Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 maart 2015.

Economiewoensdag, 18 maart 2015

Provincie Fryslân moet meer banen creëren

Sneek - De provincie moet alle zeilen bijzetten om meer banen te creëren in Fryslân. Dat stellen de wethouders van Economische Zaken van de gemeenten Heerenveen, Leeuwarden, Smallingerland en Súdwest-Fryslân. Volgende week presenteren ze op de Trade Experience Leeuwarden een manifest waarin ze handreikingen doen aan het toekomstige college van Gedeputeerde Staten.

Hoofdartikelwoensdag, 18 maart 2015

De Eerste Kamer moet nodig op de schop

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn landelijke verkiezingen. Dat is altijd zo geweest. Veel kiezers zijn niet goed op de hoogte van wat de Staten de afgelopen vier jaar hebben gedaan en baseren zich op landelijke voorkeuren. Andersom bemoeien Haagse politici zich graag met deze verkiezingen, omdat ze veel meer houvast geven over electorale bewegingen dan peilingen.

Regiowoensdag, 18 maart 2015

Koemelkallergie lijkt met ander veevoer te voorkomen

Kan een kind met milde koemelkallergie wel melk drinken als de koe ander voer krijgt? Dat is de komende jaren een van de onderzoeksspeerpunten van Anne Schaafsma, lector Food Health and Safety bij hogeschool Van Hall Larenstein.

Regiowoensdag, 18 maart 2015

Recreatieplas Appelscha op losse schroeven

Appelscha - De aanleg van een recreatieplas in het Drents-Friese Wold staat op losse schroeven. Gisteren bleek dat de aanbesteding voor het project Appelscha Hoog is mislukt. De gemeenteraad van Ooststellingwerf moet in april definitief kiezen voor een go of no-go.

Regiowoensdag, 18 maart 2015

Vandaag mag Fryslân het zeggen

Leeuwarden - Het was eindelijk een televisiedebat dat ging over de provincie zelf, gisteravond in het Provinciehuis in Leeuwarden, na alle tv-debatten waarin Kamerleden de boventoon voerden. Maar zelfs in de korte tijd die gisteravond voor provinciale zaken beschikbaar was, bleef de schaduw van de landelijke politiek boven de discussie hangen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties