Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 18 maart 2004.

Bijschriftdonderdag, 18 maart 2004

Iets is niets

Nogal wat mensen zeggen over God dat er wel ‘iets zal zijn’.

Dossierdonderdag, 18 maart 2004

Biologenpaar promoveert op dezelfde dag

Groningen - Als zesjarige jongen was Leo Bruinzeel al helemaal gek van vogels die in de tuin rondhipten en het hoogste lied lieten horen. Als twaalfjarige sloot hij zich in Harderwijk aan bij de jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie en de liefde voor de vogels werd alleen nog maar groter.

Dossierdonderdag, 18 maart 2004

Een fjildman kan jeugd achter de pc weghalen

De jeugd is de spiegel van het gedrag der ouderen. Een oude volkswijsheid. Een brakke akker kan niet veranderen in een prachtige bloemenwei als er niet wordt gezaaid. Dankzij televisie weten kinderen vaak veel over de natuur in Afrika, maar wat weten ze van de natuur in hun directe omgeving? Wie verleidt de jongeren om achter hun computer weg te komen en het veld in te gaan?

Economiedonderdag, 18 maart 2004

‘Klantenkaart middel bij fijnmazige marketing’

Leeuwarden - De portefeuilles van consumenten puilen tegenwoordig uit van het plastic. Wat enkele decennia geleden begon met louter een bankpas, is uitgegroeid tot heel arsenaal aan toegangs-, kortings- en lidmaatschapskaarten: van creditcard, bankpas, telefoonkaart, Airmiles en bonuspas tot de pasjes van de videotheek, bibliotheek, zorgverzekeraar, ANWB en de sportschool.

Economiedonderdag, 18 maart 2004

‘Glastuinbouw leidt tot werkgelegenheid’

Berlikum – Glastuinbouw in Noordwest-Fryslân heeft positieve resultaten op de lokale economie en werkgelegenheid. Dat kan volgens gedeputeerde Andriesen worden geconcludeerd uit een studie die het Van Hall-college maakt naar aanleiding van de plannen tot ontwikkeling van 450 hectare nabij Berlikum. Het kan leiden tot honderden extra banen.

Economiedonderdag, 18 maart 2004

P&O Nedloyd herfinanciert schepen

Rotterdam - P&O Nedlloyd gaat veertien schepen de komende maanden onderbrengen bij een Duitse dochtermaatschappij, Reederei Blue Star in Hamburg. Nedlloyd wil op deze manier meer geld aantrekken van investeerders, die in Duitsland gebruik kunnen maken van de zogenaamde KB-regeling. Deze is vergelijkbaar met de Nederlandse CV-regeling (commanditaire vennootschap), maar pakt fiscaal nog gunstiger uit.

Economiedonderdag, 18 maart 2004

Scheepswerven willen snel duidelijkheid

Warten/Stroobos - De politiek moet binnen twee maanden helderheid scheppen in de vraag of scheepswerven financiële steun van de overheid kunnen verwachten. Het moet niet langer duren, anders zijn er in Fryslân en Groningen geen scheepsbedrijven meer over. Het CNV en de noordelijke scheepsbouw luiden de noodklok.

Hoofdartikeldonderdag, 18 maart 2004

Geweld…

Het terrorisme heeft met ‘Madrid’ ook Europa bereikt. Dat zat eraan te komen. Want waarom zouden alleen New York, Bali, Ryaad, Moskou, Istanbul, Casablanca, Washington, Jeruzalem en vele andere steden getroffen worden? In de door radicale moslims uitgeroepen oorlog zijn nu eenmaal alle niet-islamieten vijanden.

Regiodonderdag, 18 maart 2004

Politierapport besliste over eierzoeken

Leeuwarden – Het logboek van de politie heeft uiteindelijk antwoord gegeven op de vraag wie dit jaar het eerste geaccepteerde kievitsei van Fryslân heeft gevonden. Uit het logboek bleek dat Geert Otter uit Haskerdijken de politie dinsdagavond om kwart voor zes had gebeld. Hij belde de politie omdat de gemeente Skarsterlân, waartoe Haskerdijken behoort, niet bereikbaar was. Tien minuten later kreeg concurrent Johan Deinum uit Wijckel wél contact met de gemeente Gaasterlân-Sleat. Daardoor leefde Deinum enkele uren in de veronderstelling dat hij het eerste ei had gevonden. De gemeente wist aanvankelijk ook niet beter dan dat Deinum de eerste was.

Regiodonderdag, 18 maart 2004

Restauratie voor graf Menno van Coehoorn

Wijckel - Het praalgraf van Menno van Coehoorn in de hervormde kerk te Wijckel wordt gerestaureerd. Om daarvoor het geld bijeen te krijgen, is een stichting in het leven geroepen. Die schat dat ongeveer een half miljoen euro nodig is.

Regiodonderdag, 18 maart 2004

Statenfractie PvdA wantrouwt CDA over waddengas

Leeuwarden – De Friese statenfractie van de PvdA heeft het CDA indirect gewaarschuwd dat steun aan winning van gas onder de waddenzee waarschijnlijk zal leiden tot een coalitiebreuk. Die boodschap bracht fractievoorzitter B. Versteeg gistermiddag over middels een interpellatiedebat tijdens de statenvergadering.

Regiodonderdag, 18 maart 2004

‘Kleurrijk Fryslân is noodzakelijk’

Leeuwarden – Met een wandeling van Dokkum-Hantum vv en een interreligieuze viering in de Bonifatiuskapel te Dokkum wordt zondag de aftrap gegeven voor het tienjarig jubileum van Kleurrijk Fryslân. Het platform waarin de religies christendom, jodendom, bahá’i, moslims en hindoes participeren, werd op 21 maart 1994 opgericht, de internationale dag tegen racisme.

Regiodonderdag, 18 maart 2004

Wankele basis voor subsidie aan aquaducten

Leeuwarden – De provincie Fryslân loopt het risico een deel van de toegezegde Kompas-subsidie van 19,2 miljoen euro voor de drie aquaducten in de Friese Zuidwesthoek in de toekomst te moeten terugbetalen.

Regiodonderdag, 18 maart 2004

Rommelen met genen is manipulatie

De Biologische Landbouw (BL) is onverenigbaar met gentechnologie, betoogde Henk Verhoog gisteren in Leeuwarden. Het Louis Bolkinstituut in Driebergen waaraan de bioloog/ethicus is verbonden, publiceert binnenkort een brochure met tien argumenten die deze stelling verdedigen. Hij lichtte alvast een tip van de sluier, waarvan hieronder een samenvatting.

Geloof & Kerkdonderdag, 18 maart 2004

‘Bezwaarden willen zelf kerk de rug toekeren’

Leeuwarden – De bezwaarde hervormden die niet meewillen in de Protestantse Kerk in Nederland, ,,hebben in Samen op Weg een argument gevonden om de kerk de rug toe te kunnen keren”. Dat zegt algemeen secretaris ds Bas Plaisier van de PKN in een interview in Centraal Weekblad dat vrijdag verschijnt.

Geloof & Kerkdonderdag, 18 maart 2004

Het gezicht naar buiten toe

Warten – In hoeverre kunnen plaatselijke Raden van Kerken een maatschappelijke rol spelen? Over die vragen bogen zich gisteravond vertegenwoordigers van diverse raden van kerken op een ontmoetingsavond in Wergea. Het gezicht naar buiten toe blijkt van plaats tot plaats nogal uiteen te lopen.

Sportdonderdag, 18 maart 2004

De Driehoek stelt het eersteklasserschap veilig

Leek - De Driehoek speelt ook het volgend zaalseizoen in de eerste klasse. Dat werd woensdagavond duidelijk in de Rodenburghal in Leek, waar de korfballers uit Mildam te sterk waren voor tegenstander ASKO uit Assen.

Sportdonderdag, 18 maart 2004

Bruin gaat jaar door, De Roo trainer beloftes bij Cambuur

Leeuwarden – Jan Bruin speelt ook volgend seizoen in het shirt van Cambuur Leeuwarden. De 34- jarige spits heeft zijn aflopende contract met één seizoen verlengd. Bruin gaat daarnaast volgend seizoen de D-jeugd van de Leeuwarders trainen.

Sportdonderdag, 18 maart 2004

Weening model voor Drachtster wielerjeugd

Drachten - Pieter Weening verruilde woensdagavond in Drachten heel even het Raboshirt voor de nieuwe outfit van WV Drachten e.o. De wielerjeugd ziet de neo-professional uit Harkema als het voorbeeld, maar Weening wees ook op de betrekkelijkheid van het profbestaan.

Sportdonderdag, 18 maart 2004

Aanmoedingsprijs voor Brecht Kramer

Den Haag – De 13-jarige Bracht Kramer, dochter van Yep Kramer, heeft woensdag de Egbert van ’t Oever-aanmoedigingsprijs gekregen.

Sportdonderdag, 18 maart 2004

De Vries start in Omloop van Burgum

Burgum – Oud-profwielrenner Gerrit de Vries maakt zaterdag in de Omloop van Burgum zijn rentree in het wielerpeloton.

Weerdonderdag, 18 maart 2004

Veel buien

Er komt vanavond en vannacht bewolking voor waaruit het af en toe (mot)regent. Het koelt hierbij af tot 6 ŕ 7 graden. Morgen wordt het koeler met veel buien en temperaturen rond 9 graden. Het gaat vrij krachtig tot stormachtig waaien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties