Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 juni 2008.

Cultuurdinsdag, 17 juni 2008

Een allesverterende kinderwens

Terschelling - Heel even lijkt het erop dat Gleone Gloede van Tryater een komedie wordt. De acrobaat Joe Saul (Freark Smink) schminkt zich wit en draagt een opzichtig circuskostuum, en zijn vriend Ed (Jan Arendz) komt even daarna op in een clownskostuum. De dialoog die volgt, maakt duidelijk dat de Friese bewerking van Burning Bright van John Steinbeck geen luchtig tussendoortje is voor het Oerol-publiek. Het centrale thema - de diepgevoelde kinderwens van de onvruchtbare Joe Saul - komt snel ter sprake.

Hoofdartikeldinsdag, 17 juni 2008

De commissie-Bakker...

De politiek is vaak onbegrijpelijk. Nederland dreigt door gebrek aan arbeidskrachten een grote economische terugval te krijgen en in sociaal en humaan opzicht een enorme stap terug te maken. Om die effecten zoveel mogelijk te voorkomen, heeft een commissie een rapport gemaakt met aanbevelingen. Wat doen politieke partijen? Die proberen aan de haal te gaan met onderdelen van het rapport, in positieve of in negatieve zin.

Regiodinsdag, 17 juni 2008

Eén Friese visie nodig op brede trekkers

Buitenpost - Gedeputeerde Adema wil een ,,Friese visie” formuleren in de discussie rond landbouwverkeer op plattelandswegen. Die visie zou tot stand moeten komen na gesprekken tussen de provincie en organisaties als LTO-Noord en de Friese afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Adema wil de visie gebruiken in het overleg met de landelijke overheid.

Regiodinsdag, 17 juni 2008

Een laatste kans voor lastige gezinnen

Leeuwarden - Thuislozen- en zorgorganisatie Limor gaat vijf Leeuwarder gezinnen begeleiden die zoveel overlast veroorzaken in hun buurt dat de woningcorporatie hen uit hun huis heeft gezet, of dreigt uit te zetten. De intensieve hulpverlening heeft bij de gemeente de voorrang gekregen op het hufterwoningbeleid waarvoor voormalig burgemeester Dales pleitte.

Regiodinsdag, 17 juni 2008

Minder tijd voor thuislozen

Leeuwarden - Opvanginstelling Limor in Leeuwarden moet meer dak-en thuislozen helpen in minder uren. Ondanks een goed verlopen jaar is er daarom reden tot zorg. Dat concludeert directeur Dirk Huisman bij de publicatie van het jaarverslag. ,,De kwaliteit van werken komt onder druk te staan.”

Regiodinsdag, 17 juni 2008

De planning loopt in de soep met al dat gebrei

Gorredijk - Vele honderden, misschien wel duizenden babysokjes, mutsen, slabbetjes, schaatstruien met pompeblêden en kindertruitjes heeft Ruurdtje Maaike de Vries uit Gorredijk inmiddels gebreid. Allemaal ten bate van de Nierstichting. Negentigduizend euro bracht ze met haar werkgroep al in het laatje, heeft ze wel eens berekend. Dertig jaar geleden begon de nu tachtigjarige Gorredijkse en voorlopig stopt ze er niet mee.

Regiodinsdag, 17 juni 2008

Wat is het toch ongelofelijk saai op het Bildt

Sint Annaparochie - De afgelopen zes maanden hebben 23 jongeren op verzoek van de gemeente het Bildt een film gemaakt over hun wensen en hun leefomgeving. Vorige week ging hun werk in première. Een ding is in elk geval duidelijk: er mag wel wat meer gebeuren op het Bildt.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 juni 2008

Eco-kerkdienst bij bio-boer

Warstiens - Voor de elfde keer houden biologische en zorgboerderijen komend weekeinde open huis, waaronder dertien bedrijven in Fryslân. De Doopsgemeente Gemeente Mid-Fryslân pakt het thema ook op. Ze houden een speciale kerkdienst op Gerkema Zathe in Warstiens. ,,Het belang van biologische landbouw moet je bespreekbaar maken’’, aldus ds. Johannes van der Meer.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 juni 2008

‘Kerkblad voor het Westen’ opgeheven

Leeuwarden - Het christelijk-gereformeerde Kerkblad voor het Westen wordt opgeheven. Op vrijdag 27 juni verschijnt het laatste nummer. Een vergrijzend en teruglopend abonneebestand en geen aanwas van nieuwe abonnees is de hoofdoorzaak van de opheffing van het blad, schrijft eindredacteur D. Koole in het nummer dat vrijdag verscheen. Het Kerkblad voor het Westen ontstond twaalf jaar geleden uit de samenvoeging van de classicale bladen Haags Kerkblad en Woord en Leven.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 juni 2008

Platform kerktelefonie: vaker advies geven

Leeuwarden - Kerken maken te weinig gebruik van de diensten van de Landelijke Organisatie Kerktelefoon (LOK), vindt de aftredende LOK-voorzitter Jan Huls. ,,Ze zoeken veel zaken zelf uit terwijl er toch zoveel expertise is waar kerken hun - ook financiële - voordeel mee kunnen doen. Een kerkgebouw akoestisch inrichten is wat anders dan een huiskamer.” Huls begon in 1995 bij de belangenvereniging voor kerktelefonie. Hij maakte de hele ontwikkeling mee van de ‘oude kerktelefoon’, naar nieuwe manieren van het uitzenden van kerkdiensten. ,,De huidige leveranciers leveren nagenoeg zonder uitzondering prima producten. Daarbij is het het echter wel goed als consument aan te geven wat je wilt hebben of wat je wensen of problemen zijn.” Juist daarbij kan de LOK kerken van dienst zijn, aldus Huls.

Sportdinsdag, 17 juni 2008

Sjonge jonge jonge

Ik vind het fijn dat Nederland wint, laat dat duidelijk zijn. Ik doe niet aan oranje vlaggetjes of ander uiterlijk vertoon, maar ook bij mij in huis galmt een welgemeende juichkreet als er wordt gescoord. Ik hoop zelfs oprecht dat Nederland Europees kampioen wordt. En dat kan ook best, lijkt me. Dat bedoel ik niet arrogant of oer-Hollands overmoedig, maar als je de eerste twee wedstrijden met ruime cijfers van de wereldkampioen en de vice-wereldkampioen wint, dan doe je het toch niet meer voor minder.

Sportdinsdag, 17 juni 2008

Johansen keert terug naar Denemarken

Heerenveen - Timmi Johansen keert komend seizoen terug naar zijn vaderland Denemarken. De jeugdinternational wordt door sc Heerenveen voor één seizoen verhuurd aan Odense BK, de nummer vier van de Deense competitie. Odense heeft bovendien een optie tot koop op de 21-jarige vleugelverdediger.

Sportdinsdag, 17 juni 2008

‘Ik geloof dat het niet mijn tijd was om te sterven’

In De Tragedies laat Yoeri van den Busken, redacteur van De Telegraaf, in twaalf verhalen lotgenoten en nabestaanden terugkijken op voetballers uit hun directe omgeving die een kind verloren (Jan Jongbloed, Alfred Schreuder), voetballers die verongelukten (Tonny van Leeuwen, het Kleurrijk Elftal bij de vliegtuigramp op Zanderij), voetballers die te jong stierven (Aad Mansveld, Nico Rijnders, Wim Landman) en voetballers die gewoon alles tegen leek te zitten (Willy Dullens, Niels Kokmeijer, Rob de Wit, Marcel Peeper).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties