Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 april 2007.

Cultuurdinsdag, 17 april 2007

De Wâldsang is fluitkampioen

Buitenpost Het fluitorkest van Streekmuziekschool De Wâldsang uit Buitenpost is afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden tijdens het Nationale Fluitconcours in het Limburgse Ittervoort.

Cultuurdinsdag, 17 april 2007

‘Ja Suster, Nee Suster’ in De Lawei

Drachten De familievoorstelling ‘Ja Suster, Nee Suster’ van toneelvereniging Halbertsma Wergea wordt komend weekend opgevoerd in De Lawei in Drachten.

Dossierdinsdag, 17 april 2007

Cruijff en de ontembare verbeeldingskracht


Economiedinsdag, 17 april 2007

Acties in transport na ultimatum

Drachten - De onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers in het beroepsgoederenvervoer over een nieuwe cao zijn gisteravond stukgelopen. De vakbonden zullen zich morgen beraden op acties. Ook wordt er een ultimatum voorbereid richting de werkgevers. ,,Wanneer de werkgevers ons niet tegemoet komen, volgen er binnen twee weken acties”, vertelt bestuurder A. Meijerman van vakbond CNV.

Hoofdartikeldinsdag, 17 april 2007

Meten is weten...

Meten is weten. Die stelling wordt iedere dag in de praktijk gebracht. Politici, bestuurders, belangenverenigingen, producenten, politie en andere overheidsdiensten, maatschappelijke organisaties - vrijwel iedereen meet behoeften, prestaties, inkomens, gevoelens, opvattingen en wat niet al.

Regiodinsdag, 17 april 2007

COC hekelt homostandpunt Achtkarspelen

Buitenpost - De homobelangenvereniging COC is boos op Achtkarspelen. De gemeente heeft sinds vorige week een weigerambtenaar: wethouder Van der Veen van de ChristenUnie. ,,In Achtkarspelen wordt de klok teruggezet”, stelt het COC. De vereniging zal de gang van zaken in Buitenpost aankaarten bij fractievoorzitter A. Slob van de ChristenUnie in de Tweede Kamer.

Regiodinsdag, 17 april 2007

Niet meer opkijken tegen het verpleeghuis

Als ambassadeur houdt Kuipers-Boersma zich met verschillende zaken bezig. Belangrijkste opdracht: zorgpersoneel bemoedigen. Dat kan heel simpel zijn. Bijvoorbeeld met dat ene Friese gedichtje dat ze voor haar collega’s maakte die zuchtten en steunden onder een verbouwing. Voor alle zorgmedewerkers zijn de websites plezierinzorg.nl en trotsopzorg.nl opgetuigd. Kuipers-Boersma heeft hier haar eigen verhaal achtergelaten, ter inspiratie. Maar iedereen kan er positieve stukjes kwijt. Verder houdt ze zich bezig met het begeleiden van maatschappelijke stages door scholieren uit het voortgezet onderwijs. Want ook jongeren moeten worden geïnspireerd. Zelf heeft ze drie pubers. ,,Dy tochten: âlderen, dat is poep en pis. Mar at ik se fertel wat ik mei meitsje, fine se it prachtich.”

Regiodinsdag, 17 april 2007

Dokkumers willen echte schouwburg

Dokkum - Dokkum verdient een volwaardig theater, vindt een groep initiatiefnemers. Het multifunctionele uitgaanscentrum zou gebouwd kunnen worden naast het politiebureau van Dokkum aan de Parklaan. Het plan voor de schouwburg en bioscoop is voorgelegd aan de politici van Dokkum.

Regiodinsdag, 17 april 2007

Drie Friese wijken bij de armste vijf

Leeuwarden - De Vrijheidswijk-West was in 2004 de armste wijk van Nederland, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De bewoners hadden in dat jaar met 11.500 euro het laagste gemiddelde jaarinkomen. Harlingen-Zuid staat in de CBS-lijst op twee en de Leeuwarder wijk Hoek op vijf. De slechte score van Leeuwarden trok veel media-aandacht, maar die is volgens de gemeente zelf achterhaald. Hoewel de cijfers nu pas naar buiten komen, blijkt het om cijfers van 2004 te gaan. Inmiddels is de situatie in de genoemde wijken aanmerkelijk verbeterd, voert Leeuwarden aan.

Regiodinsdag, 17 april 2007

Lijmpoging in Wommels

Wommels - De gemeenteraad van Littenseradiel roept de hulp in van een externe deskundige om de problemen binnen het college van burgermeester en wethouders op te lossen. De raad heeft dit gisteravond unaniem vastgelegd in een motie. De externe adviseur krijgt acht weken de tijd om in Littenseradiel orde op zaken te stellen.

Regiodinsdag, 17 april 2007

Proef in Noarderleech nu al succes

Marrum - Het doorsteken van de zomerdijk in het Noarderleech bij Marrum is geslaagd. Dat is de conclusie van drie ecologische onderzoeksbureaus in opdracht van onder meer gebiedsbeheerder It Fryske Gea. In 2001 werd een klein deel (135 hectare) van de buitendijkse zomerpolders blootgesteld aan het zoute water van de Waddenzee.

Sportdinsdag, 17 april 2007

Cambuur 2 pakt punt in spectaculaire slotfase

Doetinchem Een minuut voor het eind stond Jong Cambuur Leeuwarden nog met 0-2 achter tegen het belofteteam van De Graafschap. De achterstand had nog groter kunnen zijn ware het niet dat Cambuur-keeper Ale Geart de Vries op schitterende wijze een strafschop van John van Loenhout uit de hoek ranselde. In de 89ste minuut zette René Hoen van links voor en Tarek Hashemi kopte raak: 1-2. Twee minuten later vertrok er weer een voorzet van Hoen. Nu was het Joris van Rooijen die met een spectaculaire omhaal voor de 2-2 zorgde. Daarmee gaf het team van Gerrie Schouwenaar een vervolg aan de succesvolle reeks van de laatste maanden.

Sportdinsdag, 17 april 2007

Belofteteam Heerenveen pakt de titel

Heerenveen - De beloften van SC Heerenveen zijn gisteravond voor de derde keer in de historie kampioen geworden van de reserve eredivisie. Op Skoatterwâld werd met 2-1 gewonnen van NEC, terwijl de enig overgebleven concurrent FC Utrecht bij Vitesse bleef steken op 0-0. ,,De jongens hebben voor elkaar gevochten en gestreden’’, aldus trainer Henk Herder.

Weerdinsdag, 17 april 2007

Perioden met zon

Ondanks de zonnige perioden die we vandaag en morgen


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties