Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 mei 2004.

Bijschriftdinsdag, 18 mei 2004

Bouwkunst

Bouwen op zich is niet zo’n kunst.

Economiedinsdag, 18 mei 2004

‘Gewassen kunnen tegen droogte’

Holwerd - Akkerbouwgewassen zijn nog goed bestand tegen de droogte. Dat vindt woordvoerder Upt Hiddema van landbouworganisatie NLTO. ,,De gewassen die al zijn gezaaid, zijn al ontkiemd en dat geldt ook voor de aardappelen. De grond is gezond en de gewassen kunnen met de droogte van de afgelopen weken nog prima doorgroeien.’’

Economiedinsdag, 18 mei 2004

Stork krijgt nieuwe opdracht renovatie gaslocaties NAM

Sappemeer – Stork heeft van de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) opdracht gekregen voor de renovatie van drie gaslocaties. De opdracht levert Stork de komende drie jaar een bedrag van 152 miljoen euro op. De renovaties zijn onderdeel van raamovereenkomsten die Stork en de NAM in 1997 en 2002 sloten.

Economiedinsdag, 18 mei 2004

Arriva neemt deel vervoer Seubers over

Heerenveen - Arriva neemt een deel van het vervoer over dat Taxi Seubers verricht voor een aantal gemeenten in Drenthe. Alle zestig chauffeurs, die nu op de overgenomen routes rijden, gaan mee naar Arriva. De chauffeurs krijgen bij Arriva hetzelfde soort contract dat ze bij Seubers hadden. Dat maakte Arriva gisteren bekend.

Economiedinsdag, 18 mei 2004

Philips haalt uit naar Ondernemingsraad

Drachten – De directie van Philips Domestic Appliances and Personal Care (DAP) heeft gisteren in een brief in felle bewoordingen uitgehaald naar de Ondernemingsraad (OR) van Philips DAP Drachten. De brief is ook onder het personeel van Philips Drachten verspreid.

Economiedinsdag, 18 mei 2004

NOM blijft somber over economie

Groningen – De Nederlandse Ontwikkelmaatschappij (NOM) blijft somber over de economische verwachtingen voor het Noorden. Nederland en het Noorden verliezen terrein ten opzichte van de lagelonenlanden en de rest van Europa.

Hoofdartikeldinsdag, 18 mei 2004

Het gaat om de indruk

Ook de europarlementariërs van de ChristenUnie/SGP-fractie zijn in opspraak gekomen vanwege hun declaratiegedrag. Zij blijken maandelijks hun salaris aan te vullen met een deel van de onkostenvergoeding waarover zij geen verantwoording hoeven af te leggen. Dat doen zij omdat hun bezoldiging in strijd met Europese afspraken nog altijd achterblijft bij die van nationale volksvertegenwoordigers.

Regiodinsdag, 18 mei 2004

Harlingen wil buitendijks bedrijventerrein

Harlingen – Burgemeester Arlman van Harlingen wil een buitendijks bedrijventerrein aanleggen in zijn gemeente. Een dergelijk terrein, goed bereikbaar voor grote zeeschepen, zou volgens hem voldoen aan de enorme vraag die er is naar dergelijke gebieden. Ook een uitbreiding aan de noordkant van de huidige haven of een industriegebied aan de oevers van het Van Harinxmakanaal zou volgens Arlman tot de mogelijkheden behoren. In Harlingen is inmiddels 50 procent van de huidige haventerreinen verkocht.

Regiodinsdag, 18 mei 2004

Voor het eerst ontslagen op afslag Urk

Honderd jaar geleden werd de visafslag van Urk opgericht. De Urkers werden gedurende die eeuw geregeld geconfronteerd met tegenslag waar ze steeds weer uitopkrabbelden. Ook op dit moment maakt de visserij een moeilijke tijd door. Voor het eerst sinds de oprichting vallen er ontslagen bij de visveiling.

Regiodinsdag, 18 mei 2004

Nablussen in sfeer van schoolreisje

Terschelling - Het lijkt wel een spannend schoolreisje. Met een snelle reddingboot naar Terschelling, met de gereedstaande bus naar de Boschplaat en dan een dagje de vrije natuur in. Tussen de middag broodjes met soep en een lekkere appel toe. De stemming zit er goed in als 25 leden van de brandweerkorpsen van Harlingen en Witmarsum maandagmorgen in alle vroegte op het Jan Thijssenduin arriveren.

Regiodinsdag, 18 mei 2004

Boschplaat nog niet veilig

Terschelling – Het gevaar voor opnieuw oplaaien van het vuur op de Boschplaat op Terschelling is nog niet geweken. Gisteravond zijn opnieuw twee blushelikopters van de Koninklijke Luchtmacht in actie geweest om de smeulende resten van het natuurgebied te doordrenken met water. In delen van Fryslân is de stank van de brand nog te ruiken.

Regiodinsdag, 18 mei 2004

Vier provincies samen voor onderwijssubsidie

Jubbega – De provincie Fryslân gaat samen met Groningen, Drenthe en Zeeland proberen meer rijksgeld voor achterstandsleerlingen los te krijgen. Dit zei gedeputeerde B. Mulder (PvdA, onderwijs) gisteren bij zijn werkbezoek aan twee Friese basisscholen.

Regiodinsdag, 18 mei 2004

Noorden in conflict met ministerie EZ

Den Haag – Het Noorden en het ministerie van Economische Zaken (EZ) staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de verdeling van economische steungelden. Dat bleek gisteren uit een onderhoud tussen noordelijke bestuurders en minister Brinkhorst en staatssecretaris Van Gennip van EZ.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 mei 2004

Orthodoxen Noorden eren Bonifatius

Leeuwarden – De orthodoxen in het Noorden eren de komende weken Bonifatius met een speciaal programma. Het is dit jaar 1250 jaar geleden dat de missionaris bij Dokkum werd vermoord.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 mei 2004

Christen en moslim niet onder één laken

Vaticaanstad - Hoezo, geen gemengde huwelijken? Wat is er normaler dan een gemengd huwelijk, tussen man en vrouw. Maar ‘gemengd’ staat - van het Vaticaan tot in de volksmond - voor anders van kleur, anders van nationaliteit en vooral anders van religie.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 mei 2004

‘Een rij voor de biechtstoel’

Amsterdam - Museum Amstelkring, Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam heeft afgelopen weekend de tentoonstelling ‘Van doop tot dood’ over de zeven sacramenten van het rooms-katholieke geloof geopend.

Sportdinsdag, 18 mei 2004

Sta ik hier wel goed?


Sportdinsdag, 18 mei 2004

Easterein: een eeuw ‘Bűkelje en Boppeslaan’

Easterein – Keatsferiening Easterein bestaat op 27 september officieel honderd jaar. Vooruitlopend op dat jubileum vieren kaatsvereniging én het dorp de komende vier dagen feest.

Sportdinsdag, 18 mei 2004

Loes Linders per direct weg bij WIK-FTC

Heerenveen – Turnster Loes Linders heeft besloten haar carričre te vervolgen bij De Hazenkamp in Nijmegen. De zestienjarige Linders die begin deze maand deelname aan de Olympische Spelen op een haar na miste, vertrekt per direct bij het Heerenveense WIK-FTC.

Weerdinsdag, 18 mei 2004

Vrij zonnig

Het is zonnig en warm met middagtemperaturen rond 20 graden. Vanavond en vannacht hebben we brede opklaringen en minimumtemperaturen rond 9 graden. Morgen is het vrij zonnig en het wordt ongeveer 18 of19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties