Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 december 2004.

Bijschriftzaterdag, 18 december 2004

Twistgesprek

God heeft plezier in wat Hij van plan is

Economiezaterdag, 18 december 2004

Transportbedrijf Vos loost alle chauffeurs

Surhuisterveen – Transportbedrijf Vos Logistics uit Surhuisterveen wacht een forse reorganisatie. De chauffeurs hebben enkele weken geleden de mededeling gekregen dat het bedrijf meer toe wil naar een expeditiebedrijf. Het bedrijf wil nog wel internationale opdrachten binnenhalen maar het werkelijke transport uitbesteden.

Hoofdartikelzaterdag, 18 december 2004

De Arme Kant…

In iedere (kerkelijke) gemeente moet een werkgroep Arme Kant komen. Dan kan de belangenbehartiging voor de mensen met een te krappe beurs worden gebundeld, bijvoorbeeld richting politiek. Dit initiatief kwam gisteren naar buiten en is afkomstig van ds Diny Stavenga-Van der Waals, emeritus predikant van Buitenpost.

Regiozaterdag, 18 december 2004

Eerste proefopgraving op Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden afgerond

Bauke Boersma

Regiozaterdag, 18 december 2004

Rienik (76) en Klaske (74) Post sluiten familiebedrijf in Minnertsga

Hinne Bokma

Regiozaterdag, 18 december 2004

Smallingerland in race voor ‘beste gemeente’

Drachten – Smallingerland maakt als enige Friese gemeente kans tot ‘groenste, schoonste of veiligste’ gemeente van Nederland te worden uitgeroepen. Burgemeester Van der Zaag staat bovendien op de kandidatenlijst voor ‘beste burgemeester van Nederland’.

Regiozaterdag, 18 december 2004

Relatiebureau voor psychiatrische patiënt

Leeuwarden – Bij een gewoon datingbureau hebben psychiatrisch patiënten weinig kans. ,,De andere kandidaten zoeken het perfecte plaatje en een depressieve partner past daar niet in’’, vertelt Gitty Keizer van de Stichting Cliëntgestuurde-projecten. De stichting start daarom dinsdag met een relatiebemiddelingsbureau speciaal voor (ex-)psychiatrische patiënten.

Regiozaterdag, 18 december 2004


Geloof & Kerkzaterdag, 18 december 2004

Dorp van 50 inwoners redde kerk

Jislum – Met een feestelijke bijeenkomst is vrijdagavond de geres-taureerde kerk van Jislum opnieuw in gebruik genomen. De kerk kreeg ook haar oude naam terug: Sint Catherinakerk.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 december 2004

‘Vrijmaking onvermijdelijk en onnodig’

Kampen – ‘De kerkscheuring van 1944 was onvermijdelijk én onnodig’. Dat is de eerste stelling bij het proefschrift van drs Th.J.S. van Staalduine. De kerkhistoricus promoveert vrijdag aan de Theologische Universiteit in Kampen op een biografie over prof. dr G.M. den Hartogh, in de tijd van ‘vrijmaking’ als naaste collega en grote opponent van prof. dr Klaas Schilder.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 december 2004

Predikante gaat zich ‘uit de doeken’ doen

Leeuwarden - Na zes jaar intensief lief en leed te hebben gedeeld met veel mensen in haar gemeente, heeft de Lutherse predikante Toos Reichman grote behoefte om nieuwe inspiratie op te doen. Ze gebruikt haar studieverlof van drie maanden om in Zuid-Afrika te helpen bij diaconale projecten voor straatkinderen en aids-wezen. ,,Het is heel Luthers om door de ervaring te willen leren.’’

Sportzaterdag, 18 december 2004

Newcastle United: bindende factor in een grijze, grauwe stad

Leeuwarden – Newcastle United alias de Magpies . Een subtopper in Europa, een maatschappelijk bindende factor in het grijze, grauwe noorden van Engeland. Club van het volk en de eeuwige, maar nooit gerealiseerde droom om structureel een Engelse topclub te zijn. Sportclub Heerenveen treft in de UEFA Cup een tegenstander die zichzelf wel als zodanig profileert. Daarvoor zijn alle ingrediënten aanwezig, maar op één of andere manier slaagt de club er nooit in om ook sportief een topclub te zijn.

Sportzaterdag, 18 december 2004

Verbeek acht Heerenveen niet kansloos tegen Newcastle

Nyon – SC Heerenveen heeft vrijdag bij de loting voor de derde ronde in de UEFA Cup Newcastle United geloot. Trainer Gertjan Verbeek noemde het een voordeel dat zijn ploeg begint met een thuiswedstrijd tegen de Engelse werkgever van Patrick Kluivert. Ook PSV (Champions League), Ajax, Feyenoord en AZ waren na de loting positief gestemd.

Sportzaterdag, 18 december 2004

De Boer krijgt steuntje in de rug van spelers

Leeuwarden - Gaat Dick de Boer het seizoen bij Cambuur Leeuwarden afmaken? Hijzelf hoopt van wel, maar zeker van zijn zaak is hij niet. Over de netelige kwestie gaat het bestuur begin deze week vergaderen. De zege gisteravond op Haarlem maakt het in ieder geval lastiger de trainer weg te sturen. Mocht De Boer de Kerst niet halen, dan heeft hij toch in ieder geval een leuk afscheidscadeau gekregen van de spelers.

Weerzaterdag, 18 december 2004

Van alles wat

Vandaag vallen er een paar, soms winters getinte buien, maar de zon breekt ook af en toe door. Het wordt 5 graden en de west tot noordwestenwind is (vrij) krachtig en luwt geleidelijk iets. Vannacht is er kans op een sneeuwbuitje.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties