Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 december 2013.

Economiewoensdag, 18 december 2013

‘Op sjiek maar niet al te gek’

De periode voor kerst is voor veel mensen traditioneel de gelegenheid om zich in het nieuw te steken. Aanschuiven aan de kerstmaaltijd in je dagelijkse kloffie: het kan wel maar sjiek is anders. Kledingzaken spelen dan ook graag in op de kerstdagen.

Hoofdartikelwoensdag, 18 december 2013

Merkel voor derde keer aan het Duitse roer

Voor de derde keer is CDU-politica Angela Merkel bondskanselier van Duitsland en voor de tweede keer regeert haar partij met de sociaaldemocratische vrienden van de SPD. Duitsland is nog niet ‘Merkelmoe’ en de sociaaldemocraten proberen het nog maar een keer met de christendemocraten. Met haar derde termijn nadert Merkel de kampioenen Adenauer en Kohl. Om hen te evenaren, moet ze in 2017 nóg een keer gaan voor het bondskanselierschap.

Regiowoensdag, 18 december 2013

Toekomst Skâns nog ongewis

Gorredijk | Deze week moet er meer duidelijkheid komen over de toekomst van De Skâns in Gorredijk. Het college van B en W van Opsterland bespreekt vandaag de verschillende mogelijkheden voor een nieuwe organisatie, nadat de stichting die het cultureel centrum exploiteerde vorige maand failliet werd verklaard.

Regiowoensdag, 18 december 2013

Platteland kan niet zonder snel internet

Itens | Een tweedeling in het basisonderwijs, Bed&Breakfast-voorzieningen die de tent kunnen sluiten en tuinders die de concurrentieslag verliezen. Dat zijn op vrij korte termijn de gevolgen voor het platteland als er geen snel internet is. Althans volgens de sprekers bij de start van een behoeftepeiling naar internet in de afgelegen dorpen in Fryslân, gisteren in Itens.

Regiowoensdag, 18 december 2013

Goede doel niet enige motivatie om geld te geven

Leeuwarden | Vandaag start Serious Request in Leeuwarden met het opsluiten van drie 3FM dj-s in het Glazen Huis op het Zaailand. Voorafgaand aan de actie van 3FM organiseerde de University Campus Fryslan een ‘Cafe van de kleine Wetenschap’ met als thema: goede doelen. Want wie geven er nu eigenlijk aan goede doelen? En wat beweegt mensen? En weten de gevers aan Serious Request eigenlijk wel waar hun geld naar toe gaat?

Geloof & Kerkwoensdag, 18 december 2013

Heeft Sint Maarten echt bestaan? Christelijke feesten voor het voetlicht

Wat vieren we met Kerst, Pasen en Hemelvaart? Steeds minder kinderen en volwassenen hebben de antwoorden op deze vragen paraat. Daarom komt Museum Catharijneconvent met een educatief project van tien jaar: Feest! Weet wat je viert.

Sportwoensdag, 18 december 2013

Wuytens mist beide duels met Heerenveen

Alkmaar | sc Heerenveen hoeft het deze week in de twee confrontaties met AZ niet op te nemen tegen Jan Wuytens. De verdediger is geschorst voor het competitieduel van zaterdag in Alkmaar, maar moet de bekerontmoeting in Noord-Holland vanavond eveneens aan zich voorbij laten gaan. De Belg kampt met een voetblessure. Daardoor verhuist Nick Viergever naar het centrum, waardoor Ridgeciano Haps van AZ-trainer Dick Advocaat een kans krijgt als linksback.

Sportwoensdag, 18 december 2013

Westra lijkt al zeker van deelname aan Tour

Monaco | Lieuwe Westra uit Tijnje lijkt nog voor het wielerseizoen is begonnen al behoorlijk zeker van deelname aan de Tour de France. Hij behoort voor de Franse ronde tot de ‘harde kern’ van zijn nieuwe ploeg Astana. Dat bevestigde teamdirecteur Giuseppe Martinelli aan de Italiaanse wielersite BiciCiclismo. Naast Westra behoren Jakob Fuglsang, Andrij Grivko, Tanel Kangert, Michele Scarponi en Fredrik Kessiakoff tot de selectie. Zij zouden kopman Vincenzo Nibali bij moeten staan.

Sportwoensdag, 18 december 2013

De Vegt: Sauerbreij kan zich herpakken voor Sotsji

Joure | Ze was de revelatie van de vorige Winterspelen. Waar snowboardster Nicolien Sauerbreij na het zogenaamde wax-incident bij de olympiade van 2002 bekend stond als klungelprinses, groeide ze vier jaar geleden in Vancouver uit tot sneeuwkoningin. Haar winst op de reuzenslalom bezorgde Nederland de eerste gouden plak buiten de schaatsbaan.

Sportwoensdag, 18 december 2013

Beker is meer dan tussendoortje voor Cambuur

Leeuwarden | Het duel komt 72 uur ná het echec tegen Ajax en 72 uur vóór de competitieafsluiting van 2013 tegen NAC. Maar zomaar even een tussendoortje is het bekerduel met FC Utrecht vanavond in eigen stadion niet voor SC Cambuur. De Leeuwarders kunnen zich voor het eerst sinds zeventien jaar plaatsen voor de kwartfinale.

Sportwoensdag, 18 december 2013

Gouweleeuw: oppassen voor Friese counter

Alkmaar | Hij gold als het grootste talent uit de jeugdopleiding van Heerenveen en voetbalde zich vanuit het Abe Lenstra Stadion in de selectie van Jong Oranje. Nu de Friese club de kwartfinale van de KNVB-beker kan bereiken, doet Jeffrey Gouweleeuw er namens AZ echter alles aan om dat te voorkomen. ,,Het is een wedstrijd als alle andere en wij hebben de punten hard nodig.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties