Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 17 augustus 2016.

Economiewoensdag, 17 augustus 2016

Slecht tarwejaar voor de akkerbouwers

Leeuwarden - Akkerbouwers zijn momenteel van ┤s ochtends vroeg tot soms in de nacht bezig om de tarwe van het land te krijgen. Hoge prijzen zullen ze er echter niet voor ontvangen. Gisteren maakte de Co÷peratieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging CZAV de voorschotprijzen voor de oogst van dit jaar bekend: 122,50 euro per ton (ruim twaalf cent per kilo) voor maaltarwe, 115 euro voor voertarwe en 105 euro voor gerst. Daarmee komen de tarweprijzen tien euro onder de prijs van vorig jaar en de gerstprijs vijftien euro onder die van 2015. De graantelers ontvangen daarmee de laagste prijs in zeven jaar. Bij de CZAV zijn 3100 (boeren)bedrijven aangesloten.

Hoofdartikelwoensdag, 17 augustus 2016

Opkomst Trump mede door falende partijtop

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk begint het geduld van de Republikeinse partijtop met presidentskandidaat Donald Trump op te raken. Er gaat bijna geen dag voorbij of Trump komt in het nieuws met een omstreden uitspraak. Vorige week betichtte hij president Barack Obama ervan de oprichter te zijn van de terreurbeweging Islamitische Staat. Ook opperde hij dat zijn achterban naar de wapens zou grijpen mocht zijn Democratische tegenstrever Hillary Clinton de verkiezingen winnen. Of hij het nu meende of niet, de vermeende doodsbedreiging is voor veel prominente partijgenoten het zoveelste bewijs dat Trump niet geschikt is om president van de Verenigde Staten te worden.

Regiowoensdag, 17 augustus 2016

Maximum snelheid omlaag voor zelfrijdende bus

Appelscha - De maximum snelheid op de Wester Es gaat tussen het toeristisch centrum van Appelscha en het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer vanaf morgen tijdelijk omlaag naar dertig kilometer per uur.

Regiowoensdag, 17 augustus 2016

Onvrede in De Tike over woonbeleid gemeente

De Tike - De gemeente Smallingerland moet bij het woonbeleid meer rekening houden met dreigende bevolkingskrimp in de dorpen rond Drachten. Dat stelt Dorpsbelang De Tike in een inspraakreactie op het nieuwe woonbeleid, dat onlangs is vastgesteld.

Regiowoensdag, 17 augustus 2016

Leeuwarden durfde niet in te grijpen bij Psy-fi festival

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden durfde niet in te grijpen toen het festival Psy-fi vorig jaar over de geluidsnormen heen ging. Dat betoogde advocaat Haakmeester gisteren tijdens een rechtszaak in Leeuwarden. Zij vertegenwoordigde mevrouw Van Gelder, die ruim een kilometer van het festivalterrein woont en tevens de partner is van de oprichter van Groene Ster Duurzaam. Zowel die stichting als mevrouw Van Gelder vochten de vergunning aan.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 augustus 2016

Kerk helpt een overvallen pompstation

Stone Mountain - Malik Waliyani, mede-eigenaar van een benzinestation in Stone Mountain (Georgia), heeft op een bijzondere wijze hulp gekregen van een naburige kerk. Op 11 juli werd zijn benzinestation overvallen. Niet alleen werd er geld weggenomen maar ook goederen. De aangerichte schade was aanzienlijk. De pech was dat het allemaal niet gedekt werd door de verzekering. De buren van de kerk, de Smoke Baptist Church in Stone Mountain, hoorden van het onheil. Voorganger Chris George besprak het met zijn medewerkers hoe ze Waliyani konden helpen. De zondag ervoor had hij uit Amos gepreekt over het thema dat er dingen goed mis zijn in de Verenigde Staten en dat het 'onze roeping is om deel van de oplossing te zijn┤.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties