Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 18 april 2013.

Cultuurdonderdag, 18 april 2013

Extra voorstelling ‘Sil, de jutter fan Suwâld’

Suwâld | Toneelvereniging Kom mar op uit Suwâld speelt vrijdag een extra voorstelling van Sil, de jutter fan Suwâld. Dat heeft een woordvoerder van de vereniging gisteren gemeld.

Cultuurdonderdag, 18 april 2013

Grootschalige verbouwing Prins Claus Conservatorium

Groningen | Het Prins Claus Conservatorium in Groningen gaat grootschalig verbouwen. Dat heeft een woordvoerster van de Hanzehogeschool gisteren gemeld.

Economiedonderdag, 18 april 2013

Het werk komt gewoon op ons af

Na het faillissement van reclamebureau Bouman was het voor collega’s Jolande Mollink en Jacqueline Brauwers logisch om zelfstandig verder te gaan. Hun bedrijf Twirre Ontwerpt heeft nog geen tijd gehad om actief opdrachten binnen te halen.

Hoofdartikeldonderdag, 18 april 2013

De voors en tegens van schaliegaswinning

De Tweede Kamer had gisteren een vergadering geagendeerd waarin de winning van schaliegas aan de orde zou komen. Het debat over het winnen van deze zogenoemde onconventionele brandstof is in verband met de behandeling van het sociaal akkoord echter uitgesteld tot volgende week. Dan zal duidelijk worden hoe de politiek denkt over het winnen van schaliegas in Nederland.

Regiodonderdag, 18 april 2013

Miljoenen voor economie komen snel beschikbaar

Leeuwarden | Een belangrijk deel van de 300 miljoen euro die de provincie wil gebruiken voor het aanjagen van de Friese economie, kan al in juni toegewezen worden. Dan zal het gaan om projecten die ‘op de plank liggen’ en waarvoor breed draagvlak bestaat. De PvdA denkt daarbij onder meer aan een investering in het duurzamer maken van Friese huurwoningen, samen met de corporaties. Op die manier krijgt de noodlijdende bouwsector een stevige impuls.

Regiodonderdag, 18 april 2013

Altijd in het spoor van stinzenplanten op pad door Fryslân

Donkerbroek | Algemeen wordt aangenomen dat stinzenplanten exclusief voor de tuinen van de achttiende- en negentiende-eeuwse adel waren. Niets blijkt minder waar, concludeert Hindrik van der Ploeg (70) uit Donkerbroek op basis van eigen onderzoek.

Regiodonderdag, 18 april 2013

Hallumers zien niets in fusie met Noordoost

Hallum | In de eerste van vier ‘doarpspetearen’ die de gemeente Ferwerderadiel in de aanloop naar een referendum organiseert om bij burgers te peilen hoe zij in de toekomst verder willen, is gisteravond duidelijk geworden dat veel Hallumers niets zien in een samenwerking met Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland.

Regiodonderdag, 18 april 2013

Espeler brengt bod uit op lekke Poldertoren

Emmeloord | Ondernemer Kees den Boer uit Espel heeft een bod van 25.000 euro gedaan op de Poldertoren in Emmeloord. De Espeler is niet te spreken over de plannen van de gemeente de toren te sluiten en er een monument van te maken. ,,Er is al zo veel geld van burgers in die toren gestoken. Ik wil er alles aan doen om hem open te houden. De Poldertoren is van alle bewoners in de polder”, aldus de ondernemer.

Geloof & Kerkdonderdag, 18 april 2013

Tradities staan eenheid der kerken in de weg

Nijkerk | Zijn wij wel katholiek? Die vraag stelde prof.dr. Bram van de Beek, emeritus hoogleraar theologie aan de Vrije Universiteit, gistermiddag in Nijkerk aan de orde tijdens een landelijke conferentie van de Confessionele Vereniging.

Geloof & Kerkdonderdag, 18 april 2013

Tiny Muskens, pastorale magneet, die onvermoeibaar de dialoog zocht

Als bisschop van Breda koos Tiny Muskens als wapenspreuk shalom, vrede. Hij zocht die vrede in onvermoeibare dialoog: met de Vaticaanse Curie en met zijn mede-bisschoppen, tot op het scherp van de snede.

Sportdonderdag, 18 april 2013

Turner Bletterman mist EK-finale nipt

Moskou | De Leeuwarder turner Michel Bletterman heeft op het Europees kampioenschap kwalificatie voor de meerkampfinale net gemist. Hij eindigde als 25e. Eén plek te laag om door te gaan naar de eindstrijd. Met zijn score van 80,890 is hij wel eerste reserve voor de finale.

Sportdonderdag, 18 april 2013

Harkemase Boys treft Genemuiden in beker

Groningen | In de finale van de districtsbeker zal Harkemase Boys stuiten op SC Genemuiden. De topklasser zette gisteravond Be Quick 1887 met 0-2 opzij. Die score behaalde de ploeg van Cambuurs nieuwe technisch coördinator Hans Schrijver pas na rust. Martijn Jansen en Anne van der Kolk sleepten de winst in de slotfase binnen voor Genemuiden. De eindstrijd vindt plaats op 18 mei. Harkemase Boys plaatste zich eerder door Sneek Wit Zwart na strafschoppen te verslaan.

Sportdonderdag, 18 april 2013

Harkemase Boys bindt Bischop nog een seizoen

Harkema | Harvey Bischop speelt ook volgend jaar voor Harkemase Boys. Het wordt het vierde seizoen in Harkema voor Bischop, die net weer fit is na een maand blessureleed. Bischop maakte in 2010 de overstap van Be Quick’28 naar Harkemase Boys. De oud-speler van sc Heerenveen kan op meerdere posities uit de voeten. Sinds zijn komst naar sportpark De Bosk speelde Bischop 87 officiële wedstrijden. In die wedstrijden scoorde hij negen keer.

Sportdonderdag, 18 april 2013

Cambuur bindt spelers en technische man

Leeuwarden | Mart Dijkstra heeft met Cambuur overeenstemming bereikt over een nieuw tweejarig contract met een optie voor nog een jaar. De verdediger (22) had een aflopende verbintenis. Eerder is de optie van Martijn van der Laan gelicht, waardoor hij nu een contract heeft tot 2014. Cambuur legde in de persoon van Hans Schrijver (53) ook een nieuwe technisch coördinator vast. De oud-trainer van Groningen blijft ook actief als oefenmeester van SC Genemuiden.

Sportdonderdag, 18 april 2013

ODV blijft in titelrace door winst op Renado

Wijnjewoude | In de zondagse vierde klasse A heeft ODV gisteravond goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Ron Loof won dankzij twee doelpunten van Folkert Hoekstra met 2-1 van Renado. Namens de tegenstander had Abdul Boundati eerder nog wel de gelijkmaker aangetekend. Dankzij de verdiende overwinning blijft ODV meestrijden om de titel. De club staat op een gedeelde tweede plaats, één punt achter koploper Nieuweschoot dat een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Sportdonderdag, 18 april 2013

Beitske Visser wil droom Ecclestone waarmaken

Dronten | Bernie Ecclestone droomt al jaren van een vrouwelijke coureur in de Formule 1. Een achttienjarig meisje uit Dronten wil die droom van de Britse autosportbaas dolgraag laten uitkomen. Beitske Visser volgt in ieder geval dezelfde route als Sebastian Vettel, de wereldkampioen van de afgelopen drie jaar. ,,Natuurlijk is de Formule 1 mijn doel”, zegt Visser vol overtuiging. ,,Ik moet nog behoorlijk wat stappen maken, maar ik ga ervoor”, aldus de zelfverzekerde tiener met Friese roots.

Sportdonderdag, 18 april 2013

Column Lieuwe Westra: Wielrenners hebben geen thuis

Zó. Het heeft een tijdje geduurd, maar ik ben weer even terug in Tijnje. Bij mijn eigen familie, kameraden en vriendin. Thuis zou ik kunnen zeggen.

Sportdonderdag, 18 april 2013

Finnbogason is naast het veld soms onzekere piekeraar

Heerenveen | Eigenlijk heeft-ie er weinig mee. Interviews. 23 eredivisiegoals betekenden voor Alfred Finnbogason haast evenveel vraaggesprekken. Wekelijks moest de Heerenveen-spits in het stadion zijn verhaal doen. ,,Steeds hetzelfde riedeltje. Wat vind je van je transfer? Hoe is Van Basten? Hoeveel goals maak je nog? Ja, daar word je wel eens moe van.” Vooral als je sowieso al hele dagen nadenkt over voetbal. Want dat is juist wat hij moet leren: afstand nemen. ,,Ik denk overal over na. Kan daardoor soms zelfs ‘s nachts niet slapen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties