Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 17 juni 2011.

Cultuurvrijdag, 17 juni 2011

Celliste Dana de Vries naar Carnegie Hall in New York

Franeker - Celliste Dana de Vries (18) uit Franeker mag op 10 november als soliste deelnemen aan een concert in Carnegie Hall in New York. De Vries werd woensdagavond in het Concertgebouw in Amsterdam door een vakjury als een van de drie winnaars gekozen uit veertien kandidaten. Ze speelde, begeleid door pianist Jeremy Jordan, het eerste deel uit het Celloconcert van Elgar.

Economievrijdag, 17 juni 2011

Straatsma in Dokkum overgenomen

Dokkum - Mastermate Brinkman Bedrijven Groep neemt Straatsma bouw en industrie over per 1 juli. Het Dokkumer familiebedrijf vierde onlangs zijn 75-jarig bestaan. De vestiging in Dokkum wordt de eerste vestiging van Mastermate in Fryslân. Het bedrijf heeft acht vestigingen (Apeldoorn, Arnhem, Assen, Deventer, Groningen, Stadskanaal, Zaandam en Zwolle). Johann Straatsma zal zijn taken als manager en commercieel leider van Straatsma blijven uitvoeren.

Hoofdartikelvrijdag, 17 juni 2011

Het spel en de regels van herindeling

Jitse Kingma, gemeentesecretaris van Leeuwarderadeel, deed bij zijn afscheid deze week opmerkelijke uitspraken. Hij zei dat de gemeenteraden van het Bildt, Menameradiel, Ferwerderadiel en van zijn eigen gemeente de boot vijf jaar geleden hebben gemist. Toen hadden ze vaart moeten maken met een fusie tot een gemeente Middelsee, maar in plaats daarvan bleef het bij ambtelijke samenwerking zonder verderreikende doelstellingen.Die ambtelijke samenwerking blijkt nergens houdbaar te zijn. Waar gemeenten taken delen, volgt herindeling in de meeste gevallen vanzelf. Of fusie is in elk geval een einddoel. Door hardnekkig vol te blijven houden dat herindeling géén optie was, hebben de Middelseegemeenten hun eigen glazen ingegooid. ‘Anders waren we een speler op het bord geweest’, aldus Kingma.

Regiovrijdag, 17 juni 2011

Friese evenementen afgelast vanwege regen

Leeuwarden - Veel regen, een stevige zuidwester en kans op hagel en windstoten. De weersverwachting doet enkele organisatoren van festivals en sportwedstrijden die morgen gepland staan ertoe besluiten deze af te gelasten.

Regiovrijdag, 17 juni 2011

Horeca Dokkum langer open

Dokkum - De horeca in de gemeente Dongeradeel mag per 1 september zelf weten hoe laat ze sluit. Dongeradeel hoopt dat bezoekers door de soepele sluitingstijden meer verspreid naar huis gaan, waardoor geen overlastgevende groepen mensen ontstaan.

Regiovrijdag, 17 juni 2011

Betere zorg voor militair dankzij Veteranenwet

Leeuwarden - In de Tweede Kamer is gisteren een akkoord bereikt over de Veteranenwet. Nazorg voor uitgezonden militairen wordt nu beter geregeld. De wet geldt voor alle militairen die op missie zijn geweest, ook die nu nog bij Defensie werken.

Regiovrijdag, 17 juni 2011

Met een winkelmandje langs tafels vol met boeken

In het WTC Expo wordt tot en met zondagavond een grote boekenbeurs gehouden. De liefhebber kan er te kust en te keur sneupen. ,,Als je niet oplet, blijf je inladen.”

Geloof & Kerkvrijdag, 17 juni 2011

Kerkdienst opent WK Vrouwenvoetbal in Duitsland

Berlijn - Het WK Voetbal voor vrouwen wordt geopend met een oecumenische kerkdienst in de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche in Berlijn. Dat is gisteren bekendgemaakt door de Evangelische Kerk in Duitsland. De oosterburen zijn gastland voor het officiële wk voor landenteam svan vrouwen. Duitsland is een van de favorieten voor de titel en tevens de huidige Weltmeister. De dienst begint om 12.00 uur. President Christian Wulff zal er bij aanwezig zijn. Om 18.00 uur treedt Duitsland aan in Berlijn voor de wedstrijd tegen Canada. De finale is op 17 juli in Frankfurt

Geloof & Kerkvrijdag, 17 juni 2011

Eenheid? Nee, een oecumenische ijstijd

Kerken en eenheid, het is het ideaal van velen. Ook van kardinaal Walter Kasper. Hij ziet echter dat de oecumenische dialoog moeilijker wordt in plaats van makkelijker.

Sportvrijdag, 17 juni 2011

NK turnen Heerenveen in het teken van het WK

Heerenveen - Turners uit de subtop krijgen komend weekeinde bij de nationale titelstrijd een eenmalige kans zich te voegen bij een gezelschap dat zich gaat voorbereiden op de WK in Tokio. In de turnhallen van Sportstad Heerenveen moeten scherpe limieten worden gehaald. ,,Die hebben alles te maken met onze ambities”, aldus Gerben Wiersma, de Friese hoofdcoach van het Nederlandse vrouwenturnen.

Sportvrijdag, 17 juni 2011

De verrassende winnaar van 1980, nummer 79: Ternaard

Johan Lautenbach (73) uit Leeuwarden is een verwoed verzamelaar van feiten en cijfers die met de kaatssport te maken hebben. Voor de in Tzummarum opgegroeide verzamelaar - zijn boekenkast beslaat 29 verzamelmappen en talloze boeken over kaatsen - was de oplossing van de kennisquiz over de bondspartij van afgelopen dinsdag dan ook een koud kunstje.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties