Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 april 2007.

Agendawoensdag, 18 april 2007

Klassiek

Expowoensdag, 18 april 2007

Allingawier, Expositiekerk: expo kunstschilder Michiel Galama, t/m 28 juni.

Hoofdartikelwoensdag, 18 april 2007

Meten is weten...

Meten is weten. Die stelling wordt iedere dag in de praktijk gebracht. Politici, bestuurders, belangenverenigingen, producenten, politie en andere overheidsdiensten, maatschappelijke organisaties - vrijwel iedereen meet behoeften, prestaties, inkomens, gevoelens, opvattingen en wat niet al.

Regiowoensdag, 18 april 2007

Wel of geen hotel bij Put van Nederhorst?

Boornzwaag - Een buitenkans voor toerisme en werkgelegenheid in Skarsterlân of de nekslag voor de geliefde ‘achtertuin van Joure’? De onuitgewerkte plannen voor een ‘wellnesshotel’ bij de Put van Nederhorst, waarvan overigens nog niet eens bekend is of ze doorgaan, houden de gemoederen flink bezig. Volgende week zullen de raadsfracties waarschijnlijk hun mening geven over de plannen.

Regiowoensdag, 18 april 2007

Onderzoek naar dioxine Heerenveen

Heerenveen - De milieu-inspectie van het ministerie van VROM onderzoekt of er bij het indrogen van vervuild slib in Heerenveen dioxine is vrijgekomen. Het onderzoek vindt plaats bij de slibdrogerij van het bedrijf Swiss Combi aan de Ynfeart. Volgens Wetterskip Fryslân is de kans dat er daadwerkelijk dioxine in de omgeving is beland, zeer klein.

Regiowoensdag, 18 april 2007

Steeds minder muskusratten

Leeuwarden - De muskusrat, die schade aan oevers en dijken

Regiowoensdag, 18 april 2007

Juf Marijke (65) doet wat anderen willen

Leeuwarden - Met vlaggetjes, ballonnen, een lied en 65 bloemen werd Marijke van Dijk gisteren verrast door de leerlingen van de Koningin Beatrixschool in Leeuwarden. De remedial teacher (een onderwijzer die bijles geeft) werd gisteren 65 jaar. Maar aan pensioen denkt ze niet. ,,Je hoort van collega’s dat ze toch wel in een enorm gat vallen als ze ophouden met werken. Maar ik ga door, omdat ik het leuk werk vind.”

Geloof & Kerkwoensdag, 18 april 2007

Andere ‘kerkvormen’ nodig

Sint Nicolaasga - Moet het sluiten van een kerkgebouw altijd het einde van een gemeente betekenen? Of zijn er ook opties om het gemeenteleven plaatselijk anders vorm te geven? Bijvoorbeeld door het samenkomen in een gehuurd klaslokaal, bij iemand thuis of in een schuur. De kleine ‘gemeente’ of kleine cellen van gelovigen hebben de toekomst, vindt ds. Paul Thimm.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 april 2007

Uitvoering stokt bij Luthers jeugdwerk

Leeuwarden - In slechts een op de tien Evangelisch-Lutherse Gemeenten in de Protestantse Kerk in Nederland wordt iets gedaan voor jongeren ouder dan twaalf jaar. Dat blijkt uit een enquête van de Werkgroep Lutherse Jeugdactiviteiten (WeLJa). De Lutherse gemeente in Leeuwarden, de enige in Fryslân, is een uitzondering. De gemeente telt weinig jongeren onder haar leden, maar er wordt wel het een en ander voor hen gedaan.

Sportwoensdag, 18 april 2007

De Saegher trainer dames van VC Sneek

Sneek - Met Derk de Saegher heeft volleybalclub Sneek een nieuwe trainer vastgelegd voor het eerste damesteam, dat komend seizoen uitkomt in de nieuw op te starten B-league. Daarmee onderstreept de Sneker club haar ambities, omdat De Saegher in het verleden in volleyballand als trainer zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

Sportwoensdag, 18 april 2007

Kampioenskansen Birdaard verkeken

Leeuwarden - De kampioenskansen van Birdaard in de vijfde klasse B zijn sinds gisteravond verkeken. De ploeg slaagde er in het restant van zeven minuten in Driesum tegen VIOD niet in, een 2-1 achterstand nog ongedaan te maken. Het duel was twee weken geleden vlak voor tijd gestaakt vanwege de invallende duisternis en ondeugdelijk licht.

Sportwoensdag, 18 april 2007

Trainingsbeest van zestig op recordjacht

Ureterp - Zestig jaar is hij nu. Jan Brander uit Ureterp is een op en top sportman en stapt vrijdag op zijn racefiets om het UCI-werelduurrecord voor zestigplussers aan te vallen. Het Friese trainingsbeest is nog lang niet uitgeraasd. ,,Ik ben mijn hele leven al actief in de sport. Pas op mijn vijftigste ben ik begonnen met wielrennen. Ik heb dit jaar drie doelen: een werelduurrecord rijden, Nederlands kampioen tijdrijden worden en presteren op het WK in Oostenrijk.’’

Weerwoensdag, 18 april 2007

Perioden met zon

Ondanks de zonnige perioden die we vandaag en morgen


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties