Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 17 augustus 2006.

Bijschriftdonderdag, 17 augustus 2006

Rijk

Lezen: Lucas 16:19-21

Bijschriftdonderdag, 17 augustus 2006

Kloof

Lezen: Lucas 16:24-26

Economiedonderdag, 17 augustus 2006

Kapper, soms ambacht, soms kunst

Kollumerzwaag - Als kapper voor jezelf beginnen en dan gelijk mede-eigenaar van vijf kapperszaken worden. Je moet het maar durven. Maar Dirk Henstra (34) wist waar hij aan begon toen hij twee jaar geleden besloot in het kappersbedrijf van Ron Verhoef Haarmode te stappen. Over zeven jaar is de kappersketen in Noordoost-Fryslân helemaal van hem. En van zijn vrouw Grada (36), die begin dit jaar zonder enig kappersverleden hun bedrijf binnenstapte. ,,Een eigen bedrijf begin je samen'', vinden zij.

Economiedonderdag, 17 augustus 2006

Grote order Van der Heide

Kollum - Van der Heide uit Kollum heeft een grote order binnengehaald bij RandstadRail. Het bedrijf mag de roestbescherming maken voor de metrotunnel van de nieuwe lightrailverbinding tussen Rotterdam en Den Haag. Ook mag het de bliksembeveiliging leveren. Het project is goed voor zes mensjaren werk, aldus directeur S. Resink. Van der Heide krijgt 350.000 euro voor de opdracht.

Hoofdartikeldonderdag, 17 augustus 2006

Spelling - waar gaat die over?

Het is een heikel onderwerp, de spelling. Mensen met een echte mening over de wijze waarop de woorden dienen te worden geschreven, zijn meestal fanatiek. Hoe verschillend de meningen ook kunnen zijn over, bijvoorbeeld de schrijfwijze van: barbecuen (spelling 1995), of barbecueën (2005), ze hebben gemeenschappelijk de overtuiging dat het over iets heel belangrijks gaat.

Regiodonderdag, 17 augustus 2006

Toch voorlichting over ‘ramp’

Leeuwarden - Er komt alsnog een informatiebijeenkomst voor omwonenden van het voormalige Douna-terrein in Leeuwarden. Daarmee wil loco-burgemeester Florijn de onrust wegnemen die onder de bewoners is ontstaan toen duidelijk werd dat vlakbij chemisch bedrijf Altuglas geheid gaat worden.

Regiodonderdag, 17 augustus 2006

Brundel pakt zijn zege

Sloten - Sinds Tony Brundel uit Gaastmeer meedoet aan de IFKS pakt de recreatie-ondernemer elk seizoen wel een dagzege. De titelverdediger won gistermiddag met zijn Lytse Lies de zenuwslopende drijfpartij op het Slotermeer bij Sloten. Drie andere oud-kampioenen zaten hem op de hielen: Jacob Huisman, Jeroen de Vos en Sieb Meijer.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 augustus 2006

Parel van Middeleeuwse bouwkunst

De monumentale kerk van Jistrum kent een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1230. Het is een parel van Middeleeuwse bouwkunst, in Romano-Gotische stijl, met schitterende gemetselde gewelven. Heel bijzonder voor Fryslân is de windwijzer in de vorm van een paard. Kerkrentmeester Rypke Sietzema beschrijft het gebouw en zijn geschiedenis.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 augustus 2006

‘Belast je kind niet met je verleden’

Als je kind een andere weg gaat in kerk, geloof en leven is dat soms pijnlijk voor (groot)ouders. In het Friesch Dagblad de komende weken een serie artikelen over vragen en thema’s die kunnen leven bij ouders. Vandaag deel 2: over ouderlijke verantwoordelijkheid.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 augustus 2006

Boodschap van liefde en verzoening

De islam roept bij veel Nederlanders angst en weerstand op. Moslimjongeren zijn vaak negatief in het nieuws. Dat was een reden om in Middelburg een jongerenuitwisseling te starten met christelijke, islamitische en ‘seculiere’ jongeren. Afgelopen week kwamen Nederlanders, Engelsen en Palestijnen uit Jaffa en Oost-Jeruzalem bij elkaar voor een intensieve ontmoeting. Het project werd gedragen door de protestantse gemeenten op Walcheren. Predikant Stefan Francke blikt terug.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 augustus 2006

Verhalen kerksluitingen geven onjuist beeld

Utrecht - Stichting Open Doors meldde vorige week dat er opnieuw een kerk is gesloten in Indonesië. Het zou gaan om de laatste kerk van het subdistrict Ciparay in Bandung, liet Open Doors weten. Volgens Bert Boer, directeur Buitenland van Kerkinactie, is het beeld van strenge christenvervolging in Indonesië doorgaans onjuist en zelfs gevaarlijk voor de positie van kerken en christenen in Indonesië.

Weerdonderdag, 17 augustus 2006

Zwoel

Vandaag hebben we te maken met een zwoel weertype. Het wordt met 23 of 24 graden een flink warme dag. De zuidoostenwind is zwak, hooguit matig. Vooral vanmiddag neemt de kans op enkele stevige regen- of onweersbuien toe. Vanavond is het droog en later vannacht en morgenochtend volgt nog veel regen met kans op onweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties