Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 17 april 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 17 april 2014

Euthanasie en de veranderende wensen

Er zijn weinig onderwerpen die zo diep in- en aangrijpend zijn als euthanasie. Of dat altijd blijkt uit de manier waarop er over wordt gesproken en geschreven, is een vraag. Vooral op beleidsniveau en in de politiek moet het onderwerp met een zekere abstractie worden besproken - anders stokt de discussie in de emotie en in de bijzonderheid van euthanasie-gevallen.

Regiodonderdag, 17 april 2014

Correct Fries schrijven met de camera op de neus

Negenentwintig scholieren van elf scholen namen het gistermiddag tegen elkaar op in de Statenzaal van het Provinsjehűs in Leeuwarden. En het ging er serieus aan toe bij het Lyts Frysk Diktee 2014.

Regiodonderdag, 17 april 2014

Legeansters zwaaien hun eigen schoolbusje uit

Gauw | Discoklanken, veel getoeter, ballonnen en vlaggetjes. Het laatste ritje van de Legeanster schoolbus gaat niet onopgemerkt voorbij op het schoolplein van cbs De Twatine in Gauw. Het busje werd gisteren door kinderen, leerkrachten en ouders feestelijk uitgezwaaid.

Regiodonderdag, 17 april 2014

Bestuur Meldij stapt op om toekomstvisie

Drachten | Het bestuur van centrum voor de kunsten De Meldij in Drachten is afgetreden. De leden maken zich zorgen om het toekomstperspectief van de muziekdocenten na de reorganisatie, en de betaalbaarheid van het muziekonderwijs nu de subsidie wegvalt. Het bestuur zegt hier niet langer verantwoordelijkheid voor te kunnen nemen en handelt alleen nog de lopende zaken af.

Regiodonderdag, 17 april 2014

Liever geen logo met slak

Wolvega | Burgemeester Gerard van Klaveren van Weststellingwerf vindt het nastrevenswaardig dat de nieuwe coalitie het internationale keurmerk cittaslow voor kwaliteitsgemeenten in de wacht wil slepen. Hij vindt de naam citta-slow en het bijbehorende logo van een slak echter niet passen bij zijn gemeente. Wat hem betreft wordt het beeldmerk een plaatje van harddraver Derek Buitenzorg en wordt de naam citta-fast.

Sportdonderdag, 17 april 2014

Drie Friese clubs naar halve bekerfinales

Ruinerwold | Drie Friese clubs hebben zich gisteravond verzekerd van een plaats in de halve finale om de Jan Mulder-beker. De Hoeve won uit met 16-25 van ZKC’19 en SCO (Oldeholtpade) was met 19-23 te sterk voor Hoogkerk. LDODK (Gorredijk), dat veel basisspelers rust gaf, had de meeste moeite met het bereiken van de volgende ronde. Bij KIOS werd na verlenging gewonnen: 17-18. In de andere ‘niet-Friese’ kwartfinale versloeg het Groningse Nic. tegenstander AVO (Assen) met 20-17.

Sportdonderdag, 17 april 2014

Buitenpost laat kans liggen om zich veilig te spelen

Groningen | Drie punten hebben de voetballers van Buitenpost nog nodig in de eerste klasse E, denkt trainer Patrick Zwart. Dan acht hij de ploeg definitief veilig in het gevecht om nacompetitieduels tegen degradatie te ontlopen. Uit bij concurrent PKC’83 slaagde Buitenpost er gisteravond niet in de benodigde punten binnen te slepen: 1-0.

Sportdonderdag, 17 april 2014

Gerald Sibon, eigenzinnig en onafhankelijk

Op zondag 17 mei 2009 zag ik op televisie hoe Gerald Sibon op het punt stond namens Heerenveen de bekerfinale te beslissen. Daar kwam zijn aanloop. Hoek uitkiezen en afdrukken. Gerald Sibon miste weinig strafschoppen.

Sportdonderdag, 17 april 2014

Cambuur behoudt DNA bij gezamenlijk belofte-elftal met Groningen

Leeuwarden | SC Cambuur en FC Groningen intensiveren hun samenwerking. Beide clubs combineerden enkele jaren geleden al grote delen van hun jeugdopleiding en hopen komend seizoen ook met een gezamenlijk belofte-elftal te starten. Paul Raveneau, de huidige trainer van Jong FC Groningen, gaat ook het nieuwe combinatieteam leiden. Hij krijgt assistentie van een Cambuur-trainer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties