Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 februari 2012.

Cultuurzaterdag, 18 februari 2012

Acteurs gezocht voor theaterstuk Hebeca

Leeuwarden | Regisseur Dirk Bruinsma zoekt acteurs voor de theatervoorstelling Hebeca die in september bij Jistrum wordt opgevoerd. Hij roept op spelers vanaf achttien jaar zich aan te melden voor de audities op 14 en 21 april. Hebeca moet de grootste locatietheatervoorstelling van 2012 worden. Het is een Friestalig stuk gespeeld door professionele Friese acteurs en amateurs uit de regio. Ook werkt muzikanten van Fanfare Joost Wiersma mee.

Cultuurzaterdag, 18 februari 2012

Single van Koudumse gepresenteerd

Leeuwarden | De single Huis te koop van Brechtje van Dijk uit Koudum is gisteren gepresenteerd in een te koop staande woning in Hilversum. Brechtje was in december winnaar van de Top 2000 Cover Contest van Radio 2. Huis te koop is een bewerking van House for Sale van de Nederlandse band Lucifer van Margriet Eshuijs. Als winnaar van de wedstrijd mocht zij het nummer opnemen in een professionele geluidsstudio, met producers Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Fluitsma was gisteren aanwezig bij de presentatie, net als Margriet Eshuijs en NCRV-presentator Bert Kranenbarg.

Hoofdartikelzaterdag, 18 februari 2012

Onderzoek naar de brieven van Paulus

Filosofen en theologen uit Groningen en Nijmegen gaan onderzoek doen naar de brieven van de apostel Paulus. Veel mensen die hierover lezen of horen, gaan er schouderophalend aan voorbij. Als er één apostel is over wie veel negatiefs de ronde doet, dan is dat Paulus. De brieven die hij schreef aan jonge christelijke gemeenten en die zijn opgenomen in de Bijbel, zijn taaie kost. De zinnen zijn veel te lang en de gedachtegangen die er in worden uitgedrukt, zijn moeilijk navolgbaar. Sommige theologen vinden Paulus zelfs een verwarde man.

Regiozaterdag, 18 februari 2012

Friezen krijgen straks hogere ozb-aanslag

Leeuwarden | Friezen met een eigen woning moeten in 2012 meer onroerendezaakbelasting (ozb) betalen. Op Terschelling stijgt de ozb-aanslag die de gemeente jaarlijks oplegt met 13,9 procent. Het Bildt is de enige gemeente waar eigenwoningbezitters minder ozb betalen (1,4 procent verlaging).

Regiozaterdag, 18 februari 2012

Liudger draait vmbo terug naar mavo

Drachten | De locatie Splitting van csg Liudger in Drachten gaat volgend schooljaar, als de nieuwbouw klaar is, twee leerwegen van het vmbo weer mavo noemen. Het gaat om de theoretische leerweg (tl) en gemengde leerweg (gl). Het Liudger vindt dat die naam duidelijker is en voor meer kwaliteit staat.

Regiozaterdag, 18 februari 2012

Een sjaal breien is heus niet zo moeilijk

Dokkum | Door omstandigheden kwam Bonnie Holwerda (50) in de bijstand terecht. Ze verhuisde terug naar Fryslân, met het idee om hier een eigen zaak te beginnen. Dat lukte: twee weken geleden opende ze stoffenwinkel Tante Bontje, aan de Aalsumerpoort in Dokkum.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 februari 2012

Kerkennacht uithangbord naar onkerkelijken

Bijna een kwart van de bezoekers van de zogeheten Kerkennacht is onkerkelijk. Dat blijkt uit het onderzoek Ik vond de kerk al cool dat gisteren werd gepresenteerd. Het initiatief lijkt een groeibriljant te zijn.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 februari 2012

Lex Boot landelijke coach PKN-pastores

Utrecht | Wijkpredikant ds. Lex Boot van de Nieuwe Kerk in Harderwijk stapt op 1 maart over naar een landelijke functie. Binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) gaat hij zich toeleggen op begeleiding en coaching van predikanten en kerkelijk werkers die zorg hebben over hun functioneren. In de dienst van zondag 4 maart neemt de Protestantse Gemeente Harderwijk afscheid en bevestigt landelijk scriba dr. Arjen Plaisier hem voor zijn nieuwe opdracht.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 februari 2012

Nederlandse ‘Ark van Noach’ mag nog niet open

Dordrecht | De gemeente Dordrecht staat positief tegenover het project de Ark van Noach, maar wil wel dat bouwer Johan Huibers bouwtekeningen en berekeningen laat zien. „Eerder geven we geen groen licht voor de openstelling”, zegt wethouder Piet Sleeking.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 februari 2012

Ledensysteem Protestantse Kerk nog niet vlekkeloos

Leeuwarden/Utrecht | Gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland hebben in januari last gehad van het feit dat het nieuwe ledenregistratiesysteem nog niet overal vlekkeloos loopt. Bij Kerkbalans ging er in veel gemeenten, waaronder Leeuwarden, van alles mis.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 februari 2012

Wim Beekman naar kerkrentmeesters

Leeuwarden | Ds. Wim Beekman uit Koudum spreekt de komende twee maanden zowel voor de Friese als voor de landelijke kerkrentmeesters van de Protestante Kerk. De predikant van Molkwerum en Warns vertelt op maandag 12 maart tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB), afdeling Friesland over zijn studie ‘Leve de dorpskerk’. De avond is in de Kurioskerk in Leeuwarden (19.45 uur). Op 21 april is Beekman naast prof. Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), spreker op het landelijke VKB-congres in Nieuwegein. Beekman gaat in op de mogelijkheden en beperkingen van kleine kerkelijke gemeenten in kleine dorpsgemeenschappen.

Sportzaterdag, 18 februari 2012

Besluiteloos Heerenveen houdt nét genoeg over

Heerenveen | Sportclub Heerenveen heeft zich gisteravond weer eens nadrukkelijker in de strijd om een topklassering gemengd. In het thuisduel met NAC Breda lieten de manschappen van trainer Ron Jans genoeg kansen maar geen punten liggen, waardoor 2012 vooralsnog enkel victorie blijft brengen.

Sportzaterdag, 18 februari 2012

Veiling Cambuurshirts voor het goede doel

Surhuisterveen | Via de websites marktplaats.nl en saving-lives.nl kunnen mensen tot en met zaterdag 17 maart bieden op een gesigneerd shirt van SC Cambuur. De vijf hoogste bieders krijgen ieder een shirt. De vijf shirts worden geveild door een groep voetballiefhebbers uit Surhuisterveen en Harkema die in juni de Alpe d’Huez opfietsen. Het geld dat wordt opgehaald gaat in z’n geheel naar het Koningin Wilhelminafonds (KWF), ten behoeve van de kankerbestrijding.

Sportzaterdag, 18 februari 2012

Oud-sponsor Feenstra keert terug bij Flyers

Heerenveen | Oude tijden herleven bij ijshockeyclub Friesland Flyers. De Heerenveense eredivisionist maakte gistermiddag namelijk bekend dat de organisatie op de schop gaat en dat toppers van weleer een rol gaan spelen in het beleid van de club. Het zijn bepaald niet de minste namen die ‘terugkeren’ bij Flyers: naast de succesvolle oud-spelers Marcel en Gert Nijland (broers) en Jan Janssen gaat ook Sjoerd Feenstra zich weer inzetten voor de club.

Sportzaterdag, 18 februari 2012

Hese haakt af bij Cambuur, De Vries en Schepers terug

Leeuwarden | SC Cambuur kampt nog altijd met grote personele problemen. De ploeg treedt daarom ook vanavond in de thuiswedstrijd tegen Sparta aan met een gehavend en gewijzigd elftal. Het nieuwste slachtoffer van de blessuregolf die de Leeuwarders al weken teistert, werd gisteren verdediger Léon Hese. Hij verstapte zich tijdens de training.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties