Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 17 oktober 2013.

Economiedonderdag, 17 oktober 2013

Friese haarkleurkragen veroveren de internationale kappersmarkt

Na drie jaar productontwikkeling en gesprekken met honderden kappers is er succes voor Looks in Sint Nicolaasga. Opdrachten komen per tientallen binnen voor een product waarmee kappers beter haarkleuradvies kunnen geven. Door Simon Talsma.

Hoofdartikeldonderdag, 17 oktober 2013

Relatie met Rusland: terecht ongemakkelijk

Het zou een mooi Russisch-Nederlands jaar moeten worden, maar het is anders gegaan: de relatie tussen beide landen is de laatste maanden herhaaldelijk op de proef gesteld. Denk aan de Nederlandse protesten tegen het homobeleid van Rusland. Of aan de politie-inval in het het huis van een Russische diplomaat, de beschuldiging van piraterij van Greenpeace-medewerkers of aan de recente binnendringing van Russen in het huis van een Nederlandse diplomaat in Moskou.

Regiodonderdag, 17 oktober 2013

SP slechts in twee gemeenten

Harlingen | De gemeenteraadsverkiezingen komen te vroeg voor de SP in Fryslân. Dat zegt regioconsulent Jos van der Horst. Slechts in twee Friese gemeenten doet de partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014: in Súdwest-Fryslân en in Smallingerland. Bij de herindelingsverkiezingen op 13 november komt de SP helemaal niet voor op de stembiljetten.

Regiodonderdag, 17 oktober 2013

EVT blijft gewoon varen

Terschelling | De Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) blijft ook na 1 februari 2014 afvaarten aanbieden tussen Harlingen en Terschelling. De rederij trekt zich niets aan van het besluit van staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) die dinsdag besloot dat alleen Rederij Doeksen nog gebruik mag maken van de aanlegbruggen. Directeur Erwin Rob verwacht dat ofwel de Tweede Kamer, ofwel de rechter de staatssecretaris terugfluit. Maar ook als dat niet gebeurt, ,,zitten we voorlopig op de lijn om gewoon te blijven varen”.

Regiodonderdag, 17 oktober 2013

Na 2014 geen groot toernooi in Thialf

Heerenveen | Voor het eerst sinds vijftien jaar wordt in het schaatsseizoen 2015/2016 geen groot toernooi verreden in ijsstadion Thialf in Heerenveen. De internationale schaatsfederatie ISU heeft Nederland voor dat seizoen geen enkele titelstrijd toegewezen. Gisteren werd bekend dat de WK allround in maart 2016 naar Berlijn gaan.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 oktober 2013

Huub Oosterhuis is een veelzijdige paus

In Amsterdam wordt vanavond de biografie van Huub Oosterhuis gepresenteerd. De paus van Amsterdam zorgde de afgelopen weken al voor ophef in de media, met name door uitspraken over prinses Beatrix in het boek.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 oktober 2013

Religie stelt vragen die de dagelijkse routines overstijgen

Hoe kan theologie in een seculiere context van betekenis blijven? Dr. Christa Anbeek pleitte gisteren tijdens haar oratie voor een theologiebeoefening waar het kwetsbare leven gedeeld mag worden.

Sportdonderdag, 17 oktober 2013

Westra doet het licht uit in Chrono des Nations

Tijnje | Lieuwe Westra start zondag voor de allerlaatste keer in een officiële wedstrijd in het shirt van Vacansoleil-DCM. De renner uit Tijnje, die na dit seizoen bij de Russische formatie Astana rijdt, doet mee aan de Chrono de Nations, een individuele tijdrit van 57 kilometer rond het Franse Herbiers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties