Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 18 februari 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 18 februari 2016

Downtest en de uitsluiting van leven

In de Tweede Kamer wordt gediscussieerd over de beschikbaarheid van een test die uitwijst of een ongeboren kind het syndroom van Down heeft of niet. De tekst kan ook worden gebruikt voor andere (erfelijke) ziekten. De discussie gaat onder meer over de vraag of die test voortaan standaard moet worden vergoed. Achter die beslissing gaat een wereld schuil. De betekenis van het eventuele besluit om de test standaard te maken ligt niet in het geld. Het gaat erom dat als de test standaard wordt, de druk om abortus te laten uitvoeren als een vrouw zwanger is van een kind met het syndroom van Down, wordt opgevoerd. Kinderen met het downsyndroom worden nog een grote uitzondering. De ouders van zo’n kind zullen moeten uitleggen dat het kind er is. Het niet geboren laten worden van een kind met het syndroom wordt de nieuwe vanzelfsprekendheid.

Regiodonderdag, 18 februari 2016

Rechter stelt eis aan zoektocht naar doktertaxi

Leeuwarden - De zoektocht van Dokterswacht Friesland naar een nieuw vervoersbedrijf voor de huisartsen wordt ingewikkeld. Dat blijkt uit het vonnis in het kort geding dat was aangespannen door het Haagse ambulancebedrijf Witte Kruis. Dokterswacht Friesland mag een nieuwe aanbesteding uitschrijven, maar alleen als de klus wezenlijk verschilt van de aanbesteding die is ingetrokken.

Regiodonderdag, 18 februari 2016

RUG wil het vierhonderd jaar volhouden in Leeuwarden

Leeuwarden - ,,We willen echt een universiteit van het Noorden zijn. We willen het hier in Leeuwarden de komende vierhonderd jaar maar eens gaan volhouden." Dat zei bestuursvoorzitter Sibrand Poppema van de Rijksuniversiteit Groningen gistermiddag bij de ondertekening van de oprichtingsakte van RUG Campus Fryslân.

Regiodonderdag, 18 februari 2016

Specialist: REC bevat de beste technieken


Regiodonderdag, 18 februari 2016

Sluiting V&D Leeuwarden harde klap

Leeuwarden - Het was geen complete verrassing. Niettemin kwam het bericht dat warenhuisketen V&D definitief ophoudt te bestaan als een harde klap. Dat zegt bedrijfsleider Auke Henk Doornbosch van de winkel in Leeuwarden. ,,Dit komt toch wel even binnen. Het doek is nu echt gevallen."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties