Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 18 juni 2012.

Cultuurmaandag, 18 juni 2012

Kunstexpositie ‘Jezus Verbeeld’ in Drachten

Drachten | In de Grote Kerk in Drachten is vanaf volgende maand de kunstexpositie Jezus verbeeld te zien. Het is een expositie van 22 kunstwerken gemaakt door twintig christelijke kunstenaars die allemaal op hun eigen manier Jezus hebben verbeeld. De expositie is een initiatief van CNV kunstenbond en reist al even door Nederland. Vorig jaar was deze al te zien in Balk en Hurdegaryp. Jezus verbeeld is van 14 juli tot en met 1 september in Drachten te zien.

Cultuurmaandag, 18 juni 2012

Veel animo voor muziekestafette in Drachten

Drachten | De muziekestafette die de Protestantse Gemeente in Drachten organiseert, is nu al zo goed als vol. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente. Veel koren, musici, solisten en organisten hebben zich al aangemeld om mee te doen aan het evenement waarbij 77 uren achtereen muziek wordt gemaakt. De Muziekestafette is van 27 tot en met 30 september. Onder anderen Gurbe Douwstra en Gerrit Breteler doen mee. De opbrengst van het evenement gaat naar het kerkgebouw.

Cultuurmaandag, 18 juni 2012

Soli Deo Gloria uit Blije wint Surventobrass

Surhuisterveen | Brassband Soli Deo Gloria uit Blije heeft zaterdag de vierde editie van Surventobrass gewonnen. De muzikanten kregen 174 punten voor hun optreden, net een punt meer dan Concordia Buitenpost dat met 173 punten tweede werd. Derde werd Felison Brass uit Velzen met 168 punten. De internationale deelnemer, Aukstyn Brass uit Litouwen kreeg 163 punten en ging met de solistenprijs huiswaarts. Het brassevenement vond zaterdag plaats in Surhuisterveen.

Hoofdartikelmaandag, 18 juni 2012

Politieke partijen over hulp aan armen

De VVD laat haar ware gezicht zien: bijna drie vierde van het budget voor ontwikkelingssamenwerking moet worden geschrapt. Dat staat in het verkiezingsprogramma. De korting op de hulp betekent volgens andere politieke partijen en ontwikkelingsorganisaties feitelijk het einde van het Nederlandse beleid jegens ontwikkelingslanden.

Regiomaandag, 18 juni 2012

Tienduizend euro voor molen in Burum

Burum | Een cheque van tienduizend euro kreeg de Stichting Erfgoed Kollumerland afgelopen zaterdag van Ruud Bax, de molenaar uit Hoogmade die een actie op touw zette voor de wederopbouw van de afgebrande molen Windlust in Burum.

Regiomaandag, 18 juni 2012

Brandweer maakt ereteken

Gorredijk | Voor het eerst zijn in Nederland brandweerlieden herdacht die bij hun werk om het leven zijn gekomen. De herdenking had het zwaartepunt in Arnhem, waar het Nationaal Brandweermonument officieel in gebruik is genomen. Op het monument staan de negentig brandweerlieden vermeld die sinds 5 mei 1945 hun leven hebben verloren bij reddingswerk. Onder hen ook de in 1980 omgekomen brandweerman Jan Tinga, die deel uitmaakte van het Leeuwarder korps.

Regiomaandag, 18 juni 2012

Fryslân beleeft geslaagde Slachte

Oosterbierum | De vierde Slachtemarathon is zaterdag goed verlopen. Er waren weinig uitvallers en geen grote logistieke problemen. Wel moesten enkele tientallen wandelaars na de finish worden behandeld. De meesten kampten met uitputtingsverschijnselen. Vijf deelnemers zijn onderweg naar het ziekenhuis gebracht: twee met hartklachten, twee vanwege epilepsie en een met uitdrogingsverschijnselen. Onder de hardlopers waren 25 uitvallers.

Geloof & Kerkmaandag, 18 juni 2012

Afscheid Hinne Wagenaar van Wirdum met preekbundel

Wirdum | Tijdens zijn afscheidsdienst heeft ds. Hinne Wagenaar zijn boekje Preken fan in tuorkefretter aangeboden aan de Protestantse Gemeente Wirdum. Wagenaar wordt per 1 juli verbonden aan de Protestantse Gemeente Westerwert (Bears, Jellum, Jorwert en Weidum) als pioinierpredikant voor het monastieke project Nijkleaster.

Geloof & Kerkmaandag, 18 juni 2012

Pauselijke onderscheiding voor Peter Kamstra

Dokkum | Peter B. Kamstra (58) uit Walterswâld heeft zondag een pauselijke onderscheiding ontvangen. In de parochiekerk van Dokkum overhandigde secretaris van het parochiebestuur Gert Oonk, Kamstra de door het Vaticaan uitgevaardigde oorkonde en speldde hem de bijbehorende versierselen op.

Sportmaandag, 18 juni 2012

Korfballers Flamingo’s verliest bizar promotieduel

Oldeholtpade | De korfballers van Flamingo’s uit Buitenpost zijn er zaterdag na een bizar promotieduel met SDO/UNI niet in geslaagd promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Op het kunstgras van SCO won de ploeg uit Westerhaar na de tweede serie strafworpen.

Sportmaandag, 18 juni 2012

Tennissers ’t Nijlân uitgeschakeld in strijd NK herenteams

Leeuwarden | De tennissers van ’t Nijlân zijn zaterdag in de kwartfinale van het Nederlands kampioenschap voor zaterdag herenteams uitgeschakeld door regerend kampioen Woburnpark uit Vught.

Sportmaandag, 18 juni 2012

Negerman neemt revanche op Slachtedyk

Oosterbierum | Vier jaar nadat hij met kramp uit moest vallen nam Erik Negerman zaterdag revanche op zichzelf. De Hilversumer, specialist in de cross, benutte zijn talenten op het zware parkoers volop en won de vierde Slachtemarathon in grootse stijl.

Sportmaandag, 18 juni 2012

Thialf krijgt organisatie van WK afstanden 2015

Kuale Lumpur | De WK afstanden van 2015 vinden op Thialf plaats. Dat is gisteren tijdens het congres van de internationale bond ISU in Kuala Lumpur bekendgemaakt. Ook dit jaar had de schaatstempel de organisatie van de WK afstanden. De ISU bepaalde verder dat Dordrecht in 2015 het EK shorttrack krijgt.

Sportmaandag, 18 juni 2012

Van der Veer op CH Gorredijk beloond voor durf

Gorredijk | Het concours hippique in Gorredijk viel dit weekeinde voor een deel in het water. Van de combinaties die het zaterdag op de zompige baan wél aandurfden in het Z-springen was Adriaan van der Veer de beste met Zarina. De 52-jarige springruiter uit De Tike was op de nakomeling van de hengst Lupicor een seconde sneller dan Trienke Alma uit De Westereen op Balista. Zij bleven als enigen foutloos in het naar de omstandigheden aangepaste klassiek parcours. Michiel Brusse werd op Arie met vier strafpunten derde.

Sportmaandag, 18 juni 2012

Niemand die Yesterday kan kloppen op vechtlust

Wolvega | In Duitsland wisten ze het al maar de Nederlandse drafsportliefhebbers zijn na zaterdag ook overtuigd: er zijn maar weinig paarden die Yesterday momenteel kunnen verslaan. De zevenjarige ruin won zaterdagavond op de drafbaan Victoria Park in Wolvega het Kampioenschap Nederlandse Paarden. Hij leek in de slotmeters verslagen, maar binnendoor kwam hij op de streep toch nog terug.

Sportmaandag, 18 juni 2012

Niemand die Yesterday kan kloppen op vechtlust

Wolvega | In Duitsland wisten ze het al maar de Nederlandse drafsportliefhebbers zijn na zaterdag ook overtuigd: er zijn maar weinig paarden die Yesterday momenteel kunnen verslaan. De zevenjarige ruin won zaterdagavond op de drafbaan Victoria Park in Wolvega het Kampioenschap Nederlandse Paarden. Hij leek in de slotmeters verslagen, maar binnendoor kwam hij op de streep toch nog terug.

Sportmaandag, 18 juni 2012

Helmholt verliest in Breda titel ‘Fierste Ljepper’

Breda | Fierljepper Bart Helmholt heeft zijn titel van Fierste Ljepper over moeten dragen aan zijn eeuwige Utrechtse rivaal Jaco de Groot. In Breda moest de Burgumer genoegen nemen met een afstand van 20,55, terwijl De Groot bijna een meter verder sprong (21,39). Onder toeziend oog van zo’n 8000 toeschouwers bij het historische Spanjaardsgat kwam het record van Helmholt van vorig jaar (23,34) echter niet in gevaar.

Sportmaandag, 18 juni 2012

Amels prolongeert Nederlandse titel hoogspringen

Amsterdam | Hoogspringer Douwe Amels heeft zaterdag in Amsterdam zijn Nederlandse titel outdoor geprolongeerd. In het Olympisch Stadion liet de twintigjarige Drachtster de concurrentie ver achter zich door als enige over een hoogte van 2,18 meter te springen. De EK-limiet van 2,26 bleef daarmee buiten bereik, maar daar had Amels ook rekening mee gehouden. ,,Die kans was op dat moment net zo groot als de kans dat het Nederlands elftal Europees kampioen zou worden.”

Sportmaandag, 18 juni 2012

Misschien had twaalfde man de boel kunnen redden

Toen de spelers van het Nederlands elftal gisteravond stuk voor stuk met de staart tussen de benen afdropen, mochten er nog een handvol supporters hun zegje doen voor de camera. De één met een bos wortelen op zijn hoofd, de ander met een oranje zonnebril in de vorm van twee glazen bier.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties