Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 18 juli 2013.

Economiedonderdag, 18 juli 2013

400 technische banen erbij in Drachten

Drachten | Vierhonderd technici en productiewerkers kunnen de komende jaren aan de slag in Drachten. De acht bedrijven in het innovatiecluster verwachten gestaag tot stevig door te groeien of hebben door natuurlijk verloop en vergrijzing mensen nodig. Dat blijkt uit een rondgang langs de bedrijven door deze krant.

Hoofdartikeldonderdag, 18 juli 2013

Slordig denken over identiteit in onderwijs

Plannen van staatssecretaris Dekker van Onderwijs met betrekking tot kleine scholen zijn aanleiding voor discussies over onder meer de identiteit van de (laatste) school in het dorp en over de kwaliteit van kleine scholen.

Regiodonderdag, 18 juli 2013

Kerktoren Hegebeintum blijft verder zakken

Hegebeintum | De kerktoren van Hegebeintum is in de afgelopen jaren opnieuw verzakt. Uit metingen van eigenaar stichting Alde Fryske Tsjerken blijkt dat de kerk in vier jaar tijd nog eens acht millimeter naar het zuidwesten is verzakt. De stichting beraadt zich op maatregelen om de verzakking tegen te gaan.

Regiodonderdag, 18 juli 2013

Waterbeheerders letten op blauwalg

Joure | Beheerders van open zwemwater zijn extra alert op het de kop opsteken van botulisme en blauwalg nu het al een poos erg droog is en de temperatuur stijgt. Zwemmers kunnen erg ziek worden van de bacteriën. Op diverse plaatsen in het land zijn al zwemverboden ingesteld of waarschuwingen afgegeven. In Fryslân geldt sinds gisteren een negatief zwemadvies voor De Woudfennen in Joure in verband met blauwalg. De Vleyen in Nes op Ameland is daarentegen weer veilig verklaard.

Regiodonderdag, 18 juli 2013

Een pianodonatie, dat gebeurt niet elke dag

Sneek | In de huiskamer van woongroep De Waterman in Sneek prijkt sinds gisteren een hoogglansbruine Deichmann-piano. De schenking, gedoneerd door een muziekcentrum uit Wezep, werd gisteren gelijk gevierd door de dementerende ouderen die er wonen. Door erop te spelen natuurlijk.

Sportdonderdag, 18 juli 2013

Podium na tijdrit ineens ver weg voor ‘slappe’ Mollema

Chorges | Het doel was om een buffertje op te bouwen richting de concurrentie, met het oog op de zware Alpenritten die nog komen gaan. Bauke Mollema vond zijn naam na de klimtijdrit van gisteren echter niet langer terug op de tweede, maar op de vierde plek van het algemeen klassement in de Tour. ,,Het was niet echt mijn dag”, verzuchtte de kopman van Belkin. ,,Ik had gewoon slappe benen en niet de power die ik eerder wel voelde.”

Sportdonderdag, 18 juli 2013

Steenbergen snelt naar zilver op 100m vrije slag

Utrecht | Zwemster Marrit Steenbergen (14) Oosterwolde heeft gisteren tijdens de derde dag van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Utrecht zilver gewonnen op de 100 meter vrije slag. In zwembad ‘De Krommerijn’ in Utrecht moest de Friezin alleen de oppermachtige Arina Openysheva uit Rusland voor laten gaan.

Sportdonderdag, 18 juli 2013

Wietske Bloemhof wil altijd de beste zijn

Sumar | Het was de revelatie van de Olympische Spelen in Londen vorig jaar: BMX. Of fietscross, zoals het in de volksmond heet. Onbekend, maar zeker niet onbemind in Nederland. Daar zorgden de spectaculaire tv-beelden wel voor. En ook het succes van tiener Laura Smulders, die op de Spelen van Londen brons pakte. ‘Wij’ zijn dus goed in BMX. In Nederland. Maar ook in Fryslân. Want in Wietske Bloemhof (14) uit Sumar schuilt nu al een groot kampioene. Tijd voor een nadere kennismaking.

Sportdonderdag, 18 juli 2013

Helmholt betaalt Galama met gelijke munt terug

Grijpskerk | Toen Oane Galama zaterdag bij het Keningsljeppen in Burgum Bart Helmholt onttroonde als koning, lag de houder van het Nederlands record daar een klein nachtje wakker van. Gisteren liet Helmholt in Grijpskerk zien geprikkeld te zijn en betaalde hij Galama met gelijke munt terug. De Burgumer verlegde het schansrecord van Galama, een maand geleden op 20,97 gezet, naar precies 21 meter.

Sportdonderdag, 18 juli 2013

Trio Nynke Sijbrandij wint in Minnertsga

Minnertsga | Nynke Sijbrandij, Maaike Osinga en Wiljo Sijbrandij hebben gisteren in Minnertsga de vrije formatiepartij in de dames hoofdklasse naar hun hand gezet. In de finale won het met 5-1 en 6-2 van het verrassend ver doorgedrongen trio Nieke Wateler, Marike Beckers en Melissa Rianne Hiemstra.

Sportdonderdag, 18 juli 2013

Triemstra zit De Groot na zege op de hielen

Minnertsga | Taeke Triemstra is door de zege gisteren in Minnertsga nog één overwinning verwijderd van de vijftiende plaats in het puntenklassement aller tijden. Met 514 punten loopt hij nog twee punten achter op Rienk de Groot. Pier Piersma vierde in Minnertsga een mijlpaal: hij staat nu op tweehonderd punten.

Sportdonderdag, 18 juli 2013

Tweevoudig PC-winnaar Van der Wei zwaait af

Minnertsga | Folkert van der Wei neemt na dit seizoen afscheid van de kaatssport. De Witmarsumer, die maandag 33 jaar wordt, won tweemaal de PC.

Sportdonderdag, 18 juli 2013

Partuur Van der Bos wint na diepe dalen in Minnertsga

Minnertsga | Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger weten sinds de finale gisteren in Minnertsga tegen Dirk Jan de Groot, Marten Feenstra en Pier Piersma ook wat het is meer te ontvangen dan te geven. Op 5-1 en 6-4 viel het doek voor laatstgenoemden.

Sportdonderdag, 18 juli 2013

Uitgeknepen Cambuur voldoet aan plicht

Menaam | SC Cambuur won gisteravond ook de tweede serieuze krachtmeting in de voorbereiding. Almere City werd in Menaam op weinig overtuigende wijze met 1-0 geklopt. Spits Michiel Hemmen zorgde vlak na rust voor de enige treffer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties