Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 17 april 2009.

Cultuurvrijdag, 17 april 2009

Noord Nederlandse Dans presenteert zich

Galili heeft zo zijn stempel op de dansvoorziening in Noord Nederland gedrukt dat het gezelschap kortweg met Galili Dance werd aangeduid. Stephen Shropshire is hem nu opgevolgd als artistiek leider. Veel zal er eerst niet veranderen.

Cultuurvrijdag, 17 april 2009

Dichter Tsead Bruinja naar festival Zimbabwe

Leeuwarden - De Friese dichter Tsead Bruinja treedt eind deze maand op in Zimbabwe. Bruinja zal zijn poëzie in het Engels, Fries en Nederlands voordragen op het Harare International Festival of the Arts (Hifa). Het festival vindt plaats van 28 april tot en met 3 mei.

Economievrijdag, 17 april 2009

Werkloosheid stijgt verder

Den Haag - De werkloosheid in Nederland is in de periode januari-maart voor de vierde achtereenvolgende maand gestegen. Gemiddeld waren er volgens het CBS 341.000 personen werkloos. In de drie noordelijke provincies steeg het aantal werkzoekenden met 5 procent.

Economievrijdag, 17 april 2009

Campagne van de ambachtssector om tekort personeel

Zoetermeer - Vanaf vandaag worden de ambachten in Nederland een weeklang onder de aandacht gebracht van scholieren en werkzoekenden met de Week van het Ambacht. Verschillende bekende Nederlanders zoals Irene Moors, Dennis van der Geest en Victoria Koblenko ondersteunen de campagne.

Economievrijdag, 17 april 2009

Nieuwe strategie is nodig voor de biologische sector

De Steeg - Na jaren strijd om de klanten en het met veel energie voeren van publieksacties om het imago van de biologische sector te verbeteren, moet de branche hard op zoek naar een nieuwe strategie en visie. De groei is stevig, het marktaandeel is nog klein en de biologische sector moet een andere weg inslaan, was gisteren de boodschap van verschillende inleiders op het jaarcongres in De Steeg bij Arnhem.

Hoofdartikelvrijdag, 17 april 2009

Lichtpuntjes in de economie...

Uit verschillende hoeken van de wereld kwamen deze week berichten die er op duiden dat de wereldwijde economische crisis wel eens minder diep en langdurig zou kunnen zijn dan steeds is gevreesd. President Obama van de VS liet weten hoop te hebben op economisch herstel. Natuurlijk met veel mitsen en maren, maar zijn boodschap was duidelijk: de regeringsmaatregelen beginnen binnenkort vruchten af te werpen. Ook Bernanke, de baas van de Amerikaanse centrale bank verwacht dat de recessie minder hard toeslaat dan verwacht.

Regiovrijdag, 17 april 2009

Waar het kan in de bres voor de onbegrepen stiefmoeders

Leeuwarden - Voor het stiefmoederschap moet véél meer aandacht komen, vindt gezinscoach Magda Hengst uit Leeuwarden. Ze pleit waar ze ook komt - ,,bij wijze van spreken” - voor meer begrip voor stiefmoeders. ,,Want zij hebben het soms ontzettend zwaar.” Morgen komen stiefmoeders uit heel Nederland samen in Utrecht, waar de derde Stiefmoederdag wordt gehouden. De Leeuwardense zal hier workshops geven.

Regiovrijdag, 17 april 2009

Juist een ambtenaar moet zich integer gedragen

Leeuwarden - Hoe voorkom je dat ambtenaren lucratieve klussen aan vriendjes geven, aanklooien met publiek geld en misbruik maken van onkostenvergoedingen en dienstauto’s? Praten, praten, praten, blijkt het devies.

Regiovrijdag, 17 april 2009

Vogelbescherming smijt ‘knuffelvogel’ uit het nest

Earnewâld - Vogelbescherming smijt haar ‘knuffelvogel’, de ooievaar (earrebarre), uit haar vertrouwde organisatorische nest. Voortaan moet een zelfstandige stichting maar zorgen voor de eiber, zoals de sierlijke, witte vogel ook wel wordt genoemd.

Regiovrijdag, 17 april 2009

Geluidsstudie te laat voor JSF-besluit

Leeuwarden - Een laatste poging van de oppositie om het Kamerdebat over de aanschaf van testtoestellen van de Joint Strike Fighter (JSF) uit te stellen, is mislukt. Het debat gaat volgende week woensdag toch door, ook al is het onderzoek naar de gevolgen van het geluid voor omwonenden van de bases dan nog niet klaar.

Regiovrijdag, 17 april 2009

‘Gemeenten zijn te laks met zuipkeet’

Leeuwarden - Gemeenten zijn te laks in het bestrijden van drankmisbruik en zuipketen, stelt de Tweede Kamer. De gemeenten vinden dat ze onvoldoende instrumenten in handen hebben om dit goed aan te kunnen pakken. Burgemeester Bilker van Kollumerland trekt zich de kritiek aan en gaat nog harder strijden tegen drankmisbruik.

Geloof & Kerkvrijdag, 17 april 2009

Vier kerkelijke musicals dit weekeinde in Frysklân

Geloof & Kerkvrijdag, 17 april 2009

Festival voor ontmoeting, toewijding en getuigen

Zelhem - Ontmoeting, bemoediging én een stralend gezicht krijgen. Dat is het doel van het derde Vernieuwingsfestival van het Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse Kerk. Zo’n zeshonderd mensen reizen vandaag naar conferentiecentrum De Betteld in Zelhem in de Achterhoek.

Geloof & Kerkvrijdag, 17 april 2009

‘Rol van baptisten belangrijk’

Amsterdam - ,,De evangelische wereld heeft dringend theologie nodig, en de baptisten kunnen daarin een gezichtsbepalende rol spelen.” Dat stelde prof. dr. Kees van der Kooi, hoogleraar systematische theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Sportvrijdag, 17 april 2009

GAVC redt zichzelf, maar vergroot zorgen Harlingen

Grou - GAVC mag in de derde klasse A nog hopen op nacompetitie en hoeft zich geen zorgen over degradatie meer te maken. Dat was de voornaamste conclusie gisteravond na de 3-1 overwinning in het inhaalduel op eigen veld tegen Harlingen. Die ploeg is door de nederlaag allesbehalve uit degradatiezorgen en blijft voorlaatste.

Sportvrijdag, 17 april 2009

Aris sluit seizoen af met nederlaag in en tegen Weert

Weert - De basketballers van Aris Friesland hebben het seizoen gisteravond afgesloten met een nederlaag in de uitwedstrijd tegen Upstairs Weert. Coach Pete Miller zag zijn ploeg met 93-82 verliezen. Weert eindigt daardoor zeer vermoedelijk als zevende in de eindstand, ZZ Leiden is de nummer acht. Aris eindigt dit jaar als tiende en voorlaatste in de Nederlandse eredivisie. De Leeuwarders hadden het zicht op de play-offplaatsen, de plekken één tot en met acht, al eerder uit het oog verloren.

Sportvrijdag, 17 april 2009

Van Boxel wil Cambuur nu nog even gewoon verslaan

Maastricht - Hij speelde al vaker tegen SC Cambuur-Leeuwarden, maar voor MVV-speler Robert van Boxel is het duel van vanavond tegen de Friese eerstedivisionist anders dan de afgelopen jaren. Vanaf komend seizoen verdedigt Van Boxel de kleuren van de Leeuwarders en dat maakt de confrontatie in De Geusselt vandaag een bijzondere. De kunst is dan om de toekomst (nieuwe club) te scheiden van het heden (huidige club). En dat kan de 26-jarige verdediger wel.

Sportvrijdag, 17 april 2009

Degradatie heren VC Sneek

Sneek - Dat wat er de laatste weken al aan zat te komen, is gisteravond in Amstelveen ook daadwerkelijk gebeurd. De herenvolleyballers van VC Sneek zijn na het 3-0 (25,12, 25-21 en 25-19) verlies bij Martinus officieel gedegradeerd uit de B-league. Daarmee lijkt de toekomst van het herenvolleybal hoogst onzeker.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties