Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 januari 2017.

Hoofdartikelwoensdag, 18 januari 2017

Snelle beslissingen over veenweidegebied

Negen procent van de Nederlandse bodem aan de oppervlakte is veen. Veen stelt specifieke eisen aan de manier waarop op die grondsoort wordt gebouwd, wegen worden aangelegd en landbouw wordt bedreven. In Fryslân zijn omvangrijke veengebieden, die niet allemaal gelijk zijn. De ondergrond van veen kan bijvoorbeeld verschillen per gebied. Sommige delen hebben klei als onderlaag, op andere plaatsen is dat niet het geval. Een ander verschil is de dikte van de veenlaag. In de polders rondom de Grutte Brekken, bij Lemmer, is de veenlaag het dikst: op sommige plekken wel vier meter.

Regiowoensdag, 18 januari 2017

Fryslân wil trajectcontroles invoeren

Leeuwarden - Fryslân wil trajectcontroles invoeren op provinciale wegen en op plaatsen waar aan de weg wordt gewerkt. De provincie gaat het Openbaar Ministerie vragen om in Fryslân deze digitale trajectcontroles te beginnen.

Regiowoensdag, 18 januari 2017

Toch weer een sociaal restaurant

Leeuwarden - ,,Ik ben nu gelukkiger dan wanneer ik de hoofdprijs in de Postcodeloterij had gewonnen!" Glunderend bekijkt Ina Veenstra de drukte om haar heen in het restaurant van Het Nieuwe Hoek in Leeuwarden.

Regiowoensdag, 18 januari 2017

Vlieland in actie om cola-wikkels op te ruimen

Vlieland - Op Vlieland zijn dit weekeinde net als op Texel wikkels aangespoeld die bestemd waren voor Coca Cola-flessen. Eilander Klaas Houter is de afgelopen dagen met een groep vrijwilligers bezig geweest om het plastic van het strand te halen. Hij heeft een kar gehuurd om de boel op te ruimen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties