Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 17 juni 2015.

Economiewoensdag, 17 juni 2015

Drachtstervaart geeft winkeliers voor- en tegenspoed

Drachten - Ondernemers aan de Drachtstervaart zien nu al een lichte stijging in het aantal klanten. ,,Onze winkel wordt door sommige mensen nu pas echt ontdekt. Terwijl we hier al sinds 2013 zitten", zegt Jarig Straatsma van Silleke Kinderfeestjes en Workshops. De winkel van zijn vrouw ligt sinds een paar maanden pal aan het water. ,,We vallen echt met onze neus in de boter."

Economiewoensdag, 17 juni 2015

Uitbreiding Kimswerda is omstreden in Harlingen

Harlingen - Vier partijen in Harlingen stappen naar de Raad van State uit onvrede over nieuwe regels voor het winkelcentrum Kimswerda aan de Kimswerderweg. Vrijdag dient de rechtszaak in Den Haag.

Hoofdartikelwoensdag, 17 juni 2015

Groene encycliek pleit voor totaalaanpak

Vaticaanstad - Het milieuvraagstuk oplossen, vereist een totaalaanpak waarbij de strijd tegen armoede, ijver voor de menselijke waardigheid en zorg voor de natuur hand in hand gaan. Dat staat in de langverwachte groene encycliek Laudato Si van paus Franciscus.

Regiowoensdag, 17 juni 2015

Personeel project Drachtsterweg krijgt volledig loon

Leeuwarden - De provincie Frysl‚n sommeert de bouwers die betrokken zijn bij het project Drachtsterweg om uitzendkrachten die te weinig loon hebben gekregen alsnog hun volledige salaris over te boeken. Dat meldt verantwoordelijk gedeputeerde Sietske Poepjes naar aanleiding van de publicatie van onafhankelijk onderzoek van het bureau VRO, in opdracht van de provincie, over veronderstelde misstanden en te lage betalingen.

Regiowoensdag, 17 juni 2015

Transitie gaat te hard voor Friese huisarts

Gorredijk - De afbouw van de GGZ gaat veel te hard voor de meeste huisartsen in Frysl‚n. PatiŽnten die alleen nog maar onder controle waren bij de GGZ worden nu in rap tempo terugverwezen naar de huisarts. ,,Dat gaat goed als zij stabiel zijn, maar als deze psychiatrische patiŽnten toch ontregeld raken moeten ze ook snel weer terecht kunnen bij de GGZ en dat lukt vaak niet.''

Regiowoensdag, 17 juni 2015

Bogerman blundert bij examen

Sneek - Twee havoleerlingen van csg Bogerman in Sneek zijn alsnog gezakt voor hun eindexamens. De school ontdekte gisteren dat ze voor het eindexamen scheikunde de verkeerde normering heeft toegepast. Van alle 59 leerlingen wordt het cijfer nu naar beneden bijgesteld en daardoor gaan 23 scholieren in de eindlijst een punt naar beneden op scheikunde. Voor twee leerlingen betekent dit dat ze zijn gezakt, terwijl ze vorige week nog te horen kregen dat ze hun examen hadden gehaald.

Sportwoensdag, 17 juni 2015

Oud-international Smit gunt jonge voetbalsters mooiere toekomst

Door Daan Rieken -

Sportwoensdag, 17 juni 2015

Kuipers wordt trainster van beloftevrouwen Heerenveen

Heerenveen - Judith Kuipers gaat komend seizoen aan de slag als trainster bij de vrouwelijke beloftes van Heerenveen. Ze wordt tevens assistent van Fred de Boer bij het eerste dameselftal. Oud-voetbalster Kuipers was het voorbije seizoen ook al assistent van Jessica Torny bij de hoofdmacht. Ze volgt bij de beloften van Heerenveen Sylvia Smit op. Zij promoveerde met het team naar de topklasse. Anouk - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties