Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 17 april 2008.

Cultuurdonderdag, 17 april 2008

‘Go China!’ krijgt bijna miljoen subsidie

Groningen - De grote kunstmanifestatie Go China! Assen-Groningen krijgt bijna een miljoen euro subsidie vanwege de bijdrage die het project levert aan de economische versterking van het Noorden. Dat heeft het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) gisteren bekendgemaakt.

Hoofdartikeldonderdag, 17 april 2008

Marktconform is lastig...

We moeten marktconform handelen. Het is een even kort als krachtig antwoord dat Staatsbosbeheer geeft op het verwijt dat het de erfpacht voor recreatiehuizen op de Waddeneilanden drastisch verhoogt.

Regiodonderdag, 17 april 2008

Liever een boete dan weer een eind rijden

Terschelling - Hup! Een boek over Italië op de toonbank van de nieuwe bibliotheek van Terschelling. En hup! Meteen maar een twee-euromuntje erachteraan: boete voor te laat inleveren. ,,Ik dacht: ik wacht met terugbrengen tot ik in Midsland terecht kan”, verklaart de klant: ,,Anders was ik toch hetzelfde bedrag kwijtgeweest aan benzine voor de rit naar West.” Medewerkster Nell Hamstra moet lachen: ,,Die had ik nog niet gehoord.”

Regiodonderdag, 17 april 2008

De gastvrijheid van een echt mensen-mens

Oudega (S.) - Er moet nog wel wat gebeuren aan de theetuin en de expositieruimte, maar Roel en Magda Hoekstra doen het rustig aan. Het zijn nu eenmaal relaxte mensen. En de open middag is pas volgende week zaterdag, dus is er nog genoeg tijd, nietwaar?

Regiodonderdag, 17 april 2008

Twijfel over jeugdgevangenis

Heerenveen - De gemeenteraad van Heerenveen dubt er over of er een nieuwe vestiging van jeugdgevangenis Het Poortje in Heerenveen moet komen. Burgemeester en wethouders willen dat en hebben twee locaties geselecteerd voor de gevangenis. De bewoners maken zich vooral zorgen over hoe de gebouwen eruit komen te zien, zo bleek gisteravond op een emotionele bewonersavond in ’t Nije Hus in Heerenveen.

Regiodonderdag, 17 april 2008

Uren aan thuiszorg ingeleverd

Leeuwarden - Het wordt voor veel thuiszorgcliënten moeilijker om thuis te blijven wonen. Veel mensen moesten na de herindicatie voor huishoudelijke hulp uren aan thuiszorg inleveren. Het voeren van een zelfstandige huishouding wordt nu erg moeilijk, klagen patiënten bij het meldpunt Herindicatie van patiëntenkoepel Zorgbelang.

Regiodonderdag, 17 april 2008

Fryslân wordt geen ‘41ste Vogelaarwijk’

Jirnsum - Minister Vogelaar voor Wonen Wijken en Integratie gaat nog geen geld uittrekken om verkrotting van en het verdwijnen van voorzieningen uit dorpen in Fryslân tegen te gaan. Dat zei ze gisteren tijdens een werkbezoek aan Jirnsum. Met die uitspraak gaat ze in tegen de wens van de Tweede Kamer.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 april 2008

Raad van Kerken wil forum voor bezinning zijn

Amersfoort - ,,De Raad van Kerken wil zich meer gaan presenteren als ,,forum voor bezinning” en wil af van het imago een ,,oecumenisch actiecentrum te zijn”. Dat zei voorzitter Henk van Hout van de raad gisteren bij een persbijeenkomst van de interkerkelijke organisatie in Amersfoort, op weg naar de viering van het veertigjarig bestaan van de Raad.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 april 2008

650 CGK-leden verdwijnen naar ‘geen kerk’

Leeuwarden - Het ledental van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) is in 2007 met 134 gedaald. Het kerkverband komt daarmee uit op 74.740 leden. Het is voor het eerst sinds drie jaar dat er sprake is van een daling.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 april 2008

Wereldwijd bouwen aan relaties

Damwoude - ,,Dizze menear komt hielendal ut Jamaica”, legt directrice Roelfina Algra uit aan de kinderen van basisschool De Fontein in Damwoude. ,,Wooow!” klinkt het enthousiast uit alle monden.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 april 2008

‘Innerlijke heelheid is belangrijker’

Drachten - Ammy van Eerden (52) uit Drachten genas zestien jaar geleden van Multiple Sclerose (MS) door gebed. Ze bazuinde het niet rond en praat er met voorzichtigheid over. ,,Als ik had moeten kiezen tussen die rust en zelfacceptatie of genezing van MS, had ik toch voor het eerste gekozen. Innerlijke heelheid is veel belangrijker.’’

Sportdonderdag, 17 april 2008

Baanskeeleren blijft in Nederland training

Wolvega - Zes wedstrijden telt de nationale baancompetitie en dat verhoudt zich in geen velden of wegen tot de ruim twintig klassiekers en criteriums op de weg die de landelijke skeeleraars dit seizoen rijden. Baanskeeleren is in de loop der jaren dan ook vooral verworden tot een zomertraining voor marathonschaatsen.

Sportdonderdag, 17 april 2008

ONB wint eindelijk weer van Gorredijk

Leeuwarden - Door het gelijkspel tegen SC Joure speelde Hoogeveen zich in de eerste klasse F definitief in veiligheid.

Sportdonderdag, 17 april 2008

Joure stelt titelfeestje uit

Joure - De bloemen waren besteld, de champagne stond koud en alles en iedereen was er gisteravond klaar voor in Joure. Behalve dan de spelers van de zondag eersteklasser, die er in het inhaalduel tegen Hoogeveen niet in slaagden het kampioenschap over de streep te trekken. De kansen daarvoor waren er zeker, maar Joure stelde zelf het titelfeest uit.

Sportdonderdag, 17 april 2008

Roc Friese Poort blijft sponsor FLB

Leeuwarden - Het regionaal opleidingen centrum (roc) Friese Poort is met ingang van het seizoen 2009 opnieuw voor drie jaar de hoofdsponsor van it Frysk Ljeppers Boun (FLB). Het nieuwe contract wordt op 24 april ondertekend. Roc Friese Poort verzorgt voor circa 13.000 deelnemers beroepsonderwijs.

Sportdonderdag, 17 april 2008

Opnieuw verlies voor Gerlof Kolk

Emmeloord - De Friese dammer Gerlof Kolk is gisteren in de tiende ronde van de Nederlands kampioenschappen in Emmeloord opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. De Leeuwarder verloor van de lager geplaatste Derkx en zakte daardoor naar de voorlaatste plaats.

Sportdonderdag, 17 april 2008

Massing ligt er uit op EK badminton

Herning - Badmintonner Rune Massing is gisteren in de eerste ronde van de Europese titelstrijd in Herning uitgeschakeld. De in Oude Leije opgegroeide Massing verloor in twee games van de Duitser Björn Joppien: 16-21 en 8-21.

Sportdonderdag, 17 april 2008

MVV - Cambuur zonder publiek

Utrecht De voetbalwedstrijd MVV - Cambuur moet vrijdagavond definitief zonder publiek worden gespeeld. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht gisteren bepaald in een kort geding dat tegen de KNVB was aangespannen door 547 MVV-supporters.

Sportdonderdag, 17 april 2008

Van Poucke keert terug naar België

Heerenveen Gave van Poucke, de keeper van het vrouwenelftal van sc Heerenveen, gaat de club verlaten. Van Poucke gaat terug naar Vlaanderen, naar Harelbeke. Komend seizoen zal zij het doel verdedigen van DVC Zuid West Vlaanderen. De 25-jarige goalie keepte eerder in België onder meer voor Sinaai Girls en Anderlecht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties