Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 juli 2004.

Bijschriftzaterdag, 17 juli 2004

Je bent meer

Psalm 8 vertelt dat God ons weinig minder dan een god heeft gemaakt en ons leven versierd heeft met vele talenten. Om dit te beseffen, hoef je alleen maar naar buiten te kijken en ondersteboven te raken van Gods grootheid.

Economiezaterdag, 17 juli 2004

Scheepswerf Balk neemt Metz over

Urk – Scheepswerf Metz op Urk maakt een doorstart. Daan Balk van de gelijknamige werf in Elburg neemt de werf over. Balk liet gisteren weten alleen de nieuwe werf van Metz over te nemen. Voor de oude werf, in de dorpskom van Urk, is een andere bestemming. Balk verdubbelt met de overname zijn bedrijf.

Hoofdartikelzaterdag, 17 juli 2004

Tolerantie, macht, gastvrijheid…

In discussies over de multiculturele samenleving wordt vaak het begrip tolerantie gebruikt. Daarmee wordt dan vaak zoiets bedoeld als leven en laten leven of elkaar de ruimte geven om te doen en te laten wat iemand wil. Dat klinkt goed; zo lang niemand de ander hindert in diens vrijheid van handelen, is er niets mis. Maar het is toch vaak mis in de multiculturele samenleving, zijn we dan niet tolerant genoeg?

Regiozaterdag, 17 juli 2004

‘Rare zomer’ brengt mensen griepje

Leeuwarden - De wisselvallige zomer lijkt meerdere mensen een verkoudheid of een griepje te bezorgen. Er worden meer recepten uitgeschreven voor antibiotica en in de verzorgingshuizen lopen bijna twee keer zoveel mensen rond die last hebben van griepachtige verschijnselen dan normaal in deze tijd van het jaar.

Regiozaterdag, 17 juli 2004

‘Garnalenvloot moet inkrimpen met 50 schepen’

Zoutkamp/Leeuwarden - De garnalenvisserij moet nodig gesaneerd worden. Er zijn te veel garnalenvissers actief om de sector draaiende te houden. Rond de vijftig vissers moeten worden uitgekocht om de garnalenvisserij weer enigszins werkbaar te maken. Dat zeiden de Nederlandse Vissersbond en een aantal garnalenvissers gisteren.

Regiozaterdag, 17 juli 2004

Bij ‘tiktiktik’ heeft vleermuis beet

Driesum - ,,Als een vleermuis gewoon rondvliegt, hoor je ‘tsjiew, tsjiew’. Maar zodra hij een prooi gevonden heeft, verandert het geluid in ‘tiktiktik’. Steeds sneller. Als het getik stopt, weet je dat hij een vlinder of een ander insect te pakken heeft.”

Regiozaterdag, 17 juli 2004

Een barak als wisselwoning

Dokkum - Mensen in Dongeradeel die hun huis uit moeten omdat hun woning wordt verbouwd of gesloopt, worden mogelijk tijdelijk gehuisvest in barakken. Volgens Woningbouwcorporatie Dongeradeel is er een tekort aan huurhuizen om de mensen tijdelijk in onder te brengen.

Regiozaterdag, 17 juli 2004

Lichte stijging aantal inwoners in Fryslân

Leeuwarden - Het aantal inwoners in Fryslân is in het eerste halfjaar licht gestegen ten opzichte van begin dit jaar. De stijging zou groter zijn geweest als studenten zich niet - op last van de studiebeursverstrekker Informatie Beheer Groep (IBG) - zouden hebben laten inschrijven in hun studiestad, veelal buiten Fryslân.

Geloof & Kerkzaterdag, 17 juli 2004

Breukelman heeft ons leren lezen

Er zijn niet veel mensen die zo’n onuitwisbare indruk hebben achter-gelaten in theologenland

Geloof & Kerkzaterdag, 17 juli 2004

Knikkeren en voetbal op het ‘kerkspeelplein’

Leeuwarden - Het is in heel wat steden en dorpen een veel gehoorde klacht: er is nauwelijks nog een plek waar kinderen in alle vrijheid kunnen spelen. Zelfs het laatste stukje groene gras is betegeld. Waar moeten kinderen nog spelen?

Sportzaterdag, 17 juli 2004

Gouden Swipe komt in Belgische handen

Joure - Liefhebbers en gokkers. Ze zijn gek op Joure. Of beter gezegd op de grasdraverijen die daar gehouden worden. Vrijdag werd dat overduidelijk doordat vele draf- en rensportliefhebbers de moeite namen om naar de Nutsbaan in Joure te komen om van de Swipe Dei te genieten en om - want dat hoort er uiteindelijk bij - een gokje te wagen. Wie in de belangrijkste race - de Gouden Swipe - op de Belgische toer besloot te gaan, zou spekkoper blijken.

Sportzaterdag, 17 juli 2004

Heerenveen wint en contracteert Breuer

Deinum/Westerbork – SC Heerenveen en Cambuur Leeuwarden hebben vrijdag een zege toegevoegd aan hun oefencampagne. Heerenveen haalde in Westerbork dubbele cijfers tegen VKW: 0-11. Belangrijker voor Heerenveen was de duidelijkheid omtrent de komst van Excelsior-verdediger Michel Breuer. Cambuur maakte op haar beurt twee doelpunten meer en bedwong in Deinum het gemeentelijk elftal Menaldumadeel (0-13.)

Weerzaterdag, 17 juli 2004

Onbestendig

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden, maar neemt de kans op een regen- of onweersbui geleidelijk toe. Het wordt ongeveer 25 graden en de zuid tot zuidoostenwind is zwak tot matig. Ook morgen warm, maar later onweersbuien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties