Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 mei 2011.

Cultuurdinsdag, 17 mei 2011

European Design Award voor huisstijl Grand Theatre

Groningen - Ontwerp- en communicatiebureau G2K in Groningen heeft een gouden European Design Award gewonnen voor zijn ontwerp van de nieuwe huisstijl van het Grand Theatre in Groningen. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld. De prijs werd zaterdag uitgereikt tijdens de Icograda Design Week in Vilnius, Litouwen.

Cultuurdinsdag, 17 mei 2011

Karin Bloemen te gast op Valentijnsconcert van De Bazuin Oentsjerk

Drachten - Brassband De Bazuin Oentsjerk heeft zangeres en cabaretière Karin Bloemen uitgenodigd als gast voor de 25e editie van zijn jaarlijkse Valentijnsconcert. Dat heeft een woordvoerder van het muziekkorps gisteren gemeld.

Economiedinsdag, 17 mei 2011

Friesche Vlag in duurzame pakken

Nijkerk -Het Scandinavische zuivelbedrijf Arla zal voor de producten van Friesche Vlag ook duurzame verpakkingen met het FSC-keurmerk gebruiken. Eerder werd voor de producten van biologische zuivel al omgeschakeld. FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Verantwoord Bosbeheer). Het FSC-certificaat garandeert dat de grondstof voor de kartonnen verpakkingen afkomstig is uit verantwoord beheerde bronnen. Arla heeft het merk Friesche Vlag in gebruik nadat zuivelbedrijf FrieslandCampina dit volgens mededingingsautoriteiten moest afstoten.

Economiedinsdag, 17 mei 2011

Menselijke dieren en ontzielde mensen

Staatssecretaris Bleker heeft het maar druk met de dieren. Eerst was er de commotie over het wild in de Oostvaarderplassen, toen het gedoe over het kosjer slachten en nu is er rumoer over het ganstrekken. Het laatste is een lokale, folkloristische bezigheid in carnaval vierend Limburg. Het gaat om het scheiden van het hoofd van een dode gans, door ruiters. Dat is een niet gewenste activiteit, vindt Bleker, in navolging van de Partij voor de Dieren. Hij wil een einde maken aan de eeuwenoude praktijk, die op een enkele andere plaats, onder meer in Duitsland, ook wordt beoefend.

Regiodinsdag, 17 mei 2011

Nog geen besluit over verkeer en bussen Zaailand

Leeuwarden - De gemeenteraad van Leeuwarden neemt nog geen besluit over de verkeerssituatie rondom het nieuwe Zaailand. Er zijn nog te veel onduidelijkheden en vragen over bijvoorbeeld de busroutes en de plek van de bushaltes.

Regiodinsdag, 17 mei 2011

Twist over uitgang garage

Leeuwarden - Een stedenbouwkundig mooiere uitgang van de nieuwe parkeergarage voor het provinciehuis kost een miljoen euro meer dan de meest praktische. Toch willen veel partijen in de raad van Leeuwarden de duurdere variant. De parkeergarage - die in 2014 klaar moet zijn en plaats biedt aan 256 auto’s - komt achter de Oosterstraat bij de Gedempte Keizersgracht en kost de gemeente zeker zestien miljoen euro. Voor de bouw moet een aantal gebouwen wijken, waaronder sociale huurwoningen.

Regiodinsdag, 17 mei 2011

Fracties willen opheldering over geld theater DOK 18

Dokkum De fracties van de VVD en PvdA in Dongeradeel willen opheldering over de investeringen die de gemeente heeft gedaan in het theater DOK 18.

Regiodinsdag, 17 mei 2011

Druppel op de gloeiende plaat is toch welkom

Een aantal buitjes, veel meer viel er niet van te maken. Toch werd de neerslag van de afgelopen dagen door velen met opluchting begroet. Weermannen uit de provincie meldden vanochtend neerslagcijfers die varieerden van 8,2 mm in De Blesse tot 11,7 mm in Burum. Een druppel op de gloeiende plaat bij het huidige neerslagtekort van 124 mm in totaal, want voor de komende tien dagen wordt opnieuw droog en zonnig weer verwacht. Bij zulke omstandigheden verdampt per dag 3 à 4 mm uit de bodem, waarmee het effect van de afgelopen dagen nog voor het weekend teniet wordt gedaan.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 mei 2011

In kerk moet homo in elk geval veilig zijn

Kerkgenootschappen uit de breedte van kerkelijk Nederland ondertekenen vanmiddag een kerkelijke verklaring tegen geweld tegen homoseksuelen. Ons land heeft de wereldprimeur.

Sportdinsdag, 17 mei 2011

De sterkste voetbalclub van Fryslân

De sterkste voetbalclub van Fryslân: SC Cambuur, sc Heerenveen, of toch Harkemase Boys? Op initiatief van de Harekieten nemen beide profclubs het tegen de topklasser op. Zaterdag komt Heerenveen naar sportpark De Bosk, en op vrijdag 29 juli volgt Cambuur. Voor de club die daarbij de meeste doelpunten maakt, staat een beker klaar.

Sportdinsdag, 17 mei 2011

Martha Maltha keert terug bij VC Sneek

Sneek - Martha Maltha zal komend seizoen weer deel gaan uitmaken van het eerste damesteam van VC Sneek. De 26-jarige midspeelster uit Sneek is er een jaar tussenuit geweest vanwege een stage op Curaçao.

Sportdinsdag, 17 mei 2011

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportdinsdag, 17 mei 2011

Welk rugnummer droeg Simpson in ’67

Met de overgang naar tabloid vanaf vandaag ook een nieuwe rubriek: de kennersquiz. Op deze plaats elke week drie vragen die een gelinkt zijn aan een opmerkelijke gebeurtenis uit de sportwereld van afgelopen week. Deze week: de dood van Wouter Weylandt. De 26-jarige Belg overleed maandag in de derde etappe van de Giro d’Italia na een ernstige val tijdens een afdaling van de Passo del Bocco.

Sportdinsdag, 17 mei 2011

Cambuur staat voor het uur van de waarheid

Voor Cambuur is het de komende dagen erop of eronder. In een dubbele confrontatie met FC Zwolle moet de ploeg van trainer Alfons Arts zich zien te kwalificeren voor de finale van de play-offs. Het Friesch Dagblad, sinds vrijdag 13 mei op tabloidformatie, zal vanaf morgen uitvoerig over het reilen en zeilen van Cambuur berichten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties