Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 17 oktober 2012.

Cultuurwoensdag, 17 oktober 2012

Keramiekcursisten Parnas naar Boksum

Boksum | Cursisten van Paulien Ploeger, oud-keramiekdocent bij kunstencentrum Parnas, kunnen voortaan terecht bij vereniging Klaaiwurk in Boksum. Klaaiwurk heeft de complete inboedel van de keramiekafdeling van Parnas overgenomen.

Cultuurwoensdag, 17 oktober 2012

Weer loterijgeld voor Fries Museum

Leeuwarden | Het Fries Museum in Leeuwarden krijgt ook de komende vijf jaar steun van de BankGiro Loterij. Dat meldde het museum gisteren.

Cultuurwoensdag, 17 oktober 2012

Christelijke dichteres Inge Lievaart (95) overleden

Scheveningen | Dichteres Inge Lievaart is maandag op 95-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Scheveningen. Ze was bekend van haar religieuze en mystieke gedichten.

Economiewoensdag, 17 oktober 2012

AB Telecom ingelijfd door Accent

Sneek/Stiens | Automatisering- en telecombedrijf Accent in Sneek neemt het Stienser AB-Telecom over. Drie medewerkers gaan mee. Dat hebben de bedrijven gisteren gemeld. AB Telecom verzorgt telefonie- en telecomproducten en -diensten. Accent is een IT-bedrijf met dertig werknemers en werkt vooral in Noord-Nederland. Accent denkt dat met de Stienser kennis beter data en telefonie kunnen worden gecombineerd in één netwerk voor de klant.

Economiewoensdag, 17 oktober 2012

Tewaterlating loodsvaartuig Barkmeijer

Stroobos | Bij scheepswerf Barkmeijer in Stroobos wordt vrijdag het tweede loodsvaartuig in een serie van drie te water gelaten. De ms Pollux is een zeegaand vaartuig met een lengte van 82 meter, een breedte van 13,40 meter en een diepgang van 4,80 meter. Aan boord is er ruimte voor 45 opvarenden. De oplevering van de Pollux is medio 2013. Het eerste schip in de serie, de Polaris, is begin deze maand geleverd aan het Nederlands Loodswezen en gedoopt door koningin Beatrix.

Economiewoensdag, 17 oktober 2012

Faillissement uitgesproken over staalbedrijf Taekema

Leeuwarden | Betonstaalbedrijf Taekema in Twijzelerheide is failliet. Het faillissement is gisteren door de rechtbank in Leeuwarden uitgesproken. Bij het bedrijf zijn ruim 35 mensen in dienst. In betere tijden werkten er bij het bedrijf ongeveer tachtig mensen. Taekema heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Economiewoensdag, 17 oktober 2012

Proeven ammoniakarm mestuitrijden in Wâlden

Burgum | De Vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) wil komend voorjaar een nieuwe proef in het gebied opzetten om bovengronds mest uit te rijden met een sterk verminderde ammoniakuitstoot. Vorige week meldde staatssecretaris Henk Bleker dat de voorgaande proefopzet niet een verlenging krijgt omdat de resultaten niet hebben geleid tot een reductie van de uitstoot in de lucht. Hij liet wel enkele mogelijkheden open om onder bepaalde voorwaarden de mest bovengronds uit te rijden in plaats van te injecteren. De NFW wil met deze uitzonderingen aan de slag om nog voor het nieuwe groeiseizoen een nieuw wetenschappelijk onderbouwd onderzoeksvoorstel op tafel te hebben.

Hoofdartikelwoensdag, 17 oktober 2012

Op eigen benen staan, maar binnen de EU

In Europa klinkt van de Schotse hooglanden tot aan de Spaanse Pyreneeën de roep om meer onafhankelijkheid. Het verschijnsel is Europa niet geheel onbekend dankzij separatistische Basken en Noord-Italianen, maar in korte tijd is het aantal ontevredenen drastisch toegenomen. Steeds meer regio’s willen zich ontworstelen aan het centrale bestuur. Net zoals bij de Basken en Noord-Italianen spelen culturele verschillen een rol, maar het nieuwe separatisme wordt ook aangejaagd door economische motieven.

Regiowoensdag, 17 oktober 2012

Ast de polityk echt nedich hast, kinne se je ynienen net mear

Ze zouden hem tot het uiterste steunen, maar nu het erop aankomt, draaien ze een voor een voor hun beloftes weg. Aat Oosenbrug van Tuinderij & Camping De Cuynder in Donkerbroek is zwaar teleurgesteld in politici.

Regiowoensdag, 17 oktober 2012

Hayo Apotheker: niet alleen maar naar Leeuwarden kijken

Sneek | Er moet vanuit de provincie meer aandacht komen voor de potentie van watersport en alles wat daarmee samenhangt. Dat vindt Hayo Apotheker, burgemeester van Súdwest-Fryslân. Hij roept de drie andere kerngemeenten in Fryslân - Smallingerland, Heerenveen en Leeuwarden - dan ook op om samen op te trekken richting provincie, het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) en Brussel.

Regiowoensdag, 17 oktober 2012

Het asbest in Boazum is vrijdag opgeruimd

Boazum | Asbestsaneringsbedrijf Search heeft deze week nog nodig om het asbest op te ruimen dat vorige week donderdagnacht bij de brand in een loods in Boazum is vrijgekomen. Dat maakte projectmanager Martin Zunnebeld gisteravond bekend tijdens een informatieavond die de gemeente Littenseradiel voor de inwoners van Boazum had belegd.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 oktober 2012

Amerikaanse president is de priester van de natie

Amerikaanse presidenten moeten worden gezien als ,,priester van de natie’’. Dat zei politiek wetenschapper dr. Erin Wilson gisteravond bij een debat aan de RuG in Groningen.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 oktober 2012

11 miljoen nodig voor ‘Nieuw Hydepark’

Utrecht | De Protestantse Kerk ontwikkelt een ‘huis van de kerk’ op het landgoed Hydepark in Doorn. ‘Nieuw Hydepark’, zoals het wordt genoemd, omvat een conferentiehotel voor bezinning, opleiding, studie en conferenties en een vakantiehotel, primair voor mensen die afhankelijk zijn van zorgverlening en begeleiding.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties