Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 18 april 2003.

Achtergrondvrijdag, 18 april 2003

Kerk en staat waren ooit hetzelfde

Mag de overheid moslimvrouwen verbieden gezichtssluiers te dragen? Hoe vergaand mag de staat zich bemoeien met het christelijk onderwijs? Mogen kerken uitgeprocedeerde asielzoekers opvangen, of moeten ze zich strikt aan de wet houden? Hoe is kortom de verhouding tussen godsdienst en staat? Het Friesch Dagblad publiceert een serie over dit ingewikkelde maar belangrijke thema. Vandaag aflevering 1: Hoe is de scheiding tussen kerk en staat ontstaan?

Bijschriftvrijdag, 18 april 2003

Verlaten

Deze vrijdag heet Goede Vrijdag. Op zich kan dat vreemd lijken.

Cultuurvrijdag, 18 april 2003

Inhoudelijk drama redt ‘De wilde eend’

Een eerlijk huwelijk. Bestaat er zoiets als een eerlijk huwelijk? En waar moeten we dan aan denken? Dat de beide partners alles, maar dan ook alles aan elkaar vertellen en hun lief en zaligheid evalueren tot de woorden op zijn en leeg van binnen?

Economievrijdag, 18 april 2003

Vogelpest: reorganisatie Storteboom Groep

Kornhorn – De pluimveeverwerkende organisatie Storteboom gaat reorganiseren. De gevolgen van de vogelpest maken dat noodzakelijk.

Economievrijdag, 18 april 2003

Nieuwe bedrijfstak Kooyenga

Heerenveen – Detacheringsbedrijf voor overheidspersoneel Kooyenga Groep uit Dokkum heeft gisteren een nieuw bedrijfsonderdeel geopend in Heerenveen: Romte BV.

Economievrijdag, 18 april 2003

Van der Velde nieuwe voorzitter van VNO-NCW Noord

Franeker – Symen van der Velde uit Franeker is gisteren benoemd tot voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW Noord.

Hoofdartikelvrijdag, 18 april 2003

Goede Vrijdag ...

Op Goede Vrijdag worden we bepaald bij het lijden van Jezus. Sommigen in de (kerk)geschiedenis hebben een deel van hun leven gewijd aan dat lijden. Bijvoorbeeld Thomas a Kempis (vijftiende eeuw).

Regiovrijdag, 18 april 2003

Veemarkt open voor weidevee

Leeuwarden - Over twee weken zal de Leeuwarder veemarkt weer open zijn voor weidevee. Dat heeft staatssecretaris Odink van Landbouw toegezegd tijdens overleg met de vaste Kamercommissie voor de landbouw. Voorzitter Max Brinksma van de Friese afdeling van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee is verheugd.

Regiovrijdag, 18 april 2003

Richtingenstrijd dreigt in PvdA

Heerenveen - In de PvdA dreigt een richtingenstrijd nu de partij hoogstwaarschijnlijk oppositie moet gaan voeren tegen een kabinet met CDA, VVD en een derde partner. Maar ook direct na de verkiezingen waren er in de PvdA-Kamerfractie al dwarsliggers die pertinent niet met het CDA wilden regeren.

Regiovrijdag, 18 april 2003

Salarissen bij FPC in gevaar

Drachten – De betaling van de salarissen van de 25 werknemers van het Fries Paardencentrum (FPC) in Drachten komt in gevaar. De Friesland Bank dreigt de geldkraan naar het Friesch Paardenstamboek (FPS) dicht te draaien.

Regiovrijdag, 18 april 2003

Heerenveen wil einde overlast feesten Thialf

Heerenveen - De politiek in Heerenveen wil dat er een eind komt aan de geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door houseparty’s. Op verzoek van de commissie algemene zaken komt er een rapportage over de klachten, de vergunningen en het beleid ten aanzien van houseparty’s.

Regiovrijdag, 18 april 2003

Gasfabriek van Wolvega gaat neer

Wolvega – Op Aan de Schipsloot in Wolvega staat de voormalige gasfabriek, waarvan een deel later badhuis werd. Nog wel, want het gebouw gaat tegen de vlakte. De gemeente Weststellingwerf wil het afbreken om het industrieterrein te herinrichten.

Regiovrijdag, 18 april 2003

Sneek zoekt krachtige belangenbehartiger

Sneek – Sneek wil een burgemeester die de economische belangen van de stad optimaal weet te verdedigen. De nieuwe burgemeester moet zich vooral sterk maken voor de centrumfunctie van de stad.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 april 2003

Van dierentemmer tot evangelist

Leeuwarden - Meer dan 23 jaar was de Canadees Case Schrage dieren-temmer. Hij werkte onder meer met luipaarden, orka’s, tijgers en leeuwen. Meerdere keren keek hij de dood recht in de ogen. Sinds 1978 heeft hij een andere missie: vertellen over Jezus. Zondagavond is hij te gast in de Salvatorkerk in Leeuwarden.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 april 2003

‘Stel dat er een bom ontploft op de markt’

Pem Rutgers-Sluijter was afgelopen week met haar man Bram in Israël. Ze bezochten namens de stichting Tabitha Ministries Nederland de Palestijnse predikant Jonathan Esawi. Een week van bagagecontroles, wachten voor checkpoints en gesprekken over armoede.

Sportvrijdag, 18 april 2003

‘Ineens heb je het gevoel dat je weer lééft’

Leeuwarden – Perspectieven kunnen snel veranderen in de voetballerij. Maanden achtereen kun je als profvoetballer anoniem je balletjes trappen en zo ineens sta je weer in de schijnwerpers. Tot vorige week tegen Telstar was Hakim Chatouani (22) ruim zeven maanden buiten beeld voor de basis van Cambuur Leeuwarden.

Sportvrijdag, 18 april 2003

ONS Sneek, naam met een vooruitziende blik

Clubs in de Friese steden hebben het niet gemakkelijk. Steeds vaker komt de suggestie naar voren om tot fusie over te gaan. Bij Blauw Wit’34 en Zwaluwen werd dat al eens geopperd. Ook in de wandelgangen van de clubs Dokkum en Be Quick zou fusie ter sprake komen.

Sportvrijdag, 18 april 2003

‘Sterke posysje binnen KNSB hâlde’

Bantega/Joure - Jelle Wesselius. Voormalig veehouder. Wethouder namens het CDA in de gemeente Lemsterland. Schaatsliefhebber. Sinds de oprichting in 1991 voorzitter van ijsclub De Polder in Bantega. Bij het persoonlijke profiel komt in november het voorzitterschap van het KNSB-schaatsgewest Friesland.

Weervrijdag, 18 april 2003

Paasdagen droog

Morgen is vrij veel bewolking en met temperaturen rond 12 graden is het koel, zeker in combinatie met de krachtige noordoostenwind. Tijdens de paasdagen is het droog met zondag vrij zonnig weer en 18 graden, maandag kan het 20 graden worden met zonnige perioden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties