Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 18 december 2009.

Cultuurvrijdag, 18 december 2009

Conservatorium ook in actie voor Serious Request

Groningen - Ook studenten en docenten van het Prins Claus Conservatorium in Groningen zetten zich in voor Serious Request van 3FM. Om geld in te zamelen houden de musici volgende week woensdag een muziekmarathon in de Martinikerk in Groningen. Dat heeft een woordvoerder van het conservatorium gisteren gemeld.

Economievrijdag, 18 december 2009

‘Huizenprijs pas na 2015 terug op het oude niveau’

Amsterdam - De huizenprijzen in Nederland zullen volgens de economen van ING niet voor 2015 hun oude piekniveau bereiken. Tussen de piek, die halverwege 2008 werd bereikt en de bodem zal er naar verwachting 8 procent van de huizenprijs afgaan. ING denkt dat de huizenmarkt de bodem halverwege volgend jaar bereikt.

Economievrijdag, 18 december 2009

Bedrijven: de banken belemmeren banengroei

Tilburg - Financieel directeuren in Europa verwachten dat de werkgelegenheid pas over ruim twee jaar weer op het niveau van voor de crisis komt. Veel bedrijven willen wel weer investeren, maar de banken maken hen dat moeilijk door hun terughoudende kredietbeleid.

Economievrijdag, 18 december 2009

‘Geruimde bedrijven zijn niet meer levensvatbaar’

Leeuwarden/Den Haag - Geitenhouderijen waarbij vanwege de Q-koorts drachtige geiten en eventueel bokken worden geruimd, zitten in een sterfhuisconstructie. Dit zegt oud-journalist van het Agrarisch Dagblad en geitenhouder Klaas Sjoerd Meekma uit Deinum.

Hoofdartikelvrijdag, 18 december 2009

De Nederlandse economie...

Nederland herstelt zich sneller van de economische crisis dan het Centraal Planbureau (CPB) tot nu toe voorzag. Dat heeft vooral gevolgen voor de werkloosheid, die minder snel oploopt. Het CPB verwacht dat de werkloosheid volgend jaar stijgt tot 6,5 procent van de beroepsbevolking, ofwel gemiddeld 510.000 personen. Het CPB voorzag een half jaar geleden nog dat er in 2009 gemiddeld 425.000 werklozen zouden zijn en dat dit aantal in 2010 zou toenemen tot 730.000. Dat zou neerkomen op een werkloosheid van een schrikbarende 9,5 procent. Die getallen zijn nu bijgesteld tot respectievelijk 380.000 en 510.000. De verschillen zijn enorm. En het nieuws is verheugend.

Regiovrijdag, 18 december 2009

Witte deken over Fryslân zorgt voor dolle pret en ontwrichting

Leeuwarden - ,,Blijven jullie vanavond open?” Vanuit de deuropening van zijn zaak roept de eigenaar van een telefoonwinkel in het centrum van Leeuwarden een medewerker van een kledingwinkel aan de overkant van de weg toe. ,,Nee”, antwoordt die. ,,Er komt toch helemaal niemand.”

Regiovrijdag, 18 december 2009

Weekend met zwaar winters weer verwacht

Leeuwarden - Het winterse weer kan nog het hele weekeinde voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen. Daarvoor waarschuwen Piet Paulusma en andere meteorologen. In de loop van vandaag valt weer sneeuw in Fryslân. De strenge vorst die de komende dagen wordt verwacht, kan overal tot gladheid leiden.

Regiovrijdag, 18 december 2009

Zeldzame verkeerschaos in Fryslân

Leeuwarden - Zelden zal er zo’n verkeerschaos in Fryslân zijn geweest als gisteren. Her en der door de provincie liep het autoverkeer muurvast. Bussen reden niet, en treinen slechts mondjesmaat. Overal in de provincie gleden auto’s van de weg, soms tegen elkaar, soms niet.

Regiovrijdag, 18 december 2009

Ochtendspits zonder grote problemen

Leeuwarden - Arriva heeft de treinen in Fryslân vanochtend volgens de zondagsdienstregeling laten rijden. De drie aanbieders van busvervoer reden ook weer. Doordat er afgelopen nacht geen sneeuw meer bij viel, konden auto’s met een rustig gangetje de meeste plekken in de provincie weer goed bereiken.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 december 2009

Indringende levensverhalen uit Bolivia van inspiratie en hoop

Hij heeft hoge levensdoelen, Edgar William Mayta Mamani (20) uit de stad El Alto in Bolivia. De eerste is drie of vier academische titels halen. ,,Als ik dit aan mensen vertel zeggen ze: ‘Ben je gek, doe normaal.’ Maar om uitnemende dingen te doen, om boven je middelmatigheid uit te stijgen, moet je ook een beetje gek zijn.” Het gaat Edgar niet om de titels op zich, het gaat hem om ,,het vergaren van wijsheid, om me als mens en christen te verbeteren en daarmee anderen te kunnen helpen”.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 december 2009

Vijftig daklozen bij kerstdiner ‘Leger’ in Leeuwarden

Leeuwarden - Ruim vijftig daklozen hebben gisteren een viergangenkerstdiner aangeboden gekregen van het Leger des Heils. In de dagopvang van het Leger aan De Tuinen in Leeuwarden stonden onder meer zigeunerschnitzels, verschillende soorten aardappels en groente op het menu. Het kerstdiner is een jaarlijkse traditie en werd geopend met een korte meditatie van Auke Veenstra. Ook een blazersensemble werkte mee aan de feestmaaltijd voor dak- en thuislozen.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 december 2009

Werkt hulp geven en ontwikkelingswerk wel?

Arnhem - Ds. Gert Hutten, gereformeerd-vrijgemaakt predikant in Arnhem, bezocht op uitnodiging van ZOA-Vluchtelingenzorg Noord-Uganda. In een drieluik doet de oud-predikant van de Gereformeerde Kerk van Franeker-Sexbierum verslag van deze reis. Vandaag deel drie (slot).

Sportvrijdag, 18 december 2009

100 keer Cambuur of toch 99, da’s de vraag voor Chris de Wagt

Leeuwarden - Toegegeven: toen Cambuur-verdediger Chris de Wagt (24) het gisteren zei, kon hij er meteen een groot vraagteken achter zetten: vanavond spelen tegen HFC Haarlem zou voor hem zijn honderste en zelfs laatste wedstrijd voor de Leeuwarders zijn. Maar, wist de Sneker, er waren nogal wat mitsen en maren. Want 1. de wedstrijd moest doorgaan, 2. hij zou speelminuten moeten krijgen en 3. hij moest het nog eens worden met FC Oss over verhuur vanaf januari.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties