Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 18 november 2011.

Cultuurvrijdag, 18 november 2011

NBK volgende maand live via internet te volgen

Leeuwarden | De Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) zijn dit jaar voor het eerst via internet te volgen. Omrop Fryslân zendt de kampioenschappen live uit op omroplive.nl. Het is voor het eerst dat de NBK via een livestream te zien en te beluisteren zijn. Eerder dit jaar kwam Omrop Fryslân al met een live internetverbinding bij de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en het Euro Brass festival.

Cultuurvrijdag, 18 november 2011

Langweer komt volgend jaar met iepenloftspul

Langweer | Langweer komt volgend jaar met een iepenloftspul. Het muzikale stuk heet Oan de mar fan Langwar, naar een gelijknamig lied over het watersportdorp en wordt opgevoerd aan de oever van de Langwarder Wielen. Dat heeft Stichting Muziektheater Langweer bekendgemaakt, een nieuwe stichting die de organisatie van het iepenloftspul op zich neemt.

Economievrijdag, 18 november 2011

Blikmaker Ardagh schrapt ruim veertig banen

Leeuwarden | Fabrikant van blikverpakkingen voor de verf- en chemische industrie Ardagh ontslaat in Leeuwarden ruim veertig mensen. Een teruggelopen vraag naar producten ligt daaraan ten grondslag.

Economievrijdag, 18 november 2011

Franeker drukkerij Telenga lijft weer een collega in

Franeker | Drukkerij Telenga uit Franeker heeft het failliete Textieldruk uit Leek overgenomen. Eerder ging het bedrijf al samen met Agropers Grafische Producties uit Sneek. Met de tien werknemers van Textieldruk erbij telt Telenga nu veertig werknemers.

Economievrijdag, 18 november 2011

Werkloosheid weer terug op hoogste punt na kredietcrisis

Leeuwarden | Het aantal werklozen in Nederland is in oktober verder gestegen tot 455.000. Daarmee ligt de werkloosheid met 5,8 procent weer op het hoogste punt van na de kredietcrisis in februari 2010.

Hoofdartikelvrijdag, 18 november 2011

Traditie met vieze, gevaarlijke kantjes

De jaarlijkse vuurwerkcampagne is los. Radio- en tv-spots manen tot voorzichtige omgang met vuurwerk. Politie en openbaar ministerie waarschuwen wat ze allemaal gaan doen om uitwassen in te dammen. De Leeuwarder rechtbank heeft 6 januari alvast gereserveerd voor de eerste snelrechtzitting en wie spullen of mensen beschadigt met vuurwerk zal per definitie moeten betalen, heeft burgemeester Ferd Crone aangekondigd.

Regiovrijdag, 18 november 2011

Geheugen Nij Beetse blijft mysterie

Tijdens de hogerberoepzaak van de nu 27-jarige Nij Beetse wegens moord danwel doodslag op vier van haar pasgeboren baby’s kreeg het gerechtshof de vinger niet achter het geheugen van de verdachte.

Regiovrijdag, 18 november 2011

Problemen met radiozenders in maart voorbij

Leeuwarden | De problemen met de ontvangst van FM-radiozenders in Fryslân en grote delen van Noord-Nederland behoren vanaf maart volgend jaar tot het verleden. In Hoogersmilde verrijst de komende maanden een tijdelijke zendmast van tweehonderd meter. Die noodmast moet het signaal van de mast in Spannenburg versterken.

Regiovrijdag, 18 november 2011

Op valreep derde alternatief voor Thialf ingebracht

Heerenveen | Voor het opknappen van het verouderde ijsstadion Thialf in Heerenveen wordt op de valreep een derde variant naar voren gebracht. Het gaat om een al eerder gepresenteerd, maar doorontwikkeld plan van het Heerenveense ontwikkelbureau Proplan. Deze variant is beter te exploiteren en de breedtesport is er beter mee te bedienen, vindt de lokale partij Gemeentebelangen Heerenveen.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 november 2011

Kopten gewond, nieuw reisadvies Buitenlandse Zaken

Caďro | Bij nieuwe rellen tussen koptische christenen en moslims zijn gisteren in Caďro zeker 29 gewonden gevallen. De koptische christenen werden tijdens een protestmars met stenen en molotovcocktail bekogeld.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 november 2011

EO viert kerst met BN’ers op de Dam in Amsterdam

Amsterdam | De Evangelische Omroep (EO) houdt een muzikaal kerstfeest op de Dam in Amsterdam. Frans Bauer, Karin Bloemen en Syb van der Ploeg verlenen hun medewerking, maakte de omroep gisteren bekend. De artiesten bezoeken ook projecten voor kansarme mensen. Zo brengt Frans Bauer een dag door met dak- en thuislozen.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 november 2011

Scholenadoptie-plan voor kerken

Houten | Stichting Voorkom! is een scholen-adoptieplan van kerken gestart. Kerken adopteren een basisschool in de buurt en daarmee kan Stichting Voorkom! voorlichting in groep 8 geven. Voor 500 euro kan de in Houten gevestigde stichting op een basisschool voorlichting verzorgen over roken, blowen en alcohol. Stichting Voorkom! geeft al meer dan 25 jaar vanuit een christelijke levensvisie preventieve voorlichting over verslaving, onder meer over drugs- en gokverslaving.

Sportvrijdag, 18 november 2011

Te Loeke mag weer onder Cambuur-lat

Leeuwarden | Al ver voor Kerst kende Cambuur-doelman Robbert te Loeke dit jaar ‘donkere dagen’. Het was in augustus, kort voor de competitieouverture tegen AGOVV Apeldoorn. Te Loeke kreeg van de technische staf te horen dat hij - net als in de drie jaar ervoor - reservedoelman zou zijn. Maar hij bleef positief, wist dat hij mocht spelen in het bekertoernooi en kwam ook al in actie tegen FC Oss onlangs. Door de handblessure van Marco Bizot staan hem nu nog meer duels te wachten. Te beginnen vanavond, uit bij Telstar.

Sportvrijdag, 18 november 2011

Friese damkampioen hoort ‘slechts’ bij beste vijftien

Leeuwarden | Hij is niet de jongste damkampioen ooit, omdat grootheden als Harm Wiersma de titel op nog jeugdiger leeftijd binnensleepten. Toch mag de pas 20-jarige Ureterper Jan van Dijk tevreden zijn met zijn eerste winst op het Fries Kampioenschap. Temeer omdat drie spelers in de reguliere competitie gezamenlijk bovenaan eindigden en Van Dijk in een barrage Reinout Sloot en negenvoudig winnaar Anton Schotanus versloeg.

Sportvrijdag, 18 november 2011

Daniël Knibbeler: eerst de Spelen, dan Lowlands

Op weg naar plaatsing voor de Olympische Spelen vormt de rentree op meerkamp zondag bij het NK clubteams een nieuwe stap voor Epke Zonderland. Maar dat geldt óók voor zijn coach Daniël Knibbeler (31). Een gesprek met ‘de man achter Epke’.

Sportvrijdag, 18 november 2011

De vuurwerkbom, de angst voor uitsluiting en de titel

Leeuwarden | Met Portugal, Ierland, Kroatië en Tsjechië als winnaars van de play-offs is het deelnemersveld voor het Europees kampioenschap voetbal volgend jaar zomer in Oekraďne en Polen rond. Nederland is een van de 16 gegadigden voor de titel, maar na de afstraffing in Hamburg door de Mannschaft afgelopen dinsdag is wel duidelijk dat Oranje topfavoriet af is.

Sportvrijdag, 18 november 2011

Volgend jaar mogelijk officieus FK in Harkema

Leeuwarden | Er komt volgend jaar in de zomer mogelijk een officieus Fries kampioenschap voetbal. Het is de bedoeling dat de drie sterkste clubs van Fryslân, sc Heerenveen, SC Cambuur Leeuwarden en Harkemase Boys, daar aan meedoen. Het evenement zal gespeeld worden in toernooivorm op sportpark De Bosk in Harkema. Het toernooi krijgt mogelijk de naam Fritz Korbach-toernooi, de eerder dit jaar overleden trainer die bij alle drie de Friese clubs heeft gewerkt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties