, De Kapelle (bij Rinsumageest), de Herenweg (bij Damwoude), de Raerderweg (bij Bornwird), de Fenneweg (bij Hantumhuizen) en de 30 kilometerweg bij Wyns.

Regiozaterdag, 19 januari 2008

Overlast van hangketen valt erg mee

Leeuwarden - Hangketen op het platteland waar jongeren samenkomen, veroorzaken nauwelijks overlast voor de omgeving. Dat stellen de provincie en de politie Fryslân na een onderzoek door bureau Intraval. Het probleem van de hokken en keten zit ’m vooral in het overmatige alcoholgebruik van de jeugd, concludeert het bureau.

Sportzaterdag, 19 januari 2008

De Vries wordt ploegleider bij DSB

Heerenveen Marathonschaatser Peter de Vries uit Heerenveen is volgend seizoen ploegleider en trainer bij DSB. De veertigjarige Fries, bezig aan zijn laatste seizoen als rijder, volgt Jan Martien van de Wetering op, die leiding gaat geven aan het vrouwenteam. De huidige trainer van de vrouwen, Lammert Huitema, krijgt geen nieuw contract.

Sportzaterdag, 19 januari 2008

Afonso Alves is geen gesprekstof meer bij Heerenveen

Heerenveen - Afonso Alves is in de aanloop naar de thuiswedstrijd van vanavond tegen AZ geen gesprekstof in de selectie van sc Heerenveen. Het duel tegen de Alkmaarders is op z’n zachtst gezegd pikant, want eerder deze week stonden beide partijen in Zeist nog tegenover elkaar bij de behandeling van de arbitragezaak inzake de transfer van de Braziliaan. Of liever gezegd het uitblijven daarvan.

Sportzaterdag, 19 januari 2008

Punten ook in Brabant duur voor Cambuur

Roosendaal - Een overwinning zonder glans voor RBC gisteren tegen SC Cambuur. Twee ploegen die er weliswaar het beste van wilden maken, maar daarin nauwelijks slaagden. RBC trok aan het langste eind en Cambuur mag voor de zoveelste keer zijn wonden likken. Benjamin Martha werd matchwinnaar en liet de Leeuwarders na negentig minuten ontgoocheld achter.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties