Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 oktober 2006.

Regiowoensdag, 18 oktober 2006

De handen van zo’n heertje staan verkeerd

Leeuwarden - Zo’n ‘heertje’ van de Ambachtsschool aannemen? Timmerlieden, metselaars en andere ambachtslieden in het Sneek van het begin van de twintigste eeuw peinsden er niet over. ,,Hun handen staan verkeerd. Ze zijn volgestopt met theoretische geleerdheid, maar ze weten nauwelijks hoe ze een hamer moeten vasthouden.”

Regiowoensdag, 18 oktober 2006

Aanpak van slavernij topprioriteit

Leeuwarden - Mensensmokkel en -handel in Nederland moet de komende vier jaar worden uitgeroeid. Het Openbaar Ministerie (OM) zet de aanpak van deze moderne slavernij bovenaan de agenda. Samenwerking met politie, overheid en andere organisaties zal daarbij doorslaggevend zijn. Fryslân geldt op dat gebied als een geslaagd voorbeeld.

Regiowoensdag, 18 oktober 2006

Negentiende-eeuws toeristendorp in Fryslân

Dijken - Giethoorn nabouwen, maar dan vele malen groter, oppert de succesvolle recreatieondernemer Henny van der Most. Dat zou de recreatie en het toerisme in Fryslân een impuls te geven. Een Friesland Heritage Celebration boven Dokkum met een overnachtingscapacitet van twintigduizend bedden, droomt H. van Driem van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen luidop. Zo’n 25 deskundigen waren gisteren aanwezig in de woonboerderij van commissaris Nijpels in Dijken, waar de vierde en laatste ‘expertmeeting’ plaatshad in het kader van Fryske Fiersichten, het toekomstdebat over Fryslân.

Regiowoensdag, 18 oktober 2006

Naamloze graven krijgen monument

Sint-Annaparochie - Op het islamitische deel van de begraafplaats in Sint-Annaparochie liggen zeven anonieme graven van asielzoekers. Zonder steen, zonder naam, alleen een paaltje met een nummer erop. Aan die eerloze situatie komt begin december een einde. Dan staat er op elk graf een monument, vormgegeven door de kunstenaarsgroep Memento.

Regiowoensdag, 18 oktober 2006

Blik richten op oosten

Groningen - Werkgevers, verenigd in de organisatie VNO-NCW Noord, gaan de blik nog meer richten op het oosten. Nu de Randstad steeds moeilijker bereikbaar wordt vanuit Noord-Nederland, ligt de toekomst in de handelsroute naar Noord-Duitsland, Zuid-Scandinavië en de Baltische Staten (de zogenoemde noordelijke ontwikkelingsas).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties