Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 juni 2003.

Agendawoensdag, 18 juni 2003

Klassiek

De culturele agenda van 19 tot 25 juni

Agendawoensdag, 18 juni 2003

Klassiek

De culturele agenda van 19 tot 25 juni

Bijschriftwoensdag, 18 juni 2003

Eenzaamheid

Eenzaamheid betekent, dat een mens geen vertrouwelijk contact heeft, geen vriendschap van hart tot hart, niemand om je diepste gevoelens mee te delen, geen intimiteit.

Economiewoensdag, 18 juni 2003

Agriterra pleit voor marktbescherming

Arnhem – Voor het voortbestaan van de landbouw in ontwikkelingslanden is het in stand houden van enige vorm van importheffingen en exportsubsidies van groot belang. Daarvoor pleit de jubilerende organisatie Agriterra. Agriterra is een samenwerkingsverband van Nederlandse plattelandsorganisaties en agrarische belangenorganisaties in ontwikkelingslanden.

Expowoensdag, 18 juni 2003

Aldeboarn, Doopsgez. Kerk: expo Anutosh Gudrun, acrylwerk met thema Reflecties, t/m 24 aug.

Hoofdartikelwoensdag, 18 juni 2003

Asielzoekers, het draagvlak…

Opnieuw sluiten asielzoekerscentra in Fryslân. De locaties in Appelscha, Burgum, Dokkum, Heerenveen en Oosterwolde gaan begin volgend jaar dicht. Eerder dit jaar werd al bekend dat de azc’s in Leeuwarden (Bonkevaart), Sneek en Kollum sluiten.

Regiowoensdag, 18 juni 2003

Fryslân houdt zes opvangcentra over

Harlingen – Leeuwarden, Drachten, Harlingen, Franeker, Lemmer en Sint Annaparochie zijn straks de enige plaatsen in Fryslân waar nog een asielzoekerscentra is gevestigd. Na de rigoureuze reorganisatie van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zijn er negen asielzoekerscentra (azc) en negen aanvullende opvangcentra (avo) uit Fryslân verdwenen.

Regiowoensdag, 18 juni 2003

Hemmemapark krijgt eindelijk vorm

Berlikum – Graafmachines maken overuren in Berlikum. Achter de Bildtdijk in Berlikum wordt elke dag tot negen uur ’s avonds gewerkt aan het Hemmemapark. Deze week moet het werk afgerond worden om de toegezegde subsidies te kunnen houden.

Regiowoensdag, 18 juni 2003

Vliegtuigongeval veroorzaakt schrik

Eelde – Op het vliegveld Groningen Airport Eelde is gistermorgen om 9.20 uur een vliegtuig bij het opstijgen van de baan geraakt. Een McDonnellDouglas MD-88 van de Turkse maatschappij Onur Air, die via Maastricht naar Dalaman in Turkije zou vliegen, kwam niet van de grond en schoot 50 meter door. De meeste reizigers bleven ongedeerd. Een passagier werd met hartklachten in een ziekenhuis opgenomen.

Regiowoensdag, 18 juni 2003

Onderzoek Vaatstra stopgezet

Leeuwarden - Het politieonderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra wordt per 1 juli stopgezet. Dat heeft hoofdofficier mr L. den Hollander van het Openbaar Ministerie in Leeuwarden gisteren bekendgemaakt. Twee recherchebijstandsteams hebben na vier jaar speuren de dader niet gevonden.

Regiowoensdag, 18 juni 2003

Essent vreest ‘spooknota’s’

Leeuwarden - Klanten van energiebedrijf Essent moeten de komende maanden rekening houden met problemen met nota’s. Daarvoor waarschuwt het energiebedrijf. Essent schakelt over op een nieuw automatiseringssysteem. Het bedrijf houdt er rekening mee dat de invoering niet geheel vlekkeloos zal verlopen.

Regiowoensdag, 18 juni 2003

Subsidie voor baan langdurig werklozen

Leeuwarden – Bedrijven in Fryslân die uitbreidingsplannen hebben, moeten zich bij aanname van extra personeel meer richten op langdurig werklozen. De nadruk moet met name liggen op mensen met een handicap en ouderen. De provincie Fryslân is bereid tijdelijk een deel van de lonen te betalen.

Regiowoensdag, 18 juni 2003

Agententekort dreigt na sluiten opleidingen

Leeuwarden – Een tekort aan politieagenten dreigt de komende jaren door afname van het aantal aspiranten in opleiding. De instroom is dit jaar zo gering dat er drie van de tien opleidingsinstituten, in Breda, Leusden en Den Haag, moeten sluiten. Voorzitter J. Vogel van politievakbond ACP slaat alarm: ,,Niet alleen de getalssterkte, ook de kwaliteit van de politiezorg loopt gevaar’’.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 juni 2003

‘Koningin moet niet hoofd Anglicanen zijn’

Leeuwarden – Koningin Elizabeth van Groot-Brittannië moet haar titel als hoofd van de Kerk van Engeland opgeven. Dat stelt een onafhankelijke commissie van The Fabian Society, zo meldt het Britse dagblad The Observer .

Geloof & Kerkwoensdag, 18 juni 2003

Doopsgezinden houden ‘hagepreek’ op het water

Leeuwarden – De doopsgezinde gemeenten van Bolsward, Hindeloopen, Makkum en Workum houden komende zondag hun jaarlijkse ‘Tsjinst oer it wetter’. De dienst is een soort ‘hagepreek’, maar zou beter een ‘rietkraag-preek’ genoemd kunnen worden, laat de gemeente weten.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 juni 2003

Nieuwe internetshop voor gospelmuziek

Leeuwarden - Christelijke muziek moet weer gehoord worden. Dat vindt Jan Dirk Kleijne geen onbekende in de gospelwereld; van 1994 tot 1999 presenteerde hij het 3FM-programma Spoor 7 voor de Evangelische Omroep. Tegenwoordig is hij directeur van Internet-bedrijf Provident b.v. uit Amersfoort.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 juni 2003

Een minderheid van 50 denominaties

Havana: kapotte glorie. Er kunnen nauwelijks meer fotogenieke steden bestaan. Oude monumenten nog overeind, kapot, verveloos maar toch schilderachtig. Een veelkleurige bevolking. Antieke auto’s, fietstaxi’s, motoren met zijspan eventueel met overkapping, muziekgroepen. Havana verbeeldt iets van de tragiek van dit arme land maar ook van de kleur en levensvreugde. Mensen proberen er iets van te maken. Het leven breekt als een plantje door het gescheurde beton heen.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 juni 2003

Calvijn en de Heilige Geest

De naam Calvijn en het bijbehorende bijvoeglijk naamwoord ‘calvinistisch’ staan in een kwade reuk. Calvijn zou de strenge, sombere theoloog zijn, die nauwelijks oog had voor vreugde en schoonheid. Misschien zegt deze beeldvorming vooral iets over de volgelingen van Calvijn in Nederland. Calvijn zčlf was allereerst een positief denker, die in de cultuur de Geest aan het werk zag.

Sportwoensdag, 18 juni 2003

Teuben vijfde in criterium Bedum

Bedum - Tonny Teuben uit De Knipe is dinsdag als vijfde geëindigd in het wielercriterium van het Groningse Bedum. Maarten Lenferink uit Tubbergen won de koers, waaraan een groot aantal internationale renners deelnam.

Sportwoensdag, 18 juni 2003

FK tennis moet weer happening worden

Leeuwarden – Toen tennisser Joost Willekes vorig jaar in Sneek voor de tweede keer in successie Fries kampioen werd, schiep hem dat weinig voldoening. Het FK leefde nauwelijks nog, de deelname was minimaal en er dreigde zelfs een einde te komen aan een bijna negentigjarige traditie. Zover wilde Willekes het niet laten komen. In zijn slotspeech sprak hij zijn bezorgdheid uit en de bereidheid om er iets aan te doen. Hij voegde de daad bij het woord en als een van de initiatiefnemers blies hij het FK nieuw leven in.

Sportwoensdag, 18 juni 2003

Schulting terug als assistent bij Cambuur

Leeuwarden – Jan Schulting keert terug in het betaald voetbal. De 47-jarige Friese oefenmeester is door Cambuur Leeuwarden aangetrokken als assistent van hoofdtrainer Dick de Boer. Eerder al was Schulting, tot medio 2000, in diezelfde hoedanigheid werkzaam bij de Leeuwarder club. De afgelopen drie seizoenen was hij trainer bij zaterdaghoofdklasser VVOG.

Weerwoensdag, 18 juni 2003

Minder warm

Vanmiddag zijn er zonnige perioden en blijft het vrijwel overal droog. Met 20 tot 22 graden is het minder warm geworden. Morgen kan er een bui vallen, maar is er ook ruimte voor de zon bij opnieuw 19 tot 21 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties