Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 mei 2010.

Cultuurdinsdag, 18 mei 2010

Winnaars Kunstbende krijgen les van PeerGroup

Leeuwarden - De eerste prijswinnaars van de Kunstbende in Fryslân, Groningen en Drenthe gaan samen met de Mobiele Theaterwerkplaats PeerGrouP nieuwe projecten maken. Dat heeft een woordvoerster van PeerGroup gisteren bekendgemaakt.

Cultuurdinsdag, 18 mei 2010

Nieuwe galerie van Alice Buis in Oosterwolde

Oosterwolde - In Oosterwolde opent op Pinkstermaandag een nieuwe galerie, Art Gallery Art Alice geheten. Galeriehoudster Alice Buis uit Oosterwolde zal er haar eigen werk exposeren en werk van andere kunstenaars. Dat heeft ze gisteren bekendgemaakt.

Cultuurdinsdag, 18 mei 2010

Verhalenwedstrijd ter ere van het Rink van der Velde-jaar

Drachten - De gemeente Smallingerland organiseert een wedstrijd veldverhalen schrijven ter ere van het Rink van der Veldejaar. In dit jaar wordt het oeuvre van de Friese schrijver met verschillende activiteiten herdacht.

Cultuurdinsdag, 18 mei 2010

Nieuw Leeuwarder metalfestival Into the grave afgelast

Leeuwarden - Het nieuwe metalfestival Into the grave, dat 7 augustus plaats zou vinden op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden, gaat niet door. Dat melden de organisatoren op hun website. De gemeente heeft geen vergunning gegeven voor het festival.

Economiedinsdag, 18 mei 2010

Voor boeren is het ideaal maaiweer; even wachten is beter

Leeuwarden - Het heeft gisteren nog plaatselijk geregend in de provincie, vanaf vandaag stijgen de temperaturen en blijft het droog. Voor veel boeren is dat hét teken om het gras, dat vaak al een redelijke lengte heeft, te maaien. Ze vinden dat ze al redelijk laat zijn, en willen nu doorpakken.

Economiedinsdag, 18 mei 2010

Fries voercentrum van start met zeven boeren

Leeuwarden - Het nieuw opgezette Friese project om gezamenlijk met een aantal boeren gras in te kuilen en te gebruiken, gaat van start met zeven deelnemers.

Economiedinsdag, 18 mei 2010

Vestiging Formido in Leeuwarden gaat bijna weer open

Leeuwarden - De vestiging van bouwmarkt Formido in Leeuwarden gaat deze week of volgende week weer open. Dat heeft de curator gisteren bekend gemaakt. De franchisenemer ging enkele weken geleden failliet. Volgens de curator is echter nog niet duidelijk of eigenaar Formido Bouwmarkten de vestiging gaat leiden of dat er een nieuwe franchisenemer in komt. Bij de Leeuwarder vestiging waren twaalf mensen in dienst. In ieder geval de helft van het personeelsbestand gaat mee. Enkele mensen hebben intussen een nieuwe baan gevonden.

Hoofdartikeldinsdag, 18 mei 2010

Natuurmonumenten, Veerman...

Oud-minister Veerman is ontevreden over het CDA, de partij waarvoor hij minister was en de partij waar zijn politieke vrienden zitten die hem geregeld aan baantjes helpen als voorzitter van een of andere adviescommissie. Al die baantjes vestigen het beeld van Veerman als technocratische bestuurder: het gaat niet om de kennis van het onderwerp, maar om de manier waarop je kennis verzamelt en om de (gewenste) uitkomsten.

Regiodinsdag, 18 mei 2010

Naamgeving fusiegemeente leeft niet

Witmarsum - Het bedenken van een naam voor de nieuwe gemeente in de Zuidwesthoek van Fryslân leeft niet bij de burgers van Wűnseradiel.

Regiodinsdag, 18 mei 2010

VNG dringt aan op einde noodopvang

Leeuwarden - De belangenbehartiger van gemeenten in Nederland, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), blijft erop gericht om de noodopvang van asielzoekers zo snel mogelijk te beëindigen. In Leeuwarden is dit niet aan de orde.

Regiodinsdag, 18 mei 2010

‘De kern van mijn politiek is dat je elkaar ziet staan’

Drachten - Hij zette als wethouder de ChristenUnie op de bestuurlijke kaart in Smallingerland. Nu gaat Jan Rozema met pensioen. ,,Ik heb altijd geprobeerd naar mensen om te zien en ze te bezoeken.”

Regiodinsdag, 18 mei 2010

Het was heel stil, op mobieltje van begeleider na dan

Voor 9230 Friese middelbare scholieren zijn deze week de eindexamens begonnen. Het Friesch Dagblad volgt vijf van hen. Vandaag: Andries Louw Wolthuizen (18). Hij boog zich gisteren over het examen Nederlands op csg Bogerman in Sneek.

Regiodinsdag, 18 mei 2010

Ouders willen zomervakantie week inkorten

Leeuwarden - De meeste ouders kunnen zich vinden in het voornemen van demissionair staatssecretaris Van Bijsterveldt (Onderwijs) om de zomervakantie in het voortgezet onderwijs een week in te korten. In plaats van zeven weken moet de vakantie nog maar zes weken duren, net als op de basisscholen.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 mei 2010

Woensdag besluit sluiting Leeuwarder kerken

Leeuwarden - De Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Leeuwarden (in wording) hakt morgen de knoop door over de sluiting van kerkgebouwen. In de vergadering van gisteravond kwam het kerkbestuur er nog niet uit, vertelt scriba Nelly Meijer-Torenstra.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 mei 2010

Op zijn kop: een omgekeerd huisbezoek

Twee keer per jaar wordt er in de parochie van Workum een zogeheten ‘omgekeerd huisbezoek’ gehouden. Oudere en alleenstaande parochianen zijn dan uitgenodigd een ochtendlang met hun pastor te praten over zaken die hen ter harte gaan.

Sportdinsdag, 18 mei 2010

Favorieten tegen elkaar in eerste omloop

Franeker - De bondspartij raakt pinkstermaandag al vroeg in de ochtend een kanshebbend partuur kwijt. De loting gisteren bepaalde dat Minnertsga en Hijum-Finkum al in de eerste omloop tegen elkaar uitkomen. Beide dorpen waren afgelopen donderdag in Tzummarum tijdens de generale op de bondspartij finalist. Minnertsga won die strijd met 5-4 en 6-4. De lijst telt maandag zeventig parturen en dat zijn er vier meer dan vorig jaar. Naast Minnertsga en Hijum-Finkum behoren Goutum (de winnaar van vorig jaar), Witmarsum, Heerenveen en Sint Jacobiparochie tot de favorieten. Twee dagen eerder is in Franeker de 98e editie van de Jong Nederland. Er staan dertig parturen (vier minder dan vorig jaar) op de deelnemerslijst. Wjelsryp, Holwerd en Tzummarum gelden als favoriet voor de eindzege.

Sportdinsdag, 18 mei 2010

Judoka Wichers tweede bij British Open

Londen - De negentienjarige judoka Jennifer Wichers uit Burgum is dit weekeinde bij de British Open als tweede geëindigd.

Sportdinsdag, 18 mei 2010

Zoetermeer wil toetreden tot eredivisie ijshockey

Zoetermeer - De kans is groot dat de eredivisie ijshockey volgend seizoen uit negen teams zal bestaan. Een aantal initiatiefnemers heeft zich bij de NIJB gemeld met het verzoek toe te mogen treden tot de eredivisie. De groep beoogt deelname vanuit Silverdome te Zoetermeer.

Sportdinsdag, 18 mei 2010

Bertje, onze vriend, weet er altijd iets van te maken

Of het nu komt doordat ze in dezelfde vijver vissen of omdat het genetisch zo is bepaald; feit is dat de sportjournalistiek plaats biedt aan tal van naargeestige lieden. Geeft de geďnterviewde - neem Louis van Gaal of Willem van Hanegem - een bespottelijk antwoord op een volstrekt normale vraag van een collega? Niet de trainer wordt beschimpt, maar hij die de vraag stelde. Misschien heeft u zich ooit afgevraagd waarom de officiële persconferenties na een wedstrijd van Heerenveen zo kort duren. In bovenstaande ligt (een deel van) het antwoord besloten.

Sportdinsdag, 18 mei 2010

Friezen vrijbuiters in Olympia’s Tour

Heerenveen - Sierk Jan de Haan, Sipke Zijlstra en Rene Hooghiemster zijn de drie Friese troeven dit jaar in Olympia’s Tour. Tijdens de proloog in Heerenveen kon het trio niet meestrijden om de winst, maar later deze week hopen ze alle drie nog eens te schitteren. Taylor Phinney mocht vandaag in Heerenveen in de witte leiderstrui van start gaan.

Sportdinsdag, 18 mei 2010

Heerenveen oefent tegen Real Mallorca

Heerenveen - Als afsluiting van de voorbereiding op het seizoen 2010-2011 speelt sc Heerenveen een oefenduel tegen Real Mallorca. Op vrijdagavond 30 juli, een week voor de start van de competitie, komt de Spaans nummer vijf van de Primera Division op bezoek in het Abe Lenstra stadion.

Sportdinsdag, 18 mei 2010

Hansson vertrekt bij Stade Rennes

Rennes - Petter Hansson vertrekt na drie seizoenen bij Stade Rennes. De oud-speler van sc Heerenveen, die tussen 2002 en 2007 in het pompeblędenshirt speelde, is toe aan een nieuwe uitdaging.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties