Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 februari 2009.

Cultuurwoensdag, 18 februari 2009

Muziek maken in ruil voor ’n biertje

Voor de vierde keer is The Pitch Amplified in Burdaard, een muziekavond van jeugdhonk The Pitch. Nadat de traditionele muziekavonden met coverbands door geldgebrek niet meer mogelijk bleken te zijn, startte een groep enthousiaste jongeren een ‘talentenpodium’ met plek voor beginnende bands. Dat blijkt succesvol.

Cultuurwoensdag, 18 februari 2009

Jan de Haan krijgt twee opdrachten voor composities

Oranjewoud - Componist Jan de Haan (1951) uit Oranjewoud heeft twee prestigieuze compositieopdrachten in de wacht gesleept. Dat heeft de componist gisteren laten weten.

Cultuurwoensdag, 18 februari 2009

NK Harmonie en Fanfare samen op 4 april in Venlo

Venlo - Het NK Fanfare en Harmonie worden tegelijkertijd gehouden op zaterdag 4 april in de Maaspoort in Venlo. De Stichting Nederlandse KampioensWedstrijden (NKW) heeft dat besloten, nadat voor beide NK’s erg weinig belangstelling was. De NKW is een samenwerkingsverband van de drie landelijke muziekorganisaties.

Cultuurwoensdag, 18 februari 2009

Gouden Spiker Festival voortaan in De Wier in Ureterp

Ureterp - Het Gouden Spiker Festival wordt voortaan in Ureterp gehouden. De afgelopen veertien jaar vond dit populaire muziekevenement plaats in de gereformeerde en hervormde kerk van Bakkeveen. De Stichting Culturele Activiteiten Opsterland wijkt nu uit naar mfc De Wier in Ureterp waar voor de orkesten meer mogelijkheden zijn voor inspelen.

Economiewoensdag, 18 februari 2009

ING gaat terug naar de basis van bankieren

Amsterdam - ING gaat terug naar de basis van bankieren en richt zich op sparen en investeren. De complexiteit van het financiële concern wordt teruggebracht. Dat zei president-commissaris en aankomend topman Jan Hommen van ING in een toelichting bij de definitieve cijfers van 2008.

Economiewoensdag, 18 februari 2009

Watermakers uit Franeker voor marine Marokko

Franeker - KissTec uit Franeker heeft de opdracht binnengehaald om watermakers te leveren voor de schepen van de Marokkaanse marine. Watermakers zijn apparaten die zout of vervuild water omzetten in fris drinkwater.

Hoofdartikelwoensdag, 18 februari 2009

De crisis, de riedeltjes...

Het was een belangrijke dag in Den Haag, gisteren. Het Centraal Plan Bureau (CPB) kwam met cijfers over de recessie die ernstiger waren dan de meeste mensen - onder wie politici - dachten. Radio- en televisieuitzendingen gaven met verve een nog somberder beeld van de werkelijkheid dan ze al enkele maanden doen. In talloze variaties kwamen ‘de deskundigen’ aan het woord - van politici tot hoogleraren economie en mensen die al werkloos zijn geworden. Het is ernstig, dat is de conclusie.

Regiowoensdag, 18 februari 2009

Bedrijven in NO-Fryslân zoeken vrouw

Franeker - Met het project ‘Baas zoekt vrouw’ wil de Sociale Dienst Noardwest Fryslân vrouwen die thuis blijven om voor de kinderen te zorgen, aan een werkgever koppelen. Want ondanks de slechte economische tijden zijn in de regio nog steeds werknemers nodig.

Regiowoensdag, 18 februari 2009

Knutselen hoeft niet altijd met een figuurzaag

Oudemirdum - Vilten is een leuke handwerk-bezigheid, die kinderen vroeger op de lagere school leerden. Tegenwoordig moeten ze ervoor naar een vakantiecursus van De Knutselkeet.

Regiowoensdag, 18 februari 2009

Fryslân krijgt de eerste Herbergiers

Wyns/Dronrijp - Een boerderij aan de Herewei in Dronrijp en de oude zuivelfabriek in Wyns worden verbouwd tot woonvormen voor dementerende ouderen.

Regiowoensdag, 18 februari 2009

Meer Friese junks willen hulpproject

Drachten - Veel verslaafden in Fryslân willen ook wel meedoen aan een het heroďne-project, waarbij ze de drugs krijgen mits ze hun leven beteren. In Drachten kwam het bijna tot een burgerinitiatief.

Regiowoensdag, 18 februari 2009

Een dag lang vangen en duiken tijdens keepersdag

Franeker - Uit alle hoeken van Fryslân en ver daarbuiten kwamen ze gisteren naar Franeker voor de keeperspromotiedag van Frans Hoek. Jongens van zes jaar oud maar ook A-junioren en meisjes. Een dag lang vangen, duiken en strijden om de titel Beste keeper van Friesland.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 februari 2009

Leeuwarder Titus Brandsma Parochie viert drie jubilea

Leeuwarden - Liefst drie jubilea gedenkt de Leeuwarder Titus Brandsma Parochie dit jaar. Dat gebeurt onder meer met lezingen, een expositie, een internationale reis en een geschiedenisboek. Overkoepelend thema is: Terug naar de Bron.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 februari 2009

Eerste Friese afdeling van Hulp in Praktijk (HiP)

Siegerswoude - Stichting Hulp in Praktijk (HiP) opent zondag een helpdesk in Frieschepalen/Siegerswoude. Het is de eerste afdeling in Fryslân van de stichting, en de dertiende in Nederland. HiP slaat een brug tussen hulpbieders uit kerken en mensen uit de samenleving die hulp nodig hebben.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 februari 2009

Bied jongeren ‘shop van welbevinden’

Vorige week pleitte ds. Wim Stougie uit Burgum in deze krant voor een Fries platform voor de integrale aanpak van jeugdwerk. Ds. Foekje-Fleur Fink meent dat kerken op zoek moeten naar een nieuwe vorm van present-zijn onder jongeren.

Sportwoensdag, 18 februari 2009

Cambuur is het ‘muisje’ tegen Zwolle

Leeuwarden - FC Zwolle heeft gisteren Cambuur op een onnodige nederlaag getrakteerd. De Friezen mochten thuis domineren, maar liepen uiteindelijk in het Zwolse mes. Of zoals Cambuur-trainer Stanley Menzo het verwoordde: ,,Zwolle heeft optimaal geprofiteerd van onze fouten.”

Sportwoensdag, 18 februari 2009

Flyers wint meer met ‘vliegende keep’ Maghielse

Akkrum - Maverick en Iceman, het zijn de stoere hoofdrolspelers in Top Gun, een film over vechtpiloten. Martijn Maghielse droomt ervan ooit een F-16 te besturen en is de rolprent maar weer eens aan het bekijken. Voor het interview drukt de Akkrumer dus de pauzeknop in. Want komend weekeinde wachten de play-offs voor de goalie bij Hajé Flyers en Maghielse is bij Heerenveen de Iceman. Hij moet in de strijd om de landstitel het hoofd koel houden. ,,Ik ben er klaar voor.”

Sportwoensdag, 18 februari 2009

Samenwerking Heerenveen en Emmen

Heerenveen Sportclub Heerenveen gaat nauw samenwerken met FC Emmen. Beide profclubs hebben daartoe gisteren een contract voor onbepaalde tijd gesloten. Details van de overeenkomst maken de twee partijen morgenavond bekend tijdens een persbijeenkomst in het stadion van Emmen.

Sportwoensdag, 18 februari 2009

‘PSV wil Beerens terughalen’

Heerenveen Landskampioen PSV wil Roy Beerens van sc Heerenveen terug naar Eindhoven halen. Dat meldt De Telegraaf. De belangstelling voor Beerens is pikant, omdat hij zijn opleiding bij PSV genoot.

Sportwoensdag, 18 februari 2009

Stroetinga derde, Posthuma blijft leider

Cordoba Wim Stroetinga uit Waskemeer is gisteren als derde geëindigd in de tweede etappe van de Ruta del Sol. De Nederlandse renner moest na een rit over 164,2 kilometer van Vegas del Genil naar Cordoba de Belg Gert Steegmans en de Italiaan Danilo Napolitano in de massasprint voor zich dulden. Joost Posthuma behield zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Sportwoensdag, 18 februari 2009

Groenveld alleen aan de leiding

Jorwert Folkert Groenveld uit Jutrijp heeft na de derde ronde van het Fries kampioenschap Fries dammen alleen de leiding genomen. In de derde ronde in Jorwert won Groenveld gisteravond van Marten Walinga, na een blunder van de Fries kampioen van 2000 uit Waaksens. Met drie overwinningen uit even zo vele partijen is Groenveld voorlopig nog ongenaakbaar.

Sportwoensdag, 18 februari 2009

Bijlsma en Keuning schaakkampioen

Sneek Op het Bogerman Schaakfestijn, het Fries kampioenschap jeugdschaken, hebben Nick Bijlsma en Selwin Keuning hun favorietenrol volledig waargemaakt. Beiden Snekers wonnen de afgelopen dagen in hun leeftijdsgroep alle partijen en hierop viel helemaal niets af te dingen. Bijlsma (categorie C) met 7 uit 7 en Keuning (categorie D) met 9 uit 9 moesten plichtmatig dit kampioenschap spelen om zich te plaatsen voor de nationaal kampioenschappen. Deze worden gehouden in respectievelijk Venlo tijdens de meivakantie en in Rijswijk tijdens de hemelvaartvakantie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties