Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 juli 2007.

Agendawoensdag, 18 juli 2007

Klassiek

Jeugdensemble De kloostertuin van het Karmelklooster te Drachten is zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. Er zijn optredens van jeugdensemble Con Moto Consort onder leiding van dirigent Paul van der Voort. Het ensemble bestaat uit twee fluiten, twee violen, een cello en een piano en brengt een afwisselend programma van licht klassieke en volksmuziek.

Cultuurwoensdag, 18 juli 2007

Gezongen protest tegen armoede en honger

Door middel van muziek je stem laten horen tegen armoede. Dat is het doel van het Poverty Requiem, dat op Wereldarmoededag (17 oktober) over de hele wereld moet klinken. Ook in Fryslân wordt het wereldmuziekstuk voor koor, percussie en twee solisten die dag uitgevoerd. Inmiddels hebben zich ruim driehonderd zangers opgegeven voor het project. ,,Ik vind dat dat er minimaal vijfhonderd moeten worden”, zegt medeorganisator Ate de Jong van Centrum Tûmba in Leeuwarden. ,,En stiekem hoop ik op 777 zangers.”

Cultuurwoensdag, 18 juli 2007

Zes dj’s strijden in finale Northern Dance Experience

Leeuwarden - Zes deejays staan zaterdag in de finale van de Northern Dance Experience (NDE). Dat heeft organisator Stichting Friesland Pop laten weten. De NDE is een jaarlijkse provinciale wedstrijd voor beginnende Friese dj’s.

Economiewoensdag, 18 juli 2007

Taxibedrijf De Jong houdt ermee op

Wommels - Na bijna veertig jaar houdt Taxibedrijf De Jong uit Wommels op te bestaan. Het bedrijf is begin juni het leerlingenvervoer in Littenseradiel bij een openbare aanbesteding kwijtgeraakt aan Taxicentrale Zuidwest-Friesland uit Sneek.

Economiewoensdag, 18 juli 2007

‘Nu nog meer omzet buiten het hoogseizoen’

Appelscha – Bij herberg Het Volle Leven in Appelscha is het een komen en gaan van gasten. ,,We zijn in de zomervakantie zeven dagen in de week open en de acht kamers zijn bijna altijd bezet”, vertelt eigenaresse Yt van der Ploeg (44). Sinds drie jaar is de herberg van haar en haar partner Lot Vekemans. ,,Buiten het hoogseizoen zijn we vijf dagen per week open en zijn we maandag en dinsdag gesloten. In die periode is het rustiger. En daarin mag nog wel wat veranderen.”

Expowoensdag, 18 juli 2007

Akkrum, Terptsjerke: expo jonge kustenaars, t/m 20 juli.

Hoofdartikelwoensdag, 18 juli 2007

Joods-christelijke wortels...

Minister Vogelaar heeft zich zaterdag laten interviewen na een seminar waar ze vorige week is geweest, over islam en integratie. Ze sprak in dagblad Trouw met bewondering over Italië, waar vorig jaar een ‘handvest van waarden’ is opgesteld dat in begrijpelijke taal de rechten en plichten van burgers opsomt. Het is een opmerkelijk tolerant én streng document. Het vertelt waaruit de Italiaanse samenleving is voortgekomen: de oude Griekse en Romeinse cultuur, de joods-christelijke traditie, maar ook een diep doorleefd totalitarisme en antisemitisme, culminerend in de Tweede Wereldoorlog en het schrijven van de grondwet in 1947. Een paar voorbeelden: het handvest eist een actieve interesse in en tolerantie (expliciet ook voor de media) jegens andere culturen; niemand mag aanstoot nemen aan andermans religieuze symbolen; ieder mag evangeliseren zoveel hij wil; er is vrijheid van onderwijs op voorwaarde dat elk schooltype respect aanleert voor diversiteit, zonder verdeeldheid te promoten; man en vrouw zijn in elke situatie gelijk en jongeren zijn vrij om te trouwen wie ze willen, zonder inmenging van ouders of wie dan ook; de grondwet is de vaste basis voor alles.

Regiowoensdag, 18 juli 2007

Ontslaggolf in thuiszorg door Wmo

Leeuwarden - Instellingen voor thuiszorg hebben de afgelopen weken enkele duizenden huishoudelijke hulpen ontslag aangezegd. De brancheorganisatie Actiz verwacht dat het hier niet bij blijft, maar dat er nog duizenden ontslagen volgen. Ook Fryslân zal daar niet aan ontkomen. Veel werknemers krijgen een ongunstig nieuw contract aangeboden.

Regiowoensdag, 18 juli 2007

Nat en warm: ideaal weer voor de muggen

Heeg - Een goede nachtrust beleven tijdens het kamperen in Fryslân? Dat lukt deze dagen niet zonder klamboes en citronellakaarsen. Muggen (neven), vliegende mieren en grote, dikke vliegen beleven momenteel toptijden. Dankzij de regen en hoge temperaturen komen ze volop tot leven. Overal in Fryslân wordt geklaagd over de irritante insecten. Drogisterijen doen goede zaken.

Regiowoensdag, 18 juli 2007

Nat en warm: ideaal weer voor de muggen

Heeg - Een goede nachtrust beleven tijdens het kamperen in Fryslân? Dat lukt deze dagen niet zonder klamboes en citronellakaarsen. Muggen (neven), vliegende mieren en grote, dikke vliegen beleven momenteel toptijden. Dankzij de regen en hoge temperaturen komen ze volop tot leven. Overal in Fryslân wordt geklaagd over de irritante insecten. Drogisterijen doen goede zaken.

Regiowoensdag, 18 juli 2007

Ipr alleen voor kernzones

Leeuwarden - Veel bedrijven buiten de kernzones komen in Fryslân niet meer in aanmerking voor subsidie uit de investeringspremieregeling (ipr). Voor bedrijven die investeren in de economische zwakke regio’s Noord-Nederland en Zuid-Limburg komt dit jaar 31,45 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

Regiowoensdag, 18 juli 2007

Microsoft de deur uit: dat scheelt Heerenveen veel geld

Leeuwarden - Enkele Friese gemeenten zijn bezig met een overstap naar open source software. Sinds enkele jaren probeert de rijksoverheid alle gemeentes aan te sporen om de open en veelal gratis software te gaan gebruiken, maar veel diensten houden nog vast aan duurdere software zoals Microsoft Office.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 juli 2007

Kerk gebouwd door adellijke schenkingen

Beetsterzwaag - Sinds begin dit jaar de formatiebesprekingen voor het nieuwe kabinet plaatsvonden, geniet Beetsterzwaag landelijke bekendheid. Het dorp is zeker een bezoek waard. Bijvoorbeeld om kennis te maken met de rijke geschiedenis van de Dorpskerk van Beetsterzwaag; een van de kerken uit de nieuwe Turfroute van Tsjerkepaad.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 juli 2007

Het ‘Groot Lankum’ van Costa Rica

De Costaricaanse schoonfamilie van mijn zoon had me wat bevreemd aangekeken. Maar uit beleefdheid niets gezegd. Want wie gaat er nou tijdens zijn vakantie vrijwillig op bezoek in een psychiatrisch ziekenhuis? Maar ja, als ik dat nou per se wilde, dan konden ze wel even voor me bellen om een afspraak te maken. En de eerste reacties waren niet erg hoopgevend. Voor een gesprek met de directie moest ik eerst schriftelijk toestemming vragen en bewijs overleggen van het werk dat ik deed en welke vragen ik wilde stellen en waarom...

Sportwoensdag, 18 juli 2007

IJsvloer van kunststof moet uitkomst bieden voor Vadeko Flyers

Heerenveen - Met de ingebruikname van een nieuw trainingscentrum met een ijsvloer van kunststof is een nieuwe randvoorwaarde gecreëerd om Vadeko Flyers te brengen waar het ooit stond: aan de absolute top. Een fabriekshal, op een steenworp afstand van stadion Thialf, moet het nieuwe thuishonk worden van de ijshockeyclub uit Heerenveen.

Sportwoensdag, 18 juli 2007

Cambuur aast op Rudy Jansen

Leeuwarden SC Cambuur-Leeuwarden is in onderhandeling met Excelsior over de komst van Rudy Jansen. De 28-jarige verdediger speelde twee seizoenen voor de Rotterdammers, maar kan dit seizoen niet meer rekenen op een basisplaats. Daarvoor acteerde Jansen bij Heracles uit Almelo.

Weerwoensdag, 18 juli 2007

Zon en enkele bui

Vandaag zijn er perioden met zon, maar kan er ook een regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen. Het wordt 21 graden tot 23 graden. Morgen wordt het nog een graadje warmer en is het vrij rustig weer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties