Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 18 november 2013.

Hoofdartikelmaandag, 18 november 2013

Steeds minder vrijheid bij zorgverzekering

Een poosje geleden was het bijna een modekreet: keuzestress. Met name jongeren hebben er last van. De kern van het probleem is te veel aan informatie (via internet) en het gevoel van onvermogen om een goede keuze te maken. De keuzestress kan over van alles gaan: van studierichting, vakantiebestemming, mobiele telefoon tot en met het huren van een kamer.

Regiomaandag, 18 november 2013

Wachten tot het eens mis gaat in De Sanding

De Wilgen | Het zit ze al jarenlang dwars. De ruim vierhonderd inwoners van de woonwijk De Sanding in De Wilgen, pal tegen Drachten aan, beleven iedere dag hachelijke situaties als ze hun woonwijk in of uit willen rijden. Veel automobilisten vanuit Drachten hebben niet door dat ze het verkeer uit de enige toegangsweg naar de wijk, de Broekfinne, moeten laten voorgaan. De gemeente Smallingerland wil de situatie echter niet veranderen, zelfs niet nadat Veilig Verkeer Nederland na een uitgebreid onderzoek achter de inwoners is gaan staan.

Regiomaandag, 18 november 2013

Oentsjerk krijgt geld voor Fruit-te-overtuin

Dronryp | Fruitbomen, moestuintjes en heel veel groen. Dat was de basis voor alle acht projecten die meededen aan de prijsvraag voor de mooiste buurtboomgaard in Fryslân. De Fruit-te-overtuin in Oentsjerk werd zaterdag op landgoed Schatzenburg bij Dronryp uitgeroepen tot beste plan. De buurtbewoners kregen tweeduizend euro om hun ‘fruittuin’ aan te kunnen leggen.

Regiomaandag, 18 november 2013

Elke dag sterven 70 klaslokalen vol kinderen aan diarree

Overal in Fryslân komen inzamelingsacties voor het Glazen Huis van Serious Request 2013. Het Friesch Dagblad portretteert de komende weken een aantal initiatiefnemers. Deze week: klas 2 vmbo-gt van het Dockinga College.

Regiomaandag, 18 november 2013

Bestuur GBH stapt op; raadslid geroyeerd

Heerenveen | Het bestuur van Gemeentebelangen Heerenveen is gistermiddag opgestapt. Als laatste handeling heeft het bestuur, bestaande uit voorzitter Danny Micola von Fürstenrecht en lid Bauke Kramer, gemeenteraadslid Dirk Tuithof geroyeerd. Tuithof had op eigen gezag een intern gemeentemailtje gelekt naar de Leeuwarder Courant. Of de partij nog aangifte doet tegen burgemeester Tjeerd van der Zwan, wegens schending van de privacy, is onzeker. ,,Daar ga ik niet meer over. Dat bepaalt de fractie”, aldus Micola.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties