Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 mei 2011.

Cultuurwoensdag, 18 mei 2011

De Kast en Elske DeWall op Simmer yn de Zuidlanden

Leeuwarden - Tryater heeft de programmering rond van het openluchtfestival Simmer yn de Zuidlanden dat begin juli plaatsvindt in nieuwbouwwijk De Zuidlanden in Leeuwarden. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Tijdens het festival, in buurtschap Techum, zullen onder anderen De Kast, Three Ality en Elske DeWall optreden. Ook het Fries Symfonie Orkest geeft een concert en er komt een podium voor Fries poptalent.

Economiewoensdag, 18 mei 2011

Verkoop nieuwbouwwoningen zakt in met 15 procent

Den Haag - De verkoop van nieuwbouwwoningen is in het eerste kwartaal van dit jaar met ongeveer 15 procent gezakt ten opzichte van diezelfde periode in 2010. Neprom, de vereniging van projectontwikkelaars, wijt de afname aan de strengere inkomenseisen die banken bij het verstrekken van hypotheken stellen. Steeds meer banken roepen op om de hypotheekregels voor starters te versoepelen. De Tweede Kamer debatteert vandaag over de kabinetsplannen voor hypotheken.

Hoofdartikelwoensdag, 18 mei 2011

Vooral Europa verliezer in affaire Strauss-Kahn

Als IMF-topman Dominique Strauss-Kahn schuldig wordt bevonden, kan hij maximaal 74 jaar celstraf krijgen. De 62-jarige Fransman zou hebben geprobeerd een kamermeisje aan te randen in zijn hotelsuite in New York.

Regiowoensdag, 18 mei 2011

Opgeknapt Sparjebird gaat zoveelste nieuwe fase in, nu als speelbos

Fryslân heeft sinds gisteren zijn eerste officiële speelbos. En in tegenstelling tot alle andere speelbossen in het land ligt het niet in de buurt van een grote stad, maar bij Hemrik. Welkom in Sparjebird.

Regiowoensdag, 18 mei 2011

‘Klagen bij Laks is in het belang van jezelf’

Vóór de samenvatting ging het wel goed, daarna verliep het havo-examen Nederlands tamelijk hopeloos. ,,De samenvatting was heel onduidelijk weergegeven, ik hoop dat ik er wat van heb kunnen maken”, verzucht Dewi Brouwer (17). Zij zat gistermiddag te zweten achter de schooltafels op het Marne College in haar woonplaats Bolsward.

Regiowoensdag, 18 mei 2011

Taxichauffeur stomdronken

Hantum De politie heeft gisteren een 41-jarige vrouwelijke taxichauffeur uit Leeuwarden aangehouden, die stomdronken achter het stuur zat.

Regiowoensdag, 18 mei 2011

Langer werken tegen tekort aan zorgpersoneel

Heerenveen Personeel in de zorg zou langer en meer moeten doorwerken. Als de werknemers 10 procent meer gaan werken, dan hoeft er over vijftien jaar geen tekort aan personeel te zijn in de Friese zorg. Dat stelt Hette Blanksma, projectdirecteur van een nieuwe zorgacademie. Volgens de huidige verwachtingen stevent Fryslân over vijftien jaar af op een megatekort van 17.550 personeelsleden in de zorg, het gaat om bijna 9300 fte. Dat is meer dan de helft van de werknemers die nu in de zorg werken. De tekorten gaan uit van ongewijzigd beleid.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 mei 2011

Geschiedenis kerkvaders hoort bij opvoeding

Nog geen twee jaar bestaat het Centrum voor Patristisch Onderzoek. Vandaag begint een driedaags internationaal congres. Doel: op de kaart zetten wat er gebeurt op het gebied van de kerkvaders.

Sportwoensdag, 18 mei 2011

SC Cambuur legt drie jeugdspelers vast

Leeuwarden SC Cambuur heeft drie jeugdspelers voor langere tijd vastgelegd. Lucas Bijker (18), Sicco Bouwer (19) en Mark Diemers (17) hebben een contract voor drie jaar getekend. Daarnaast heeft Frits Dantuma (18) een uitnodiging gehad van Alfons Arts en Henk de Jong om op amateurbasis aan de selectie te worden toegevoegd.

Sportwoensdag, 18 mei 2011

Van der Duim vindt de weg naar boven

Amsterdam Met een klinkende zege in het futuretoernooi van Napels heeft tennisser Antal van der Duim het afgelopen laten zien dat er met hem nog altijd ter dege rekening moet worden gehouden. De uit Vinkega afkomstige Fries werd de afgelopen jaren gekweld door blessures, maar nu is hij al weer een tijdlang fit en zeer gemotiveerd alles uit zijn tenniscarrière te halen. ,,Eind dit jaar hoop ik bij de beste driehonderd van de wereld te staan.’’

Sportwoensdag, 18 mei 2011

Deur richting KNVB beker staat voor Bergum op een kier

Burgum De deur richting deelname aan de landelijke beker staat voor zondageersteklasser Bergum nog op een klein kiertje. In de minicompetitie met zondagtweedeklasser Actief (Eelde) en zaterdaghoofdklasser Staphorst om één plaats in de voorronde van de KNVB beker verloren de Friezen gisteravond met 4-3 van Actief. De ‘finale’ is zaterdagavond (18.00 uur) in Burgum. Alleen bij een zege met minimaal twee doelpunten verschil strijdt Bergum volgend seizoen in de landelijke beker.

Sportwoensdag, 18 mei 2011

Degradatie voor Zeerobben, DWP en ASC’75

Voordat de nacompetitie komend weekeinde in alle hevigheid losbarst moesten er gisteravond eerst nog een paar beslissingen vallen. Zeerobben, DWP en ASC’75 zullen er in de nacompetitie niet meer bij zijn. Zij degradeerden?

Sportwoensdag, 18 mei 2011

Hoe het kleine Cambuur bijna het grote Roda klopte

Voor Cambuur is het de komende dagen erop of eronder. In een dubbele confrontatie met FC Zwolle moet de ploeg van trainer Alfons Arts zich zien te kwalificeren voor de finale van de play-offs. In de aanloop naar het eerste duel, morgenavond in Leeuwarden, kijkt het Friesch Dagblad in twee delen terug op de play-offs van de afgelopen jaren. Deel 1: Hoe het kleine SC Cambuur bijna het grote Roda JC klopte.

Sportwoensdag, 18 mei 2011

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportwoensdag, 18 mei 2011

Dijkstra Draisma blijft hoofdsponsor Cambuur

Leeuwarden Dijkstra Draisma uit Bolsward is ook komend seizoen de hoofd- en shirtsponsor van SC Cambuur. Het bouwbedrijf heeft het contract met de eerste divisionist met een seizoen verlengd.

Sportwoensdag, 18 mei 2011

Stroetinga in sprint afgetroefd door Bol

Noordwijk Wim Stroetinga is er net niet in geslaagd de eerste etappe van Olympia’s Tour te winnen. Jetse Bol toonde zich in zich in de massasprint op de boulevard van Noordwijk nipt sneller dan de Fries.

Sportwoensdag, 18 mei 2011

Tweet van de dag:

‘Geen Theo! Hij is 30. En agressief’

Sportwoensdag, 18 mei 2011

Kennisquiz

Met de overgang naar tabloid vanaf vandaag ook een nieuwe rubriek: de kennersquiz. Op deze plaats elke week drie vragen die een gelinkt zijn aan een opmerkelijke gebeurtenis uit de sportwereld van afgelopen week. Deze week: de dood van Wouter Weylandt. De 26-jarige Belg overleed maandag in de derde etappe van de Giro d’Italia na een ernstige val tijdens een afdaling van de Passo del Bocco.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties