Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 18 juni 2004.

Bijschriftvrijdag, 18 juni 2004

Wat is belangrijker

Bijschrift

Economievrijdag, 18 juni 2004

Leader-bijdrage mouterij Fries bier

Bolsward – De Inisjatyfgroep Noardwest Fryslân wil 42.045 euro uit de pot van Leader+ beschikbaar stellen voor een mouterij in Bolsward. Het gaat om een initiatief van de Stichting Waddengroep en Bierbrouwerij Us Heit. Van biologische gerst en hop uit de streek willen zij ecologisch bier gaan produceren.

Economievrijdag, 18 juni 2004

Gefietst voor koeien

Dirk Wijnalda en Saskia te Velde uit Maarssen fietsten in vijf maanden 12.000 kilometer voor een landbouwproject in Kameroen dwars door Afrika. Intussen zijn ze weer in Nederland. De opbrengst was ruim 2200 euro, goed voor vijf koeien. Als afsluiting van de onregelmatige serie in het Friesch Dagblad volgt een impressie van de laatste kilometers.

Hoofdartikelvrijdag, 18 juni 2004

Weer een spoeddebat…

Het functioneren van onze Tweede Kamer geeft in toenemende mate aanleiding tot kritiek. Bewindslieden worden steeds vaker voor steeds kleinere zaken ter verantwoording geroepen en de behandeling daarvan levert nogal eens een niet al te verheffend schouwspel op. Terwijl het om dat laatste toch juist en misschien wel alleen is begonnen: ‘op t.v. komen, scoren…’ Om deze kritiek te onderbouwen maken wij gebruik van een recent voorbeeld.

Regiovrijdag, 18 juni 2004

Referendum kan zweefbaan tegenhouden

Leeuwarden - De Friese burger kan de aanleg van de Zuiderzeelijn nog tegenhouden. Het provinciebestuur wil dat de uitslag van de volksraadpleging als ontbindende voorwaarde wordt opgenomen in de samenwerkingovereenkomst met het rijk. Een tweede voorwaarde is dat de verkoop van Nuon-aandelen Fryslân voldoende geld moet opleveren.

Regiovrijdag, 18 juni 2004

Vliegtuigje stort neer; twee Friezen gewond

Oudehorne – Een éénmotorig vliegtuigje met twee inzittenden is gisteravond bij Oudehorne in de Tjongervallei neergestort. De inzittenden, een 45-jarige inwoner van De Hemrik en een 45-jarige inwoonster van Katlijk, zijn overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Het toestel was net daarvoor opgestegen op een nabijgelegen weiland.

Regiovrijdag, 18 juni 2004

Vuilnisboot trekt merengebied in

Grou – Hij is snel, wendbaar en hij hoeft maar eens in de week bij het overslagstation aan te leggen. De nieuwe reinigingsboot van de gemeente Boarnsterhim is volgens Jan van der Leij, het trotse hoofd van de afdeling Nije Wurken, het ei van Columbus. ,,Uniek in Nederland. Volgens de ontwerper zou hij ook heel goed van pas komen in Amsterdam. Dan hoeven de auto’s op de smalle grachten niet meer te wachten achter de vuilniswagens. Gewoon containers op de kade zetten, het bootje langs laten varen en legen maar.”

Regiovrijdag, 18 juni 2004

Geen sloperij of tapijthandel in lege boerderijen

Poppenwier – De meeste Friese gemeenten willen niet meer autosloperijen, tapijthandel of andere verkeer aantrekkende bedrijfsactiviteiten toestaan in vrijkomende boerderijen. Ze geven de voorkeur aan woonfuncties.

Regiovrijdag, 18 juni 2004

Franeker wint Scheikunde Olympiade

Franeker – Peter van Abswoude uit Franeker beleefde gisteren een dag om niet snel te vergeten. ’s Middags werd hij in Wageningen gehuldigd als winnaar van de Nationale Scheikunde Olympiade 2004 en ’s avonds hoorde hij dat hij geslaagd is voor zijn gymnasium-examen op het Piter Jelles in Leeuwarden.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 juni 2004

Morgen is de voormalige hervormde kerk van Sloten geopend in het kader van de serie ‘Tsjerke Iepen’, een initiatief van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Elke week vertelt een gemeentelid over zijn of haar kerk en gemeente. Vandaag Henk Brouwer (63), scriba van de Protestantse Gemeente Sloten.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 juni 2004

Trots op de kerk die er voor een ieder is

Lodewijk Born

Geloof & Kerkvrijdag, 18 juni 2004

Niet kerkloperig, wel betrokken

Terschelling – De Her-vormde Gemeente van West-Terschelling viert dit weekend haar 350-jarig bestaan. Dat wordt groots aangepakt, met een jubileumboek, een serie concerten en een tocht met paard en wagen voor de hele gemeente.

Weervrijdag, 18 juni 2004

Enkele buien

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met af en toe buien. Het blijft fris met circa 17 graden. Vanavond en vannacht buiig met kans op onweer en veel bewolking. Morgen hebben we opnieuw enkele buien bij maxima rond 16 à 17 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties