Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 18 augustus 2017.

Hoofdartikelvrijdag, 18 augustus 2017

Uiteindelijk krijgt de auto vrij baan

Het Europaplein in Leeuwarden krijgt steeds duidelijker zijn nieuwe vorm. Ook het M.C. Escher-aquaduct onder het Van Harinxmakanaal is inmiddels in gebruik. Daarmee heeft de gemeente Leeuwarden voor 2018 begint weer een aantal belangrijke onderdelen van het ambitieuze project Leeuwarden Vrij Baan afgevinkt. De cultuurtoerist die volgend jaar koers zet naar Leeuwarden, hoeft de auto niet achter te laten, zoveel is duidelijk.

Regiovrijdag, 18 augustus 2017

Fryslân is kleiner geworden door de Sintrale As


Regiovrijdag, 18 augustus 2017

Leeuwarden wil festivalterrein uitbreiden

Leeuwarden - Het festivalterrein in recreatiegebied de Groene Ster in Leeuwarden wordt mogelijk bijna een keer zo groot. Een woordvoerder van de gemeente bevestigde gisteren dat de gemeente de mogelijkheid onderzoekt om het gebied rond de Merjedobbe erbij te betrekken. Het gaat dan om het terrein ten zuiden van de Woelwijk, tussen het Alddiel, de golfbaan en de Tytsjerkster Feart. Met dat terrein erbij zou het gebied waar festivals gehouden mogen worden, bijna een keer zo groot worden als het nu is.

Regiovrijdag, 18 augustus 2017

Harlingers willen regeling voor zoutschade

Harlingen - De stichting Oud Harlingen heeft in een brief aan de betrokkenen bij de formatieonderhandelingen in Den Haag gevraagd om de Wet omkeringsbewijslast uit te breiden tot alle mijnbouwactiviteiten. De stichting is bang dat in Harlingen schade optreedt zodra Frisia Zout onder de Ballastplaat voor de kust van de havenstad gaat winnen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties