Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 april 2010.

Hoofdartikelzaterdag, 17 april 2010

Voetbal...

Een miljoen euro aan politie-inzet voor één voetbalwedstrijd, dat blijkt zelfs in Nederland te gortig. Deze week besloot de KNVB de finale tussen Ajax en Feyenoord over twee wedstrijden te verdelen, beurtelings in Amsterdam en Rotterdam en supporters van de bezoekende club niet toe te staan. Zo kunnen meer toeschouwers van de finale genieten en krijgt de wedstrijd iets minder het karakter van een kruitvat en meer dat van een volksfeest.

Regiozaterdag, 17 april 2010

PvdA ook met collegevorming grote verliezer

Leeuwarden - De PvdA heeft in Fryslân na de gemeenteraadsverkiezingen ook de slag om de wethoudersposten verloren. De sociaaldemocraten komen nog maar in 40 procent van de gemeentes waar verkiezingen gehouden zijn in het bestuur voor, tegen 88 procent vóór de verkiezingen.

Regiozaterdag, 17 april 2010

Zelfs in Domela’s wingewest zit PvdA in oppositie

Leeuwarden - Op de klap die de PvdA zes weken geleden bij de gemeenteraadsverkiezingen heeft gekregen, volgt zes weken later een nog hardere dreun. In meer dan de helft van de gemeenten waar de PvdA in het college van burgemeester en wethouders zat, zijn de sociaaldemocraten naar de oppositiebankjes verbannen.

Regiozaterdag, 17 april 2010

Eerste kandidaat examen brommobiel is gezakt

Drachten - Het eerste rijexamen voor brommobiel in Fryslân is gisteren uitgelopen op een teleurstelling voor de kandidate. De vrouw - die al een paar jaar in een brommobiel reed - is gezakt, zo meldt haar autorijschoolhouder Willem de Boer uit Blauwhuis. ,,Het is jammer, maar een terechte beslissing van de examinator.”

Regiozaterdag, 17 april 2010

Openluchtschool in Bears

Bears - Stichting Tsjerke en Uniastate Bears wil leerlingen van de basisscholen op speelse wijze in contact brengen met de geschiedenis. Het bestuur heeft een plan ontwikkeld voor een openluchtschool op het terrein van Uniastate.

Sportzaterdag, 17 april 2010

Roorda terug in de basis, Grindheim naar de bank

Heerenveen - De kans is groot dat Geert-Arend Roorda en Pavel Wojchiechowski morgenmiddag in de basis starten bij sc Heerenveen. Interim-trainer Jan Everse wijzigt verder niet veel aan zijn formatie, die afgelopen woensdag in een fraaie wedstrijd verdienstelijk 2-2 gelijkspeelde op eigen veld tegen PSV. Christian Grindheim is weer fit na pijnklachten op de borst, maar speelt vermoedelijk niet.

Sportzaterdag, 17 april 2010

Cambuur siert feestje op met zege

Leeuwarden - Met de tweede plaats vorige week al veilig gesteld, moest de laatste thuiswedstrijd van SC Cambuur gisteravond tegen Helmond Sport vooral een feestje worden. Dat lukte, waardoor de Leeuwarders de competitie afsluiten met twaalf thuisoverwinningen. Een goed teken met de play-offs in aantocht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties