Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 september 2013.

Economiewoensdag, 18 september 2013

Taxfree beerenburg shoppen op de Friese ambassade

Den Haag | ,,Ik wil dat ons Fries product een groter publiek bereikt.” Ondernemer Hielkje van der Molen van streekproductenwinkel Priuw uit Leeuwarden heeft sinds maandag een tijdelijke tweede winkel op de Friese ambassade in Den Haag. Taxfree - nouja, met korting - biedt ze onder meer Friese droge worst, beerenburg, snoepjes, likeurtjes, sûkerbôle, diverse Friese kaasjes en pompeblêd-kerstballen aan en dat heeft de nieuwsgierigheid gewekt, merkt ze. ,,Geregeld komen mensen even om de hoek kijken.”

Hoofdartikelwoensdag, 18 september 2013

De koning was goed, maar het kabinet niet

Met een zekere spanning werd de Troonrede tegemoet gezien: de eerste van koning Willem-Alexander. Die spanning sloeg na twee alinea’s om in teleurstelling. Niet over wat de koning te zeggen had, maar over het aandeel van het kabinet.

Regiowoensdag, 18 september 2013

Startgeld voor Enerzjy Koöp

Leeuwarden | De provincies Fryslân en Drenthe geven een lening van elk 150.000 euro aan Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD), het energieleveringsbedrijf in oprichting van de drie provinciale energiecoöperaties. Fryslân en Groningen geven daarnaast elk een subsidie van 100.000 euro. Nu er een startkapitaal is, wordt voldaan aan de eis van de Autoriteit Consument en Markt, die de aanvraag voor het leveren van energie in behandeling heeft.

Regiowoensdag, 18 september 2013

Purschuim: bewoners opnieuw onderzocht

Heerenveen | Tien bewoners van de Kruidenbuurt in Heerenveen moeten opnieuw worden onderzocht door een gespecialiseerde longarts. Na een eerste onderzoek door GGD Fryslân is nog steeds niet duidelijk of hun gezondheidsklachten veroorzaakt worden door de pur-isolatie. Dat concludeert de GGD na een eerste onderzoek onder de bewoners van huurwoningen van woningcorporatie WoonFriesland. Bij 37 mensen worden de klachten in ieder geval niet veroorzaakt door stoffen die afkomstig zijn van het purschuim.

Regiowoensdag, 18 september 2013

Vliegbasis blijft open maar verliest banen

Leeuwarden | De toekomst van de vliegbasis Leeuwarden is veiliggesteld maar opnieuw gaan er banen verloren. Dat zegt basiscommandant Gerben Verhaaf. Van de 68 Nederlandse F16’s zullen er zeven afgestoten worden. De twee squadrons van Leeuwarden - de 322 en de 323 - worden samengevoegd tot één, vliegbasis Volkel behoudt beide squadrons. En ook zullen er nog taken van Leeuwarden naar Volkel worden overgedragen, welke zijn nog onbekend.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 september 2013

Bisschop De Korte: ontzie kwetsbare groepen

Groningen | Bisschop Gerard de Korte doet een beroep op politici om ‘de last van de huidige crisis rechtvaardig te verdelen’. ‘De menselijke waardigheid en de onderlinge solidariteit moeten daarbij leidend zijn’, stelt De Korte namens de Nederlandse bisschoppenconferentie in een schrijven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties