Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 november 2009.

Cultuurwoensdag, 18 november 2009

‘Popcultuur is van iedereen’

Fryslân heeft er een fabriek bij. De Popfabryk, zoals de naam is van het Fries productiehuis popcultuur luidt, moet de komende jaren zorgen voor innovatieve producties op het gebied van popcultuur. Een gesprek met zakelijk leider Harmen van der Hoek.

Economiewoensdag, 18 november 2009

‘UWV spreekt taal van de ondernemers’

Leeuwarden - Ondernemers weten vaak niet wat het UWV Werkbedrijf hen te bieden heeft. Maar als ze met UWV in gesprek raken, worden ze enthousiast over de vele mogelijkheden die het UWV in personeelszaken biedt. Dit bleek gisteren tijdens een avond speciaal voor ondernemers bij het UWV Werkbedrijf in Leeuwarden.

Economiewoensdag, 18 november 2009

Fusie Univé Friesland met Drenthe en Overijssel

Heerenveen - Per 1 januari gaat verzekeraar Univé Friesland fuseren met de zusterbedrijven van Univé in Drenthe en Overijssel. De drie maatschappijen gaan verder onder de naam Univé Dichtbij.

Hoofdartikelwoensdag, 18 november 2009

Handel, klimaat

Amerika en China maken verregaande afspraken en Europa heeft het nakijken. Dat beeld rijst op bij het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama op bezoek bij zijn Chinese ambtgenoot Hu Jintao.

Regiowoensdag, 18 november 2009

Leger des Heils showt goed geprijsde mode

Harlingen - In het gebouw van het Leger des Heils in Harlingen is gistermiddag een modeshow gehouden met tweedehands kleding. Na afloop van de show kon het publiek de kleding kopen voor een bescheiden prijs.

Regiowoensdag, 18 november 2009

Lytse skoallen binne kostber. Dêr moatte wy sunich op wêze

Kleine scholen moeten niet koste wat het kost overeind worden gehouden, stelden burgemeester De Jonge en wethouder Feenstra van Heerenveen onlangs. Leefbaarheid heeft te maken met de mensen die er wonen en niet met scholen, menen de twee. Wethouder Fokkema van Tytsjerksteradiel reageert.

Regiowoensdag, 18 november 2009

41.336 Friezen krijgen oproep voor griepprik

Leeuwarden - 41.336 van de ongeveer 645.300 Friezen kunnen deze week een brief verwachten van de GGD, met het verzoek zich te laten vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Maandag worden de eerste mensen ingeënt.

Regiowoensdag, 18 november 2009

Bodem bij Franeker daalt 28 centimeter

Franeker - De bodem boven het gasveld ten westen van Franeker is met tenminste 28 centimeter gedaald. Dat is tien centimeter meer dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het Staatstoezicht op de Mijnen. De onderzoeksresultaten werden gisteren bekend.

Regiowoensdag, 18 november 2009

Drachten mag fusie gaan onderzoeken

Drachten - Burgemeester Middel en zijn wethouders van Smallingerland mogen van de gemeenteraad een onderzoek doen naar de haalbaarheid van een fusie met Heerenveen. Middel wond er geen doekjes om dat Heerenveen tweede keus is. De deur naar de buurgemeenten blijft open.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 november 2009

Present Heerenveen krijgt halve ton van Oranjefonds

Heerenveen - Stichting Present Heerenveen ontvangt 52.500 euro van het Oranje Fonds. Het bestuur van de stichting is ,,ontzettend blij” met de forse steun van het Oranje Fonds.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 november 2009

Zelfbewust geloven als tegenkracht

Leeuwarden - Christelijke fierheid is geboden in een tijd waarin atheïsme vanzelfsprekend lijkt te zijn. Dat stelde priester Antoine Bodar gisteravond tijdens de dertiende Beyers Naudé-lezing in Leeuwarden.

Sportwoensdag, 18 november 2009

Gezellig, maar het gaat vooral om de licentiepunten

Heerenveen - Nog nooit werd een studiebijeenkomst van de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) district Noord zo druk bezocht als die van gistermiddag in Heerenveen. ,,Vorig jaar in Emmen waren er ongeveer 130 trainers, nu meer dan 300”, vertelt districtsvoorzitter Anne Veenstra trots. De (amateur)trainers komen dit jaar massaal af op de jaarlijkse studiebijeenkomst. Veenstra weet wel waar dat aan ligt. ,,Er waren zelfs trainers van district oost en Noord-Holland. De KNVB gaat steeds strenger op licenties controleren. Dus moeten er punten worden gehaald.”

Sportwoensdag, 18 november 2009

‘Middlesbrough’ wil na Alves ook Popov

Heerenveen Goran Popov staat volgens verschillende Macedonische media in de belangstelling van Middlesbrough FC. De Engelse club, die uitkomt in de Engelse Championship, wil Popov naar verluidt in de winterstop overnemen van Heerenveen.

Sportwoensdag, 18 november 2009

Sollied nieuwe coach van Ankaragücü

Ankaragücü Trond Sollied wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe coach van Ankaragücü. De 50-jarige Noor, eind augustus ontslagen bij sc Heerenveen, heeft inmiddels een akkoord bereikt met de Turkse club, meldt het Noorse TV2 Sporten. De oefenmeester is met Ankaragücü een contract voor twee jaar overeengekomen, ter waarde van 1,4 miljoen euro.

Sportwoensdag, 18 november 2009

Harkemase Boys bekert pas na strafschoppen verder

Harkema - Bekerhouder Harkemase Boys heeft zich gisteravond met grote moeite geplaatst voor de derde ronde van de noordelijke districtsbeker. Na een 1-1 eindstand werd medehoofdklasser Staphorst na strafschoppen verslagen. ONS Sneek plaatste zich met minimale cijfers (0-1) voor de volgende ronde ten koste van vierdeklasser Dokkum, terwijl ’t Fean’58 met ruime cijfers van de zaterdagafdeling van Appingedam won (0-6). ONT ging thuis onderuit tegen d’Olde Veste’54 (2-6) en SDS werd uitgeschakeld door Flevo Boys (3-1).

Sportwoensdag, 18 november 2009

Met Paraguay is de cirkel rond voor Oranje in 2009

Leeuwarden - Met Paraguay treft het Nederlands elftal vanavond in het Abe Lenstrastadion weer eens een Zuid-Amerikaanse opponent. Dat is ook de vurige wens van bondscoach Bert van Marwijk om in de aanloop naar het WK voetbal van volgend jaar in Zuid-Afrika tegenstanders van alle continenten te treffen. ,,Dan word je op het WK ook niet snel verrast”, aldus Van Marwijk. Met Paraguay is de cirkel rond voor Oranje in 2009.

Sportwoensdag, 18 november 2009

KNVB is voor even de baas in Heerenveen

Heerenveen - Rood, wit en hoofdzakelijk blauw. Dat zijn de kleuren waar je aan denkt als je het Abe Lenstrastadion in gedachten neemt. Vanavond, tijdens de vriendschappelijke interland van het Nederlands elftal tegen Paraguay is het de kleur oranje die de boventoon zal voeren in het Friese stadion. Zoals wel meer zaken anders zijn nu het vlaggenschip van de KNVB is neergestreken in het Friese Haagje. De voetbalbond is voor even de baas in Heerenveens huis.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties