Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 18 december 2017.

Cultuurmaandag, 18 december 2017

‘De magiër van Mildam’ brengt Engelse traditie naar Fryslân

Heerenveen - Met De magiër van Mildam introduceert het Posthuis Theater een nieuwe musicalvorm die in Engeland al decennia een grote hit is in het professionele- en amateurtheater: The Christmas Panto Show.

Cultuurmaandag, 18 december 2017

Winnaars FeRstival en Fersier in fers bekend

Heerenveen - Jentsje Fekkes uit Koudum is de winnaar van Fersier in fers . Hij won de nieuwe wedstrijd met zijn kunstzinnige reactie op het gedicht Wille van Fedde Schurer. Een tweede prijs was er zaterdag in het Posthuis Theater in Heerenveen voor Janke Dijkstra uit die plaats. Zij had het gedicht Jo Hear, dy’t foar it oanbegjin van Eppie Dam creatief bewerkt.

Hoofdartikelmaandag, 18 december 2017

Ongelijkheid is een politieke keuze

De ongelijkheid in de wereld wordt groter. Er zijn weliswaar landen waar mensen wonen die vroeger als arm werden beschouwd, die er de laatste decennia in vergelijking met het welvarende Westen flink op vooruit zijn gegaan. Bijvoorbeeld India en China. Aan de andere kant neemt de ongelijkheid binnen deze landen toe. Het verschil tussen arm en rijk is daar groter geworden.

Regiomaandag, 18 december 2017

Het weinige dat ze hadden is nu ook weg

Kollumerzwaag - ,,Het eerste wat ik dacht was: is iedereen buiten? Toen ik zag dat dat zo was, was ik heel blij.”

Regiomaandag, 18 december 2017

Survivalbaan Sneek is gereed

Sneek - Sneker survivalers kunnen vanaf vandaag op het Schuttersveld hun swing overs en cat crawls oefenen op de nieuwe survivalbaan op sportpark Schuttersveld in Sneek. De survivalsport is in opkomst en stichting Swingover Sneek speelt daar op in.

Regiomaandag, 18 december 2017

Mantelzorger maakt zelden gebruik van zorgvergoeding

Leeuwarden - Mantelzorgers maken maar mondjesmaat gebruik van de vergoedingen uit hun aanvullende zorgverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Mantelzorgpanel van Mezzo.

Geloof & Kerkmaandag, 18 december 2017

Tafels van Hoop geven handen en voeten aan christelijke identiteit

De Gereformeerde Kerk Twijzelerheide gaf gehoor aan de oproep van Kerk in Actie om samen met vluchtelingen aan tafel te gaan. Maar niet nadat ze ook samen gekookt hadden.

Sportmaandag, 18 december 2017

Thuiszege Heerenveen: foutje, bedankt!

Heerenveen - Ruim drie maanden na de eerste thuiszege pakte sc Heerenveen zaterdag voor eigen publiek weer eens drie punten. NAC Breda werd met het kleinst mogelijke verschil verslagen (1-0) en gooide uiteindelijk zelf de reddingsboei: foutje, bedankt!


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties