Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 augustus 2010.

Hoofdartikelwoensdag, 18 augustus 2010

Het recht om te bouwen...

Op 2 minuten lopen van de plaats waar ooit in hartje New York het World Trade Center stond, willen Amerikaanse moslims een moskee bouwen. De plannen voor het gebedshuis hebben een open zenuw in de Amerikaanse samenleving geraakt. Het bouwterrein is enkele straten verwijderd van Ground Zero, waar op 11 september 2001 radicaal-islamitische terroristen met twee gekaapte vliegtuigen de WTC-gebouwen invlogen. Meer dan 2600 mensen kwamen daarbij om het leven.

Regiowoensdag, 18 augustus 2010

Omrin moet stoppen met stoomleiding

Harlingen - Afvalverwerker Omrin moet per direct ophouden met de aanleg van een hogedrukstoomleiding bij de afvalverbrandingsinstallatie in Harlingen. Het college van de havenstad trekt de eerder verleende bouwvergunning in. Een bijbehorend condensorhuis is hoger gebouwd dan wettelijk mag.

Regiowoensdag, 18 augustus 2010

Goederenbank opent een noodwinkel

Leeuwarden - De afgebrande Goederenbank Leeuwarden heeft een nieuw onderkomen. Op 20 juli brandde het pand van de Goederenbank aan de Brandemeer volledig af.

Regiowoensdag, 18 augustus 2010

Tien IFKS-skūtsjes in konvooi naar Sail

Lemmer - Tien IFKS-skūtsjes zijn vanmorgen om acht uur vanuit Lemmer vertrokken naar de hoofdstad, waar ze de komende dagen volop zullen meedoen in het nautisch spektakel Sail Amsterdam. ,,Wy hawwe de yntinsje om silende nei Amsterdam te gean. Is it waar te min, dan wurde wy sleept”, zegt Jan Flikkema van de IFKS-organisatie.

Regiowoensdag, 18 augustus 2010

Fynn helpt zijn vriend en wordt een jonge held

Drachten - Het is alweer een tijdje geleden, maar Fynn en Casper weten het nog goed. Op 27 februari zakten ze allebei door het ijs. Fynn wist op eigen kracht uit het water te komen, Casper niet. Gelukkig liet Fynn zijn vriend niet in de steek.

Regiowoensdag, 18 augustus 2010

Hondenpoep blijft grootste ergernis

Leeuwarden - Friezen voelen zich het meest bedreigd door groepen jongeren op straat en ergeren zich ontzettend aan hondenpoep en hardrijders in de straat. Maar vergeleken met de rest van het land voelen ze zich stukken veiliger. Dat blijkt uit de Integrale Veiligheidsmonitor.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 augustus 2010

Samen eten, volleyballen en de Bijbel bestuderen

De traditionele kerkvorm krijgt op veel plekken geen voet aan de grond. Gerrit Strijbis bezocht nieuwe vormen van gemeente zijn. De ICF-gemeente uit Utrecht-West.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties