Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 juli 2017.

Economiedinsdag, 18 juli 2017

Met houtwal meer landbouwopbrengst

Leeuwarden - Boeren die zorgen voor het behoud van houtwallen en andere landschapselementen profiteren daar met hun gewassen van. Die groeien beter en zijn beter bestand tegen ziekten en plagen. Dat valt te lezen in het rapport Maatregelen natuurinclusieve landbouw van het Louis Bolk Instituut en Wageningen UR.

Hoofdartikeldinsdag, 18 juli 2017

Wanneer raakt geduld met Turkije echt op?

Het overleg tussen de Europese Unie en Turkije over een Turks EU-lidmaatschap is vooral holle retoriek. Turkije zit al decennia in de wachtkamer van de EU en al net zo lang wordt eraan getwijfeld of Turkije politiek en cultureel bij Europa past.

Regiodinsdag, 18 juli 2017

Surhuisterveen week lang in de ban van het wielrennen

Surhuisterveen - Dat de profronde al niet meer ophoudt bij de traditionele rondjes om de kerk in Surhuisterveen is alom bekend. Denk bijvoorbeeld aan de Pieter Weening Classic die al enkele jaren op de zaterdag voor de Profronde van Surhuisterveen wordt verreden. Maar de organisatie van de ronde gaat verder: voortaan is het de Feanster Wielerweek. Zeven dagen lang staat het dorp in het teken van de fiets. Van de Kidsday morgen tot en met de Profronde zelf, volgende week dinsdag.

Regiodinsdag, 18 juli 2017

Nu dan echt laatste dagen van Mids de Marren

Gaastmeer - Moeders bij het hek en spelende kinderen op het schoolplein. Het is nu nog een bekend tafereel in Gaastmeer, maar daarin komt spoedig verandering. ,,Wat sil it hjir aanst stil wurde", verzucht Jet Zeilstra. ,,Ferline wike tongersdei wie it ek al sa rêstich doe’t de bern in dei op de skoalle yn Aldegea meirûnen”, antwoordt Tineke van Netten.

Regiodinsdag, 18 juli 2017

Krimp slaat hard toe in Noordoost-Fryslân

Buitenpost - De gemeenten in Noordoost-Fryslân gaan woningbouwplannen schrappen en aanpassen. Een analyse van de woningmarkt per dorp laat onverbiddelijk zien dat de meeste dorpen in de regio na 2025 sterk gaan krimpen. Alleen grotere kernen met goede voorzieningen en verbindingen kunnen nog een bescheiden groei verwachten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties