Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 augustus 2004.

Bijschriftdinsdag, 17 augustus 2004

Zorg voor vertrouwen

Het fijne leven kan overwoekerd worden door een constante zorg: hoe materieel in leven te blijven?

Dossierdinsdag, 17 augustus 2004

Merkekeatsen


Dossierdinsdag, 17 augustus 2004

Skűtsjesilen


Dossierdinsdag, 17 augustus 2004

Windmill cup


Dossierdinsdag, 17 augustus 2004

Teatsen


Dossierdinsdag, 17 augustus 2004

Beachvolleybal


Dossierdinsdag, 17 augustus 2004

Pjuk


Dossierdinsdag, 17 augustus 2004

Zwart-Wit


Economiedinsdag, 17 augustus 2004

Smart IT Services neemt Defacto over

Heerenveen - Smart IT Services heeft de activiteiten van Defacto ICT Services te Groningen overgenomen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Smart IT Services opent hiermee zijn derde vestiging. Andere vestigingen zijn in Heerenveen en Almelo.

Economiedinsdag, 17 augustus 2004

Studiowerk Friesch Dagblad uitbesteed

Leeuwarden - Het Friesch Dagblad beëindigt per 1 januari 2005 de zogeheten studioactiviteiten ten dienste van de advertentieopmaak. De werkzaamheden worden vanaf die datum extern verricht. De gesprekken daarover met een bedrijf bevinden zich in een afrondend stadium.

Hoofdartikeldinsdag, 17 augustus 2004

De dode militair, het risico…

Nu de tweede Nederlandse militair in Irak is omgekomen, komt onmiddellijk de vraag op of Nederland nog wel met een militaire troepenmacht in dat land moet blijven. En die vraag zal blijven komen als er onverhoopt weer Nederlanders omkomen bij hun werk, dat is bedoeld om de bevolking in het zuiden van Irak veiligheid te bieden. De vraag is internationaal gezien niet zo bijzonder. Spanje trok zijn troepen terug, evenals de Filipijnen. Sommige landen blijken bereid te zijn hun solidariteit met de bevolking van Irak en met de Amerikaans/Britse bezettingsmacht op te geven. In Nederland is de politieke bereidheid om voortijdig Irak te verlaten, niet aanwezig. De dood van twee militairen is in zekere zin inbegrepen in de beslissing om naar Irak te gaan. De vraag is natuurlijk wanneer de maat vol is (bij hoeveel dode Nederlanders) en ook in ons land de geluiden over terugtrekking de overhand krijgen. Eigenlijk is dit niet de juiste vraagstelling. Gelet op de besluitvorming over het naar Irak gaan, moet de vraag zijn: wanneer wordt het risico te groot geacht. Minister Kamp heeft immers steeds gesproken over een aanvaardbaar risico als omstandigheid waaronder de aanwezigheid van Nederlandse militairen verantwoord wordt geacht.

Regiodinsdag, 17 augustus 2004

Universitaire studies in Leeuwarden mislukken

Leeuwarden – Studenten voelen er weinig voor een eerstejaarsopleiding van de Universiteit Twente (UT) en de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) te volgen in Leeuwarden. De UT heeft vanwege de geringe animo alle twaalf opleidingen geschrapt en verdwijnt daarmee definitief uit Leeuwarden. De RuG handhaaft één van de twee studies.

Regiodinsdag, 17 augustus 2004

Jagers rustten uit op plek langs de Wâldwei

Hempens/Teerns – Bij opgravingen langs de Wâldwei zijn rustplaatsen uit de midden- en late steentijd gevonden. Met name de laatste vondst is uniek in Fryslân.

Regiodinsdag, 17 augustus 2004

‘Studenten worden niet meer voor schut gezet’

Leeuwarden - In navolging van een aantal landelijke studentenverenigingen schaft de Leeuwardense studentenvereniging Futurum Vivens van de Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) de ontgroeningsperiode voor aspirantleden af. Ontgroenen is uit.

Regiodinsdag, 17 augustus 2004

Ontslagen bij Dokterswacht

Heerenveen – Bij Dokterswacht Friesland gaan dertien banen verloren. De medewerkers zijn overbodig door technische verbeteringen. Dat zegt directeur H. Toeter van de Dokterswacht.

Regiodinsdag, 17 augustus 2004

Brede steun voor Akademy

Leeuwarden - De Fryske Akademy (FA) moet als zelfstandige organisatie blijven voortbestaan. Deze oproep doet een groep van ongeveer twintig Friezen in een open brief aan de Friese politiek. De groep, afkomstig uit ,,Fryske fermiddens’’, maakt zich ,,grutte soargen’’ over de toekomst van de Akademy en is bang dat de FA op termijn naar Amsterdam verhuist.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 augustus 2004

‘Muziek maken is mijn manier van geloven’

Haar leven staat in het teken van muziek en dans. Het zijn de beste middelen gebleken tegen verdriet en tegenslagen. Margreet Enequist-Bos kent de wereld aan muziek. De kerkmuziek waar ze het meest van houdt, zijn de liederen van Taizé.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 augustus 2004

Augustinus en de kracht van de liefde

In deze serie beschrijft dr Paul van Geest hoe kerkvader Augustinus over bepaalde kernwoorden dacht. Deel 3: Liefde

Geloof & Kerkdinsdag, 17 augustus 2004

Het beeld van de rabbijn uit Clausenburg

Wat is uw mooiste boek of welk boek heeft u op een bijzondere wijze geraakt? In het Friesch Dagblad een serie waarin religieus betrokkenen Nederlanders vertellen over hun mooiste boek. Deel 6.

Sportdinsdag, 17 augustus 2004

Feyenoord neemt Kolk over van Heerenveen

Rotterdam - Feyenoord heeft Santi Kolk overgenomen van SC Heerenveen. De Hagenaar had in Fryslân nog een contract tot medio 2005, maar mocht transfervrij vertrekken. Feyenoord brengt de 22-jarige aanvaller voorlopig onder bij satellietclub Excelsior, maar mocht coach Ruud Gullit hem nodig hebben dan verhuist de Hagenaar direct naar De Kuip. Kolk tekende een contract voor twee jaar, met een optie voor nog twee jaar.

Sportdinsdag, 17 augustus 2004

Schorsing voor raddraaiers Harkemase Boys

Leeuwarden – De tuchtcommissie van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond heeft negen supporters van Harkemase Boys voor vier tot zes maanden de toegang tot de voetbalvelden van de club ontzegd. De negen worden door de bond schuldig geacht aan de onregelmatigheden die tijdens de districtsbekerfinale op 20 mei dit jaar in Zuid-Laren ontstonden. Aanhangers van Harkemase Boys gingen die middag op de vuist met supporters van WKE uit Emmen. Ook twee WKE-leden werden geschorst.

Weerdinsdag, 17 augustus 2004

Buien en warm

Vanmiddag nog flink wat zon en 22 of 23 graden. Een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Vanavond droog met 21 graden. Vannacht alweer buien bij 16 graden. Morgen enkele buien, maar ook zon en warm met 22 of 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties