Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 18 februari 2013.

Economiemaandag, 18 februari 2013

Commissaris Van Lede stapt op na afsplitsing DE

Amsterdam | Commissaris bij DE Master Blenders Kees van Lede stapt op. Na in totaal twaalf jaar in de raad bij voedingsconcern Sara Lee en daarna bij het afgesplitste koffiebedrijf vindt Van Lede het mooi geweest. Interim-bestuursvoorzitter Jan Bennink roemt zijn rol bij de verzelfstandiging van DE. Van Lede onderzocht ook de Braziliaanse fraude die na de beursgang van DE Master Blenders aan het licht kwam. Hij wordt opgevolgd door advocaat Jan Louis Burggraaf.

Hoofdartikelmaandag, 18 februari 2013

Schaliegas zet de wereld op z’n kop

Er zijn grote veranderingen op komst in de wereld van energie en in internationale verhoudingen. De winning van zogeheten schaliegas betekent een enorme toename van beschikbaarheid van gas. De Verenigde Staten lijken er op uit door de winning van het gas uit gesteente zodanig op te voeren dat het land onafhankelijk wordt van energie-import uit Arabische landen.

Regiomaandag, 18 februari 2013

In Warns kun je nu elke sport doen die je wilt

Warns | Nog niet zo lang geleden konden de inwoners van Warns weinig andere sporten in hun dorp beoefenen dan gymnastiek. De gymnastiekvereniging floreerde en leverde zelfs Friese kampioenen af. Maar de prachtige gymzaal in mfc De Treffe stond het grootste deel van de tijd leeg. ,,En dat is natuurlijk zonde. We hebben hier zo’n prachtig gebouw, daar moet je dan ook gebruik van maken”, vindt Mieke Klessens, bestuurslid van de Warnser Sportvereniging (WSV).

Regiomaandag, 18 februari 2013

Burgemeester Apotheker zeer geraakt door beschuldiging Rendo-notitie

Sneek | Hayo Apotheker, burgemeester van Súdwest-Fryslân, zou zeven jaar geleden als president-commissaris van Rendo bij de verkoop van het leveringsbedrijf onvoldoende toezicht hebben gehouden op de directie. Dat meldde afgelopen zaterdag NRC Handelsblad. Er zou volgens de krant door de directie zijn gefraudeerd. Apotheker zou volgens NRC zijn gehoord door de FIOD, maar geldt niet als verdachte.

Regiomaandag, 18 februari 2013

Friese familie doet lang niet alleen grote dingen in Chili

In 2009 vertrokken Alex en Joke Weerheim met hun vier kinderen uit Dokkum naar Santiago de Chile om met straatkinderen te werken. Dat bleek niet altijd gemakkelijk. ,,De cultuurschok was enorm.”

Geloof & Kerkmaandag, 18 februari 2013

VKB begint marktplaats voor kerken

Dordrecht | De Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk (VKB) is een eigen internetsite gestart waar goederen en onroerend goed op het gebied van kerken kunnen worden verkocht. Het principe is gelijk aan de populaire internetsite www.marktplaats.nl. Vragers en aanbieders moeten via www.kerkmarkt.nl bij elkaar worden gebracht.

Geloof & Kerkmaandag, 18 februari 2013

Paus had het journalist Peter Seewald al verteld

Vaticaanstad | Katholieke gelovigen en toeristen hebben gisteren massaal paus Benedictus XVI begroet. Sommige media hebben het over 150.000 belangstellenden.

Geloof & Kerkmaandag, 18 februari 2013

Kruisbestuiving bij kerkplanting

Ede | Kerkplantingsorganisatie International Church Plants (ICP) en de Academie Theologie van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) gaan samenwerken. De organisaties hebben een overeenkomst voor vier jaar getekend.

Sportmaandag, 18 februari 2013

De benedenverdieping deelt in de malaise

Waar op de bovenverdieping voorzitter Robert Veenstra een machtsstrijd voert tegenover invloedrijke sponsoren en een oud-voorzitter, daar is het op de benedenverdieping evenmin senang. Nog één punt scheidt Heerenveen van de rode streep.

Sportmaandag, 18 februari 2013

Het is heel vervelend en ook bloedirritant

Noem het desinteresse, noem het professionaliteit; feit is dat er in de kleedkamer van Heerenveen met geen woord gerept wordt over bestuurlijke onrust. Aanvoerder Ramon Zomer wil voor de gelegenheid best gastcollege geven over hoe het werkt in de BV betaald voetbal. ,,Daar worden de spelers overal buiten gehouden. Als er een nieuwe speler is aangetrokken lees ik dat ook op internet. Wij werken op de benedenverdieping; wat er boven ons gebeurt gaat ons niets aan.”

Sportmaandag, 18 februari 2013

ONS Sneek loopt geen averij op in fletse topper

Koploper ONS Boso Sneek heeft zaterdag geen averij opgelopen in de fletse topper in de hoofdklasse C tegen SVZW. Het duel eindigde zonder treffers en daarmee waren de Snekers, gezien de andere uitslagen, de grote winnaar van het weekeinde.

Sportmaandag, 18 februari 2013

Vreedzame fusie in Bolsward geeft hoop voor de toekomst

Bolsward | ,,Wat mut die Van der Goot hier. Die hoort bij de vijand”, klinkt het spottend vanuit de bestuurskamer van vijfdeklasser CAB, voorafgaand aan het treffen met Sparta’59 (2-1). Otte van der Goot speelt in het tweede elftal van Bolswardia, de zaterdagderdeklasser waarmee CAB na dit seizoen fuseert tot SC Bolsward.

Sportmaandag, 18 februari 2013

Imago

Toen Robert Veenstra op 26 mei 2010 werd voorgesteld als de nieuwe directeur van Heerenveen was ik tijdens de presentatie ongemeen fel in mijn vraagstelling. Ik beweer niet dat ik had voorzien dat hier een man zat die bijna drie jaar later clubicoon Riemer van der Velde aan de kant zou zetten, maar iets in me zei dat het geen goede combinatie was.

Sportmaandag, 18 februari 2013

Laat Riemer nog maar een keer poppetjes op hun plaats zetten

De soap bij sc Heerenveen kent maar geen einde. Wat vindt u nu, enkele dagen na de breuk tussen club en Riemer van der Velde én al het gedoe eromheen, van de situatie? Hoe nu verder? Een greep uit de reacties die gisteren bij ons binnenkwamen via de Facebook- en Twitterpagina van de sportredactie.

Sportmaandag, 18 februari 2013

DC Fryslân neemt met verlies afscheid van de ereklasse

Leeuwarden | Met de eervolle 12-8 nederlaag tegen landskampioen Volendam hebben de dammers van Damcombinatie Fryslân met opgeheven hoofd de Ereklasse verlaten. De ploeg had een stunt nodig tegen de lijstaanvoerder, maar dat bleek te veel gevraagd. De Oldehove sloot de competitie af met een 10-10 gelijkspel tegen Geleen en mag via de nacompetitie proberen het ereklasserschap te behouden.

Sportmaandag, 18 februari 2013

Broodnodige zege van LDODK tegen DVO

Gorredijk | Van een Henk Bijker-effect wilde niemand in Gorredijk spreken. Maar zijn rentree in de hoofdmacht van LDODK viel zaterdagavond wel samen met de broodnodige en derde competitiezege in de Korfbal League voor de formatie van Jan Sjoerd Pool. Een week na de vernedering door PKC in hetzelfde theater maakten de Gorredijkers voor eigen publiek in sporthal Kortezwaag korte metten met DVO: 25-19.

Sportmaandag, 18 februari 2013

Aris heeft genoeg aan een vlammende eerste helft

Leeuwarden | Aris Leeuwarden heeft zaterdag een zorgeloze overwinning behaald op Den Helder (86-60). Het pleit was feitelijk al na de eerste helft beslecht, toen met name het ijzersterke verdedigingswerk debet was aan de grote voorsprong bij rust (49-22). Dat de concentratie na de pauze zienderogen wegebde was jammer voor de fans in het eigen Kalverdijkje, maar viel getuige de reeds gelopen wedstrijd ook wel weer te billijken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties